Šodien vārdadienu svin Persijs, Vaida, Klaudija, rītdien - Magnuss, Maigonis, Mariuss
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - likumiigi vai nelikumiigi??

Vasja
Pēdējo reizi manīts 2010-02-09 17:57
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
02.02.2010. 20:15
82. Par atrastiem ievainotiem vai bojā gājušiem medījamiem dzīvniekiem to atradējs paziņo Valsts meža dienestam. Valsts meža dienesta amatpersona, pieaicinot Pārtikas un veterinārā dienesta inspektoru, bet īpaši aizsargājamās dabas teritorijās, ja atrasti ievainoti vai bojā gājuši ierobežoti izmantojamo īpaši aizsargājamo sugu limitētie medījamie dzīvnieki, - arī Dabas aizsardzības pārvaldes pārstāvi, nosaka šo dzīvnieku ievainošanas vai bojāejas iemeslus, sastāda noteikta parauga aktu un pieņem lēmumu par turpmāko rīcību ar medījamo dzīvnieku.
83. To medījamo dzīvnieku savākšana, kuru bojāejas iemesls nav medīšana, ķeršana vai turēšana nebrīvē, notiek atbilstoši normatīvajiem aktiem par bezsaimnieka dzīvnieku līķu savākšanu.
84. Valsts meža dienesta amatpersona un Pārtikas un veterinārā dienesta inspektors, bet īpaši aizsargājamās dabas teritorijās, ja atrasti ievainoti vai bojā gājuši ierobežoti izmantojamo īpaši aizsargājamo sugu limitētie medījamie dzīvnieki, - arī Dabas aizsardzības pārvaldes pārstāvis, pieņemot lēmumu par turpmāko rīcību ar atrastu ievainotu medījamo dzīvnieku (piemēram, par ārstēšanu, imobilizāciju, likvidāciju), novērtē ievainotā dzīvnieka bīstamību sabiedrības drošībai, kā arī ievainojuma radītos draudus medījamā dzīvnieka dzīvībai.";
Kaspars
Pēdējo reizi manīts 2022-02-06 12:32
Lietotāja statuss: Lietotājs
02.02.2010. 22:00
Likumos jau skaisti rakstiits bet no savas pieredzes 11;30 neviens ne brauks ne rakstiis!Daskreejos ar stirnu-zvaniiju caur 1188 uz regiona policiju tur dezurants pateica ka ekipaazzas aiznnemtas un atbriivosies ne aatraak kaa peec pusotras stundas-kad jautaaju ko ta man tagat dariit-atbilde bij vienkaarssa-masiina stipri cietusi atbilbeeju ka nee bamperis sasists un braukt var-un neko dezzurants teica lai braucu maajaas-kad pavaicaaju ko lai daru ar dziivnieku-pateica dari kaa zini!!!!Mjaa taadeell man radaas jautaajums par to likumiigumu-bet nu lai jau taa buutu ka taa gadiijies tikai man!!!:)
Aivars
Aivars
Pēdējo reizi manīts 2013-03-30 13:44
Atrašanās vieta: Rīgas rajons
Medību stāžs: Nenoteikts
Aprīkojums: Canon EOS 400D
Medību trofejas: 7
02.02.2010. 22:12
Ne tas dežurants pats īsti zin, kas jādara, ne kādam gar to gribas ķēpāties. Tāda ir patiesība. Es domāju, piezvanīt vajag uz iestādēm- meža dienests, policija, un kas tur vēl. Jāsagaida no visiem atbilde, ka viņiem bla bla bla............ krāmē to zvēru kulbā un brauc mājās. Ja kas, varēsi pierādīt, ka esi zvanījis un ziņojis.
Maksims
Maksims
Pēdējo reizi manīts 2023-09-17 07:01
Medību stāžs: 6
Aprīkojums: IŽ-43
Suņi: Taksis, LV dzinējs
Medību trofejas: 2
03.02.2010. 08:34
Sveiki visiem,
Stāsts no personīgās pieredzes! Rudenī notriecu stirnu, tākā vāģis ir darba un attiecīgi visi kasko utt vajadzēja pieteikt ceļa negadījumu. Protams pirmais ko izdarīju kad apstājos pārbaudīju mašīnu un paskatījos vai stirna neguļ uz ceļa, lai kāds vēl neuzraujas. Tā kā ātrums bija zem 80 km/h jo sāku tikai uzņemt ātrumu tad arī stirna bija dzīva bet ar lauztu mugurkaulu. Nu un paņēmu atslēgu nu un piebeidzu lai nemocās. Tad zvanīju uz ceļu policiju pieteikt negadījumu, kur man pajautāja vai stirna dzīva vai beigta un vaispār ir palikusi. Nu un kā viņi uzreiz man pateica ka uz vietu nebrauks jo degvielas nav, lai tik braucu pa tiešo pie apdrošinātāja, bet uz jautājumu kas ar stirnu viņi teica ka pieteiks mežniecībai. Nu un tā kā gribēju bīut drošs ka apdrošinātāji apmaksās skādes remontu pats vēlāk piezvanīju mežniecībai un pieteicu to gadījumu. Beigās vis bija ok, apdrošinātāji apmaksāja remontu. Nu un kā man teica ka teorētiski varēju jau to stirnu iemest bagažnieka un aizvest līdz mājām, jo tur pat vien mājas bija, jo pieteikts un reģistŗets gadījums bija un ja jau vēlāk mežniecība stirnu nebūtu atradusi vienkārši pateiktu ka kāds cits jau būs savācis, bet nu kā jau šakumā teicu, vāģis ir darba un kaut kādus riskus uz sevi uzņemties negribejās.
