Med. not.-78.Pie personas, kura izmanto šķirnes medību suni medībās, atrodas suņa šķirni un vakcināciju apliecinoši dokumenti. Jautājums- Vai var piedalīties medībās suns, kuram ir kucēna apliecība. Suns ir vakcinēts noteiktajā kārtībā. Sunim jau ir 3. gadi.
Mārtiņ, TU mani sajūsmini! Gan tie,kas rakstījuši likumus, gan tie, kas skriešus seko tiem (visi letiņi ir lielāki katoļi par pašu pāvestu)ir paredzējuši, ka kucēni pēc viena gada sasniegšanas strauji maina šķirni! Uz priekšu aklai likumu sekošanai, it sevišķi tik būtiskās lietās!
Piekrītu Viktoram. Ar nožēlu jāatzīst, ka ar šo likumu no medībām ir atstumti daudzi talantīgi suņi, kuriem ir īsta medību suņa dvēsele un spējas. Esmu piedalījies bebru medībās, kurās bebru pareizās alas perfekti atrada un bebrus dzina ārā absolūts lauku krancis. Ziniet, sirdsapziņas pārmetumus, ka esmu piedalījies šāda tipa nelikumīgās medībās neizjūtu vēl joprojām. Mans personīgais viedoklis, ka medību suņu likumu nolobējuši suņu audzētāji sava biznesa interesēs.
Man liekas ka pie tām suņu problēmām savu roku pielika,nu jau nelaiķis,Mindaugs Kalniņš.Gribēja savu desu maizes gabalu.Iznāk vissīstākā suņu diskriminācija.Skaidri saprotams ka ne tikai medniekam,bet arī ikvienam suņa īpašniekam,neskatoties ir papīri vai nav savs suns ir vislabākais.Domāju ka pareizāk būtu vērtēt medību suni pēc lojalitātes pret cilvēku un prasmes strādāt medībās.Savukārt ja ir vēlēšanās turēt šķirnes suni medībām arī laba lieta tikai apsveicami.Sanāk kā ar ieročiem,viens lieto iženi cits merkel vai krieghof,bet medību prieks visiem vienāds.
+ http://www.medniekiem.lv/discu...