Šodien vārdadienu svin Monvīds, Egita, Emīls, rītdien - Ludmila, Laimdots, Laimiņš
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Kadiķogas gaļas pagatavošanai


Aivars
Aivars
Pēdējo reizi manīts 2013-03-30 13:44
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Atrašanās vieta: Rīgas rajons
Medību stāžs: Nenoteikts
Aprīkojums: Canon EOS 400D
Medību trofejas: 7
01.02.2010. 18:16
Man pie jums tāds jautājums. Vai varat man dot padomu, kā un kurā gadalaikā šīs ogas nolasa, kā tās sagatavo lietošanai. Vienu vārdu sakot, kas un kā ir jādara, lai var rīvēt iekšā miesā??
Aldis
Aldis
Pēdējo reizi manīts 2024-10-02 23:43
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Riga
Aprīkojums: Blaser R93 270WSM, Rem .223 Swarovski Z6i 3-18x50 BT; Blaser BBF 97 30-06/12 Swarovski Z6i 1-6x24; uzlabota Walther G22 22LR 3-9x50, Leica CRF1200Y talummers un Swarovski EL 10x42 binoklitis.
Medību trofejas: 14
01.02.2010. 18:26
Salasa shiis ogas garshvielu veikalaa uz J.Asara ielas, pie krustojuma ar Avotu.
Ivars
Ivars
Pēdējo reizi manīts 2016-07-29 11:47
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Atrašanās vieta: Rīga
Aprīkojums: Canon 400D
01.02.2010. 18:28
Jāvāc tikai melnās ogas - tās ir nogatavojušās. Vēlā rudenī man liekas vislabāk. Pārējais jau viss vienkārši - izkaltē un pēc tam pēc vajadzības lieto - veselas, saberztas.
Aivars
Aivars
Pēdējo reizi manīts 2013-03-30 13:44
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Atrašanās vieta: Rīgas rajons
Medību stāžs: Nenoteikts
Aprīkojums: Canon EOS 400D
Medību trofejas: 7
01.02.2010. 18:32
Aldi, ja Tu visas garšvielas pērc veikalā, tad jau arī gaļu tur vari dabūt! Vai ne?
Aldis
Aldis
Pēdējo reizi manīts 2024-10-02 23:43
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Riga
Aprīkojums: Blaser R93 270WSM, Rem .223 Swarovski Z6i 3-18x50 BT; Blaser BBF 97 30-06/12 Swarovski Z6i 1-6x24; uzlabota Walther G22 22LR 3-9x50, Leica CRF1200Y talummers un Swarovski EL 10x42 binoklitis.
Medību trofejas: 14
01.02.2010. 18:37
Klau, a tu maizi gadijumaa pats necep arii, ne?
Un saali neesi meegjinaajis no juuras uudens partvaiceet?
Bljins ... cilveeks pajautaa peec padoma, vinjam sniedz ljoti preciizu un galvenais pareizu atbildi, bet vinjsh veel "ogryzajetsja"
Aivars
Aivars
Pēdējo reizi manīts 2013-03-30 13:44
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Atrašanās vieta: Rīgas rajons
Medību stāžs: Nenoteikts
Aprīkojums: Canon EOS 400D
Medību trofejas: 7
01.02.2010. 18:54
Aldi, ko Tu cepies? Es esmu pateicīgs par atbildēm. Bet, es taču nejautāju, kurā veikalā Rīgā var nopirkt to un to. Un ja es esmu no Alūksnes mežiem, diez vai man derēs atbilde- veikalaa uz J.Asara ielas, pie krustojuma ar Avotu.
Es patiešām visas garšvielas cenšos sarūpēt savā saimniecībā. Par kadiķogām nav pieredzes. Tāpēc jautāju. Jā, maizi arī mēdzu pats cept. Sāls vietā var lietot dažādas garšvielas. Necepies, draugs! Esam dažādi, bet draudzīgi! :)
Liene
Liene
Pēdējo reizi manīts 2012-04-06 13:18
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
01.02.2010. 20:02
Aivaram! Man kadiķi degungalā neaug, bet esmu ļoti iecienījusi ogas pie gaļas-gan konservējot, gan gatavojot ikdienā. Es pērku aptiekā- it kā smieklīgi, bet tās tiešām ir ļoti labas, normāli izžāvētas, viegli saberzt pirms gatavošanas un ir lētas- kaut kādi 0.76 ls. Un nav viņas sliktākas kā mežā vāktas! Lai veicas gatavojot gaļiņu!
Raivis
Raivis
Pēdējo reizi manīts 2020-04-27 17:05
Lietotāja statuss: Lietotājs
Mednieku organizācija: Nītaures mednieku klubs
Atrašanās vieta: Sigulda. Lielstraupe. Nītaure
Medību stāžs: Ir.
Aprīkojums: 16/70, 308win
Medību trofejas: 1
01.02.2010. 20:53
Aivar.
Kadiķogas var sākt skatīties no oktobra vidus līdz decembra sākumam. Es arī parasti kaut kā "aizmirstu" tp laikus izdarīt un tad jau putni savu ir padarījuši. :) Nu lūk, kā jau te minēja, ņemamas tikai tās, kas gatavas, t.i., tumši zilā krāsā esošās. Nebrīnies, ka vienā kokā var būt gan zilas, gan zaļas. Zaļās ir negatavas un nav lietojamas, tām vēl gads jāpaciešas. Ja piefiksē kokus, kur daudz zaļās ogas, droši nākamajā gadā vari doties uz turieni lasīt. Tik nenoguli! Pats šogad decembra sākumā lasīju un jau stipri bira nost.
Atnesīsi mājās un žāvē uz krāsns mūrīša vai uz radiatoriem. Žāvē tik ilgi, kamēr ir sausas un starp divām karotēm saspiežot, smuki drūp. Žāvēšanas laikā daļa ogu paliks brūnas, tās izlasi un droši met ārā.
Glabāju es traukā ar blīvi noslēdzamu vāku un nekāda vaina.
P.S. Iesaku visiem tiem, kas pērk aptiekā vai veikalā, pamēģināt salasīt kaut vienu litru. Tad Jūs sapratīsiet, kāda ir bauda, kad tas viss ir galā! :)
Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2022-06-14 14:15
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
02.02.2010. 09:19
Vēl nav par vēlu salasīt Kadiķogas. Kas sniegs nokusīs, tad zem kadiķa paklāj plēvi vai kādu palagu, krūmu kārtīgi pakrata un ogas pašas sabirst, protams arī ar visādām vēl skujām un tamlīdzīgām lietām, tas darāms kad sniegs jau ir nokusis no kadiķiem tuvāk pavasarim. Pie mums mežā vēl ļoti daudz kadiķogu ir uz krūmiem. Tie kas nav paspējuši salasīt līdz šim lielajam sniegam to var droši izdarīt pavasarī!