Šodien vārdadienu svin Viola, Vizbulīte, Vijolīte, rītdien - Ģederts, Ģirts
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Docter vai Leupold, ierocis tikka t3 kal 30-06

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 18 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 12.09.2012. 15:14

Jurčiks
Jurčiks
Pēdējo reizi manīts 2010-01-18 08:15
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
04.03.2008. 10:03
Robert, bet kā šāds krusts tev palīdz? Saki krēslā, bet kā ar to manis pieminēto zvēra dzimuma atpazīstamību???
Andi, es jau lasīju reiz, ka tu neņemtu DOCTER, bet es neatradu - KĀPĒC?
Roberts
Roberts
Pēdējo reizi manīts 2008-11-06 15:35
04.03.2008. 09:57
Tik pat neobjektīvu komentāru varu iemest, man visām optikām vienmēr ir bijis apgaismotais krusts vai punkts, ja neskaita lētā gala optikām kurām kādreiz izgaismotais punkts bija dikti spilgts un traucēja tēmēt, kuras man nepatika, pārējām gan Swaro, gan Zeiss izgaismotie tīkliņi un punkti ir ok un palīdz tēmēt un šaut stiprā krēslā, protams ja medī pa dienu tikai tad viņi nav vajadzīgi, gaumes jautājums
Andis
Andis
Pēdējo reizi manīts 2014-02-11 12:32
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Mālpils
Medību stāžs: 10
04.03.2008. 09:49
Man nav un nekad nav bijis apgaismots krusts, punkts vai kas cits! I nahren nekad nav bijis vajadzīgs!
Neesmu gatavs pat 10$ par to piemaksāt! Pat neņemtu, ja pa brīvu klāt būtu! Vairāk elektronikas, vairāk čakara!
Palielinās krusts tikai, ja ir pirmā fokālā plakne! Tas man arī kretinē! Pie lielākā palielinājuma tas krusts ir MILZĪGS!!! Ja būtu otrādi, vēl būtu OK!
A Docteru ES neņemtu!
Jurčiks
Jurčiks
Pēdējo reizi manīts 2010-01-18 08:15
04.03.2008. 09:37
Njā. Biju nobriedis uz japāni shirstoni, tagad kautkā liekas, ka patīk DOCTER tomēr labāk. Te kolēga minēja, par to ka Docter palielinās krusta izmērs līdz ar palielinājumu, varbūt. Aptaustīju DOCTER 3*12*56-nekas tamlīdzīgs netika novērots. PATS GALVENAIS-PAR MANU HAKKO daudz gaišāka.
Bet arī tas viss sūds-galvenais prikols, ka sāku domāt vai man vajag APGAISMOTU krustiņu!!!! Ui, jau redzu komentāru gūzmu par manu nekompetenci, bet ja tomēr tā mierīgi padomā-vai tas mazais, izgaismotais krustiņš man palīdz saskatīt vai uz lauka ganās kuilītis vai cūciņa? Manuprāt nē. Un ja nēesmu pārliecināts par medījuma dzimumu, tad lai netaptu norāts no vadības puses, un neņemtu vēl lieku grēku uz savas dvēseles, es ar vislielāko prieku atturēšos no šāviena.
P.S. Jāpiebilst, ka cenu starpība ir samērā iespaidīga-aptuveni 40%. ANDI, ILGVAR, kā arī visi pārējie (nopietnie)mednieki-labprāt izlasīšu jūsu pārdomas.
Andis
Andis
Pēdējo reizi manīts 2014-02-11 12:32
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Mālpils
Medību stāžs: 10
04.03.2008. 08:18
Aivar, paskaties uz šiem!
Barska - Fully Multi-coated optics!
Burris BD - Fully Multi - coated optics!
Barskai objektīvs ir 60mm, Burris - 50mm!
Visi Tevis norādītie parametri viennozīmīgi parāda, ka Barska ir labāka optika!!!
Tad kāda vella pēc to ķīniešu sūdu neviens nepērk?????????????
Kāda velna pēc viņa maksā 3x lētāk????????????
Mēs šeit neskatāmies tikai uz stikliem (kaut gan barskai ir 10x sliktāki par Burrisu), bet optiskajam tēmeklim (nevis tikai stiklam) ir vēl tāda fīča kā - mehānika, tās precizitāte, kliku amplitūda, izturība utt utjp!!!!!
