-->Valdis Grīnbergs, 27.01.2010. 21:54
Man kā dziesmā jājautā - Tu esi esi * vai izliecies? :D Saliec visus paremetrus kopā un sasaisti tos ar saikli "un". Tad sapratīsi, ka Tavs komentārs ir kriess...
Bez tam, tas ierobežojums ir hipotētisks...ja tomēr .243 ir vēlme atstāt, tad var parametrus mainīt...bet idejiski: 3000J paver n-tās variācijas un dialoga iespējas, kamēr variants ar lodes masu, kalibru un čaulītes garumu - ir reglamentēts :)
Par .243Win. tiek lauzti šķēpi uz urrā un iet lupatas pa gaisu. Dīvaini, ka SKSu turētāji neizdveš ne skaņu ... :D A tādu stroķu ir krietni vairāk uz rokām kā .243-šo. :)
Tas vien ir labs pierādījums atziņai, ka .243Win. vajadzēja palikt ierindā.
Slēpts
30.01.2010. 20:01
Nu ja, 18 tēmās no 80, kur pieminēts 243win, viens un tas pats.
Nebija jāgaida pat mēnesis - daži atbildēja ātrāk.
Tātad, vairākiem munīcijas ražotājiem rakstīju epastus ar jautājumu, vai ir droši lādēt .243 win, lai tā E0 būtu =>3000J. Kā arī vai komerciāli tamlīdzīgi lādējumi būtu pieejami. Daži jau ir atbildējuši.
Diemžēl - atbilde ir negatīva, lai arī izstādē mārketinga cilvēki teica, ka it kā varbūt varot - šiem epastiem es ticu vairāk.
Tātad, secinājums - .243 win īpašnieki aļņus, staltos un lielās cūkas bez medību noteikumu pārkāpuma, medīt var līdz 31.12.2010.
!!!Līdz ar to, es atkāpjos no visa, ko iepriekš rakstīju par to, ka varētu mēģināt "uzlādēt" .243 win līdz 3000J!!!
Jā, varbūt arī var, bet tas nav droši. Tāpat ir skaidrs, ka pārliecināt amatpersonas būs faktiski neiespējami.
Vienlaicīgi pastāvu uz to, ka normatīvais regulējums varēja būt skaidrāks, taču - tas ir kāds ir, tādēļ - aicinu neeksperimentēt.
Divi saņemtie epasti:
1)No NORMA:
"Hi Arne,
Sorry but this is not possibly within the allowed and safe chamber pressure for this calibre.
Bests Åke Nilsson";
2) No RWS:
"Dear Sir,
factory loads in cal. 243 Win with Eo 3000 J are not possible inside CIP rules.
We do not advise to handload ammo up to that level.
Maybe you contact this website: www.deva-institut.de
Mit freundlichen Grüssen
Hubertus Dowidat
Technischer Service
RUAG Ammotec GmbH"
Ja ir interese, ielikšu arī pārējās atbildes, kolīdz saņemšu...
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
02.02.2010. 17:07
Uzslava Arnim, lai ari es ne vienmer vinam piekritu, bet vins atskiriba no daudziem nemil izmantot pieradijumus- tipa viena tante teica....Vienmer tikai argumentinus, argumentinus... Jo tad diskusijai veidojas patikam logiska forma. :))))) Malacis!!!
Atnāca atbilde no LAPUA. Izskatās, ka atbildētājs nav bijis tehniskais cilvēks...lai nu kā - te ir atbilde:
"Dear Mr Puksts
Thank you for your E-mail. Unfortunately all our factory loaded ammunition is less than 3000J.
Yes it is theoretically possible to reach the 3000J either by increasing the load and therby the velocity or by using heavier bullet. But I do not know what will happen to the pressure etc. And will it be safe to make such loads. You can see our recommended loads from our web-page: www.lapua.com
Yours sincerely
Janne Boström
"
Man kā dziesmā jājautā - Tu esi esi * vai izliecies? :D Saliec visus paremetrus kopā un sasaisti tos ar saikli "un". Tad sapratīsi, ka Tavs komentārs ir kriess...
Bez tam, tas ierobežojums ir hipotētisks...ja tomēr .243 ir vēlme atstāt, tad var parametrus mainīt...bet idejiski: 3000J paver n-tās variācijas un dialoga iespējas, kamēr variants ar lodes masu, kalibru un čaulītes garumu - ir reglamentēts :)
Tas vien ir labs pierādījums atziņai, ka .243Win. vajadzēja palikt ierindā.
Tātad, vairākiem munīcijas ražotājiem rakstīju epastus ar jautājumu, vai ir droši lādēt .243 win, lai tā E0 būtu =>3000J. Kā arī vai komerciāli tamlīdzīgi lādējumi būtu pieejami. Daži jau ir atbildējuši.
Diemžēl - atbilde ir negatīva, lai arī izstādē mārketinga cilvēki teica, ka it kā varbūt varot - šiem epastiem es ticu vairāk.
Tātad, secinājums - .243 win īpašnieki aļņus, staltos un lielās cūkas bez medību noteikumu pārkāpuma, medīt var līdz 31.12.2010.
!!!Līdz ar to, es atkāpjos no visa, ko iepriekš rakstīju par to, ka varētu mēģināt "uzlādēt" .243 win līdz 3000J!!!
Jā, varbūt arī var, bet tas nav droši. Tāpat ir skaidrs, ka pārliecināt amatpersonas būs faktiski neiespējami.
Vienlaicīgi pastāvu uz to, ka normatīvais regulējums varēja būt skaidrāks, taču - tas ir kāds ir, tādēļ - aicinu neeksperimentēt.
Divi saņemtie epasti:
1)No NORMA:
"Hi Arne,
Sorry but this is not possibly within the allowed and safe chamber pressure for this calibre.
Bests Åke Nilsson";
2) No RWS:
"Dear Sir,
factory loads in cal. 243 Win with Eo 3000 J are not possible inside CIP rules.
We do not advise to handload ammo up to that level.
Maybe you contact this website: www.deva-institut.de
Mit freundlichen Grüssen
Hubertus Dowidat
Technischer Service
RUAG Ammotec GmbH"
Ja ir interese, ielikšu arī pārējās atbildes, kolīdz saņemšu...
"Dear Mr Puksts
Thank you for your E-mail. Unfortunately all our factory loaded ammunition is less than 3000J.
Yes it is theoretically possible to reach the 3000J either by increasing the load and therby the velocity or by using heavier bullet. But I do not know what will happen to the pressure etc. And will it be safe to make such loads. You can see our recommended loads from our web-page: www.lapua.com
Yours sincerely
Janne Boström
"