Vells, arī neko prātīgu nepateikšu par pareizu šaušanu :) Bet neatkarīgi no foruma īpatnībām vienmēr paturu prātā, vai tas, ko es niknumā rakstu, ir tas, ko es būtu spējīgs pateikt acīs. Īpaši, ka te viss zem reāliem vārdiem un dzīvē taču reiz iespējams nāksies satikties. Cieņa uzklausot citu, lai arī nepieņemanu viedokli, ir tas, kas mūs atšķir no troļļiem un primātiem.
Ir tas foruma dzinējs tāds limitēts, bet no otras puses, kā to visu bagāžu pārnest uz modernāku foruma veidu?
Par iesācējiem. Kurš no mums nav tāds bijis, izņemot tos, kas piedzimuši ar perfektām zināšanām par ieročiem, šaušanu un meža dzīvi? :)
Vai visiem tā uzreiz ir bijušas atbildes jebkuras problēmas sakarā neko nejautājot?
Slēpts
16.07.2014. 00:54
Šobrīd neko nevēlos komentēt un nevēlos veidot jaunas tēmas... vienkārši iegūstu informāciju, ne vienmēr derīgu... Bet pieņemu, ka kaut kad vēlēšos forumā pajautāt/ierosināt/vaikocitu... tad priekš tam man ir "piespiedu kārtā" jāpakomentē bildes vai foruma tēmas, lai iegūtu vajadzīgo dienesta pakāpi?
Andris pamato:
Šāds sākotnējais "filtrs" ir " uzlikts" lai lietotājiem būtu , savā ziņā piespiedu, laiks portāla un tā lietošanas īpatnību iepazīšanai.
Es tiešām neņemtos apgalvot, ka neesmu iepazinis portāla lietašanas īpatnības. Izņemot šo īpatnību.
Kur paliek nevainības prezumpcija? Kāpēc "a priori" tiek uzskatīts, ka izveidojot jaunu tēmu, es piekakāšu forumu ar sen apčubinātām tēmām? Vai tikai viedie "lietotāji" ir spējīgi uzražot kaut ko unikālu, kas nekad nav forumā bijis?
Slēpts
17.07.2014. 10:54
Atpakaļ pie tēmas nosaukuma - no konkrētas bises lodes man liekās 40cm par augstu. Kādā virzienā vīlēt laidi? Ložu piemeklēšana tādai novirzei nederēs, savu aci arī nepārskrūvēšu. Ar citiem ieročiem lodes liekas mērķī normāli, tāpēc iet par jaunu mācīties tēmēt negribu.
Slēpts
17.07.2014. 12:01
no konkrētas bises lodes man liekās 40cm par augstu. Kādā virzienā vīlēt laidi?
Diezvai ar laidi te būs kāds sakars. Manipulē ar grauda lielumu - tēmē tā lai grauds pazūd aiz sliedes vai ir knapi redzams. Ja ar to nepietiek nopērc graudu, kas atrodas augstāk virs tēmēšanas sliedes.
Mēģināju uzzīmēt, lai vieglāk uztvert to shēmu.
P.S. mākslas skolā gājis nēsmu - kā ir tā ir :D
Slēpts
17.07.2014. 12:07
... kautgan 40 cm iespējams novērst neizdosies, ja vien neuzliksi punkta tēmekli.
Aprīkojums: IŽ-26e; Weatherby Vanguard 30-06; Savage Mark II .22; Yildiz Lux 12cal
Medību trofejas: 1
17.07.2014. 14:26
Tiekot pie sava uzticamā iža, bija līdzīga problēma. Tēmējot "normāli" - planku neredz un pusgrauds mērķī, trāpījums bija -20cm. Tagad tēmēju, ka redzu gandrīz visu planku un, protams, visu graudu un ir ok.
Uldim ļoti saprotama šēmiņa un arī piebilde par 40 cm.
Medību stāžs: vairāk kā 20 gadi ar pārtraukumiem:)
Aprīkojums: Mauzers
Suņi: Es pats kā suns
Medību trofejas: 2
21.07.2014. 12:25
Lai neveidotu jaunu tēmu, lūgšu padomu šeit, jo saistība ar pareizu šaušanu tomēr ir:) Ir doma patrenēties ar gaiseni, bet pa kustīgiem mērķiem. Gamo ir sekojoša skrejošā mērķa sistēma MTS 1000 Moving Target System, aprakstos internetā gan tiek norādīts uz daudzām tehniskām problēmām. Līdz ar to jautājums, vai kāds šādu lieto (ir lietojis), varbūt kādam ir kaut kas paštaisīts, vai tamlīdzīgi, respektīvi interesē pieredze tieši ar kustīgo mērķu sistēmā gaisenēm?
Slēpts
21.07.2014. 14:08
Bērnībā jebkurā "gaiseņu" šautuvē bija tāds verķis ar braucošiem tanku vai kā cita mērķīšiem. Uzbūve baigi primitīva - velo ķēde, uz kuras griežas viss pasākums, to griež elektromotors. Ar nelielu roku darbu, tādu no kāda 12V motoriņa un pāris relejiem, galaslēdžiem var elementāri uzbūvēt. Ja to visu vadītu ar kādu prastu programmējamu kontrolieri, varētu visādus interesantus kustību efektus panākt.
Ir tas foruma dzinējs tāds limitēts, bet no otras puses, kā to visu bagāžu pārnest uz modernāku foruma veidu?
Par iesācējiem. Kurš no mums nav tāds bijis, izņemot tos, kas piedzimuši ar perfektām zināšanām par ieročiem, šaušanu un meža dzīvi? :)
Vai visiem tā uzreiz ir bijušas atbildes jebkuras problēmas sakarā neko nejautājot?
Andris pamato:
Es tiešām neņemtos apgalvot, ka neesmu iepazinis portāla lietašanas īpatnības. Izņemot šo īpatnību.
Kur paliek nevainības prezumpcija? Kāpēc "a priori" tiek uzskatīts, ka izveidojot jaunu tēmu, es piekakāšu forumu ar sen apčubinātām tēmām? Vai tikai viedie "lietotāji" ir spējīgi uzražot kaut ko unikālu, kas nekad nav forumā bijis?
Diezvai ar laidi te būs kāds sakars. Manipulē ar grauda lielumu - tēmē tā lai grauds pazūd aiz sliedes vai ir knapi redzams. Ja ar to nepietiek nopērc graudu, kas atrodas augstāk virs tēmēšanas sliedes.
Mēģināju uzzīmēt, lai vieglāk uztvert to shēmu.
P.S. mākslas skolā gājis nēsmu - kā ir tā ir :D
Uldim ļoti saprotama šēmiņa un arī piebilde par 40 cm.