Mārcis
Mārcis
Pēdējo reizi manīts 2020-09-03 11:00
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Ikšķile, Tirzas pagasts
Medību stāžs: No 2005 gada
Aprīkojums: " Ierindas mednieka darba zirgi"
Suņi: taxis
Medību trofejas: 25
03.02.2010. 09:49
Mums bija līdzīgs gadījums.Pagājušo vasaru pie Biksēres Madonas raj. Notriecām stirnu. Atbrauca poliči un pirmais ko jautāja bija vai paši savāksiet, jo pašiem neesot kur gaļu likt. Dienā līdz 10 tādiem gadījumiem rajonā.Tā kā pagājušo gad sanāca tā pavairāk pa rīta un vakara krēslu braukāt no ceļa nolasīju 5 siltas stirnas.Izsmērētās jau bija bez sava gala.Tas manuprāt norāda uz sabiedrības godaprātu vispārīgi.Gan uz vadītāju,gan dienestu.Tā kā es personīgi nesaskatu neko sliktu tajā jā "cietušais" to miesiņu savāc.Neesmu kaut kā dzirdējis,ka poliči kratītu visas apstādinātās mašīnas un meklētu nelikumīgi iegūtu gaļu.
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2011-11-11 15:55
Atrašanās vieta: Jelgava
Medību stāžs: 21+
Aprīkojums: atbilstošs
Suņi: Tedis
Medību trofejas: 4
03.02.2010. 10:36
Šīs likumu normas realizēt dzīvē ir praktiski nereāli - pamēģini nakts vidū svešā vietā dabūt rokā kādu no VMD vai PVD. Tās atkal ir kārtējās nenopietnās muļķibas, kas sarakstītas normatīvajos aktos. Un kāpēc tas cietušais lopiņš būtu jālaiž postā? lai tak bojātās mašīnas vadītājs šo pievāc ja grib, kā nelielu materiālo kompensāciju par skādi.
Verner! Es arī kādreiz biju kaut kur lasījis, ka medījamie dzīvnieki ir valsts īpašums. Pēc iebildes vienā citā topikā pāršķirstīju Civillikumu un tur patiesi nekas tāds nebija rakstīts. Sanāk, ka lopiņš, kamēr nav likumīgi iegūts, ir pats par sevi.
Kaspars
Pēdējo reizi manīts 2022-02-06 12:32
03.02.2010. 10:52
Iedomaajaties pavisam reaala situaacija-braucu tumsaa un uzskrienu virsuu siveenam!Par cik zinu ka jaagaida ilgi liidz policija ierodas-ja vispaar ierodas taadaa veelaakaa vakaraa ne tur mvd sazvaniit nekaa!Mnu nnemu to cuucinnu un vedu maajaas-nu un kautkaada sakritiibas peec mvd taisa reizi gadaa paarbaudi un es uzraujos-vaitad mani kaads klausiis ko saku??Tagat laiki taadi ka katrs par savu vietu dreb un mani nopogaas pa pilnu programu,ja nepiessuus malumediibas tad valsts iipassuma piesavinaassanos 100%!Es jau nu labaak pametu un braucu maajaas ar vieglu sirdi!Jo preteejaa gadiijumaa varu taadu krediitu uz sava kakla dabuut ka maz neliekas!!:)Mnu protams tas ir tikai manas domas-katrs pats atbild ko un kaa dara!:)
Indulis
Indulis
Pēdējo reizi manīts 2019-02-15 13:39
03.02.2010. 12:04
Jā, un ja zem zīmes tad esot sods 25-100LS. Var arī nemaksāt apdrošināšanu.
Arnis
Arnis
Pēdējo reizi manīts 2026-02-27 12:28
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv - tieši un nepastarpināti!
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: ANNO 1998.
Aprīkojums: IMI, Smith & Wesson, Glock, Browning x2, Winchester, Walther, TOZ, Haenel!
Suņi: Dutchhound
Medību trofejas: 30
03.02.2010. 12:09
Tās zīmes tādēļ jau ir uzliktas, lai brauktu uzmanīgi tajos posmos...tā kā principā tas ir pareizi.
Kaut gan paradoksāli ir tas, ka nevienu lielo dzīvnieku zīmes darbības zonā nav gadījies redzēt un tas droši vien tādēļ, ka zīmes pamatā ir saliktas lielajos meža masīvos, kamēr stirnas un arī cūkas vairāk uzturas krūmājos, pļavās, laukos, meža malās...
Raimonds
Raimonds
Pēdējo reizi manīts 2025-09-04 23:06
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Mežmaliņa
Medību stāžs: 1992
Aprīkojums: Norrmāls...
Suņi: Dvorterjērs
03.02.2010. 13:09
Zīmes jau liek ceļinieki, ne ar mežu un zvēriem saistītas institūcijas!