Uģi,talibi šauj izcili sūdīgi,lielākoties velk no gurna kārtu līdz mērķim.Par balistiku neko nav dzirdējuši,arī tēmekļa uzstādīšanai uz attālumu nav nozīmes jo,kā allahs būs lēmis tā notiks,inšs-alla!
...Sergej,a cik lielā kastē spičkas biji sabēris uz 250 metriem ?:) Jūnija sākumā Ādažos būs MMD kausi,parasti tur piedalās ap 400 dalībniekiem. atbrauc ,parādi citiem arī,cik labi proti trāpīt. distance 200m desmitnieks 6cm diametrā,5 šāvieni sēdus no atbalsta galda. ja 50 no 50 izpildīsi,visi aplaudēs un par vinnētāju sauks.:),jā ,vēl 100m distancē no brīvas rokas arī tādā pat mērķī jātrāpa.
...Sergej,a cik lielā kastē spičkas biji sabēris uz 250 metriem ?:) Jūnija sākumā Ādažos būs MMD kausi,parasti tur piedalās ap 400 dalībniekiem. atbrauc ,parādi citiem arī,cik labi proti trāpīt. distance 200m desmitnieks 6cm diametrā,5 šāvieni sēdus no atbalsta galda. ja 50 no 50 izpildīsi,visi aplaudēs un par vinnētāju sauks.,jā ,vēl 100m distancē no brīvas rokas arī tādā pat mērķī pašā vidū jātrāpa.:)
Atrašanās vieta: dzīvoju liepājā mediju kuldīgas raj
Medību stāžs: 6gadi oficiāli mednieks ,pa dzineju kādi4 gadi
Aprīkojums: nāvējoš
Suņi: -ir
18.01.2010. 20:42
labi teikts aivar,pirms es sesdien šautuve nepaprovēju 200m no ceļa trāpit pa mērķi, tad ari domāju nu kas tur var būt tik notēmē un močī,kad izšāvu un redzēju rezultātus tad sapratu kad izdarāms tas ir,tikai treniņš izsaka visu.nu man kaut kā ari daudziem te nav ticības kas lapsas klapē pa250 acī var jau būt ka daudz tā var.vismaz tagat pats zinu kad es to nevaru jo treniņš par mazu tadām distancēm
Pats ideālākais variants lai kaut cik normāli trāpītu 10 vai tuvu tam ir šaut protams no guļus stāvokļa, bet cik tādu iespēju dabā ir, protams maz, lielākoties šaujam no rokas vai labākajā gadījumā no kāda balsta. Es godīgi pateikšu biju trāpījis no medību torņa lapsai tieši galvā, protams pats negaidīju ka tā trāpīšu, jo attālums bija pāri 150m. Tagad sāku atcerēties kā to darīju, tad sanāk ka es ne tikai atbalstīju karabīni pret balstu, bet arī pats atbalstījos pret torņa sienu un sēdēju uz koka bluķa. Sanāk ka karabīne pilnīgi nekustējās, bet tādu pilnīgu miera stāvokli dabā ir grūti sasniegt, pārāk maz atbalsta punktu, bet šaujot tikai no atbalsta, vienalga kā tu necenstos optikā ir redzams kā punktiņš nedaudz kustās te pa labi te pa kreisi. bet uz tiem vismaz 200m jau būs acīm redzama trāpījuma vieta.
Kad medamies uz lapsām no auto. tad tur ir vairāki balsta punkti, pirmkārt sēžot, otrkārt atbalst karabīnei, treškārt obligāti jābūt izslēgtam dzinējam, jo ir kaut kāda taču arī korpusa vibrācija it īpaši dīzeļiem. Ja šie vismaz trīs parametri ir ievēroti tad arī trāpījums būs labs.
Protams ar to vēl par maz, jo šāvienu ietekmē arī kā noreaģē tavs organisms kad piespied sprūda mēlīti, norauj šāvienu vai nē, vējš un citi apstākļi.
Kā mums treneris savā laikā teica, ka pirms katra šāviena jākoncentrējas tā it kā tas jau būtu pēdejais tavs šāviens. Tas ir jāatslēdzas no visas apkārtējās pasaules, jābūt tikai tu, karabīne, lode un mērkis. Protams medībās to pielietot nevar, jo izņemot mērki ir arī citi faktori ko tajā momentā ir jāredz!
Uldi,ja šauj no atbalsta,tad lapsu pa 250m var nošaut.Nepretendēju uz šāvienu acī,kā Tu saki,bet no laba atbalsta viņai ir jākrīt.Edgars jau visumā apstāstīja par faktoriem,kuri ietekmē precizitāti.Man atmiņā,vēl no skolas laikiem,ir skolotāja Sudāra pamācība:"Tu nedrīksti gaidīt šāvienu"!Liela daļa mednieku sevi uzskata par labiem šāvējiem,bet tiem, kuri sevi grib pilnveidot,gribu ieteikt pirms treniņiem iegādāties brilles.Acis ir lielā mērā"vainīgas" pie gaidītiem un norautiem šāvieniem.Par ieplecošanu un dažādiem atsitieniem jums nav jāstāsta-sami s usami.Lai atradinātos no šāviena gaidīšnas,ja vien ir iespējams,pašaujiet ar maskalibreni 22lr vai 22wmr,un pasekojiet sev līdz,saviem refleksiem šāviena brīdī.Arī daudz lētāk sanāks.Nu un pēc tam var atgriezties pie bises un karabīnes.
Kad medamies uz lapsām no auto. tad tur ir vairāki balsta punkti, pirmkārt sēžot, otrkārt atbalst karabīnei, treškārt obligāti jābūt izslēgtam dzinējam, jo ir kaut kāda taču arī korpusa vibrācija it īpaši dīzeļiem. Ja šie vismaz trīs parametri ir ievēroti tad arī trāpījums būs labs.
Protams ar to vēl par maz, jo šāvienu ietekmē arī kā noreaģē tavs organisms kad piespied sprūda mēlīti, norauj šāvienu vai nē, vējš un citi apstākļi.
Kā mums treneris savā laikā teica, ka pirms katra šāviena jākoncentrējas tā it kā tas jau būtu pēdejais tavs šāviens. Tas ir jāatslēdzas no visas apkārtējās pasaules, jābūt tikai tu, karabīne, lode un mērkis. Protams medībās to pielietot nevar, jo izņemot mērki ir arī citi faktori ko tajā momentā ir jāredz!