Man ir šāda rakstura jautājums.
Man ir bijušas domstarpības ar medību biedrības vadību par kolektīvo (dzinēju) medību organizēšanu. Pašreiz, pēc vadības teiktā, man un citiem biedriem katru reizi, domājams, pirms nedēļas nogales, ir jāzvana individuāli pēc paša iniciatīvas, un jājautā, vai notiks medības. Tā saprotu, ka kāds vienpersoniski izlemj, būs medības vai nē. Iepriekšējā mana pieredze ir tāda, ka beidzot kārtējo medību dienu, vīri kopā nolemj, ies nākamo sestdienu vai nē. Un pie tā arī paliek. Un, ja kas mainās, tad atbildīgās personas apziņoi vīrus un pasaka par izmaiņām. Šajā kolektīvā ir savādāk.
Jautājums.
Kā pie jums tiek organizētas dzinēju medības? Kā tiek nolemts vīru starpā kurās sestdienās vai svētdienās tiks medīts? Kurš to nolemj? Kā to uzzin kolektīvs? Vai ir pieņemams, ka katram medniekam individuāli jāzvana biedrības priekšniekam un jājautā katru reizi par to, kad notiks medības?
Pie mums plus mīnus tā arī notika!Aktīvākie mednieki vienmēr zināja kad ir medības!Vispār jau mums kolektīva ir nolemts ka vasarā uz gaidi medijam pa nedēļas nogalēm, ja ir zemes īpašnieku sūdzības par postījumiem tad arī pa nedēļas vidu.Par dzinējmedībām - plus , mīnus ir norunāts kurās dienās medīs un kurās nē, bet vairāk tas ir atkarīgs no laika apstākļiem.Tāka sazvanamies savā starpā tā vai tā. Bet arī tikai aktīvākie mednieki.Manuprāt kolektīva vadītājam nav par to jāpaziņo,ja vien viņš par savu darbu nesaņem algu!!!
Edgar. Piekrītu, ka sazinās un sazvanās. Bet, ja beidzamā informācija, ko zini, ir ka konkrētajā svētdienā medības netiks rīkotas, tu saplāno sev citas darīšanas, bet svētdienas rītā uzzini, ka medības tomēr notiks. Un uz jautājumu, kā tad tā, tev atbild, vajag interesēties! Kad? Pie kā?
Mums notiek tieši tā kā tev nepatīk - precīzāk sakot - notiek tā kā rakstīja Edgars...
Teorētiski dienas ir zināmas, bet izmaiņas var notikt pēdējā brīdī (sniegs ir / nav, lietus ir / nav, lapas nokritušas ir / nav)
Ja neregulārs mednieks - meklē pats kad ies? Praktiski zvans bosam!
Ja regulārs mednieks, tad katras medības beigās ir zināms nākošas reizes medību vadītājs, kurš nosaka laiku un pulcēšanās vietu!
Dienas, kurās iesim, sestdienās vai svētdienās izlemjam visi kopīgi jau stratēgiski aptuveni sapulcē. Savukārt neredzu sašutumu par zvanu kolektīva vadītājam, ņemos spriest vai nu medī atkal "N" kolektīvos, vai neregulārs puisis medībās! Mēs medībās un pirms tām dzīvojam tikai uz telefoniem, pat par no, medītajiem lopiem mastā ziņojam pa telefonu, neredzu probleµu sašutumam par zvaniem!
Par vienpersonigiem lēmumiem, ne te forumā spriet, bet gan kolektīva sapulcē noskaidrot, kas kā lemj???
protams kolektiva vaditajam naw newienam nekas jazino ja pats gribesi mediit uzinasi kad tas notiks..........bet nu ta mums parswara visi kopa izlemj kad nakosa reize dzinejmedibam jo kolektivs tacu viens kopums un es domaju ka wisiem ir iespejas izteikties vienadi wismaz musu starpa ta ir kopa spriedisim vai iesim uz alniem pirmaja sestdiena vai nee....un tas ja kads indiwids peksni tresdiena izdoma oooo sniegs iesu palenkties un uzrikosu medibas nepiekritu tam domaju ka winam jasazinas ar biedriem unj ja wairakums piekriit un tiek saja wina izdomataja laikaa tad ok uz prieksu nebus jaw arii ta ka 4 vai5 wiri teiks oj sodien drankiigs laiks atliekam bet pareje wiri grib nu tad sorry ej sedi majas pie krasns ja negribi domaju ka nepieciesams kvorums un viens tu nesi nekads noteiceejs....bet nu mums sadu problemu pagaidaam nav savi viri savs karogs kopa cinamies un ejam.......parasti dienas beigas nolemjam kad nakosreiz ejam kolektiva vaditajs sad tad wel parjauta aktivakajiem wai buus taa kaa man patiik un problemu naw....ne spalvas....sauj garam..
Man ir bijušas domstarpības ar medību biedrības vadību par kolektīvo (dzinēju) medību organizēšanu. Pašreiz, pēc vadības teiktā, man un citiem biedriem katru reizi, domājams, pirms nedēļas nogales, ir jāzvana individuāli pēc paša iniciatīvas, un jājautā, vai notiks medības. Tā saprotu, ka kāds vienpersoniski izlemj, būs medības vai nē. Iepriekšējā mana pieredze ir tāda, ka beidzot kārtējo medību dienu, vīri kopā nolemj, ies nākamo sestdienu vai nē. Un pie tā arī paliek. Un, ja kas mainās, tad atbildīgās personas apziņoi vīrus un pasaka par izmaiņām. Šajā kolektīvā ir savādāk.
Jautājums.
Kā pie jums tiek organizētas dzinēju medības? Kā tiek nolemts vīru starpā kurās sestdienās vai svētdienās tiks medīts? Kurš to nolemj? Kā to uzzin kolektīvs? Vai ir pieņemams, ka katram medniekam individuāli jāzvana biedrības priekšniekam un jājautā katru reizi par to, kad notiks medības?
Teorētiski dienas ir zināmas, bet izmaiņas var notikt pēdējā brīdī (sniegs ir / nav, lietus ir / nav, lapas nokritušas ir / nav)
Ja regulārs mednieks, tad katras medības beigās ir zināms nākošas reizes medību vadītājs, kurš nosaka laiku un pulcēšanās vietu!
Dienas, kurās iesim, sestdienās vai svētdienās izlemjam visi kopīgi jau stratēgiski aptuveni sapulcē. Savukārt neredzu sašutumu par zvanu kolektīva vadītājam, ņemos spriest vai nu medī atkal "N" kolektīvos, vai neregulārs puisis medībās! Mēs medībās un pirms tām dzīvojam tikai uz telefoniem, pat par no, medītajiem lopiem mastā ziņojam pa telefonu, neredzu probleµu sašutumam par zvaniem!
Par vienpersonigiem lēmumiem, ne te forumā spriet, bet gan kolektīva sapulcē noskaidrot, kas kā lemj???