Es labāk ņemšu tādu optiku uz kuru es varu paļauties, lai arī viņa būtu tuč tuč tumšāka, nevis nopirkt sūdu ar ideāliem stikliem, kura nobirs pēc pirmajiem 100 šāvieniem un tad būs derīga tikai kā tālskatis!!!
Aivars
Aivars
Pēdējo reizi manīts 2024-06-19 18:05
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Mednieku organizācija: LMS
Atrašanās vieta: Saldus , Druva,Zvārde
Medību stāžs: no tāļā 1989.gada
Aprīkojums: sauer, krieghoff,banelli,gruening&elmiger ,anschutz, ,blaser R8
Suņi: viens boksers
03.03.2008. 23:36
piem.kvadrātsakne no 4=2,no9=3,kāda orgāna pēc vilk kvadrātsakni,9 tāpat lielāks par 4.joks.vienkārši attiecīga parametra vērtība mainās pēc kvadrātfunkcijas.un optikai jau nav tikai objektīvs un okulārs ,šai vēderā vēl daži stikliņi dzīvo.es salīdzinu vienkārši:redzu-neredzu,skaidri-neskaidri,cik plati,cik tālu.tā teik eksperimentālā veidā.grūtākais,vajadzīgas fiziski salīdzināmās optikas un laiks,piem.vakars,kad vienmērīgi satumst.cenas pamatā to optiku hierarhiju nosaka ar nelielām izmaiņām Eiropā un Amerikā.Tehniskos parametrus var izlasīt attiecīgā breda katalogā,un nekur jau tie netiek raksturoti kā slikti.tikai dabā katrai optikai savs acu(lasi stiklu)gaišums.mūsu MMD mēs ticam, jocīgi jau likās tās jaktišmakti,bet gribējās tākā noticēt,apģērbiem nebija ne vainas...un diezgan daudzi arī noticēja.es nē.bērnībā vecmāmiņa teica:neceri dēliņ,cepti cāļi no debesīm nekrīt.
Valters
Pēdējo reizi manīts 2011-10-05 09:35
03.03.2008. 22:42
Aigar, diemžel man tādu tehnisko datu ,lai varētu salīdzināt,nav. Tieši tāpēc es uzdodu jautājumu tiem ,kas te viszinoši dod vērtējumus par konkrētām optikām- "'tā ir baigi,laba,tā baigais mēsls, ja optika ir zem karabīnes cenas -tad galīgi garām..". Optikai tomēr pastāv zināmi tehniskie parametri,pēc kuriem to var novērtēt,nevis tikai pec nosukuma vai cenas. Līdzīgi ir ar binokļiem-ar vienu var redzēt krēslā,otrs tajā paša laikā jau 'tumšs'. un tieši relatīvais gaišums un krēslas koeficients ir vieni no pamatvērtējumiem.
Aigars
Aigars
Pēdējo reizi manīts 2016-04-23 23:24
Atrašanās vieta: Smiltene
Medību stāžs: Normāls
Aprīkojums: 3 stobri
Suņi: nav
Medību trofejas: 1
03.03.2008. 22:08
Valter, nu tad atbildi izsmeļoši uz jautājumu nevis mētājies ar tām gudrībām
Valters
Pēdējo reizi manīts 2011-10-05 09:35
03.03.2008. 20:39
Protams,IVO,ir ari vēl citi parametri.
Angle of view/Field of view
Skatu leņķis/skatu lauks. Skatu leņķis tiek mērīts grādos un tas atspoguļo to, cik plašu apgabalu Jūs redzēsiet, izmantojot optiku. Skatu leņķi dažkārt raksturo kā skatu lauku, kuru var izteikt kā redzamā apgabala platumu, skatoties no 1000 metru attāluma.
Viss jau sastāv no argumentiem- kāpēc tā vai cita optika ir labāka. Pagaidām visi sauc tikai markas un cenas.
Ivo
Ivo
Pēdējo reizi manīts 2022-12-09 19:52
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Jelgava, Rīga
Medību stāžs: kopš 1988
Aprīkojums: Browning BAR .30-06, Fabarm Lion H35 Titan 12 ga, Mannlicher ProHunter .223 Rem
Suņi: taksis
Medību trofejas: 2
03.03.2008. 20:33
Vēl nepieminēji vienu svarīgu faktoru - gaismas caurlaides spēja vienai lēcai. Piemēram Meopta norāda, ka viņu ražotajai optikai gaismas caurlaidība lēcai ir 99,8%.