Šodien vārdadienu svin Valija, Ina, Ināra, Inārs, rītdien - Ira, Iraīda, Irēna, Irina
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Par sivēnmātēm un attieksmi pret tām.

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 13 lietotāji. Komentāru skaits 6. Pēdējais viedoklis 07.03.2008. 21:37

Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2020-05-15 15:31
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Riga
Medību stāžs: 12
Aprīkojums: Blaser R93
Suņi: Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 6
06.03.2008. 23:58
Eu! Aigars Vivulins! Izlasi velreiz manu rakstito apdoma un izlasi vel 2 reizes tad padoma,,, vel padoma ja nesaprati tad neraksti neko. Ja saprati tad tavs pedejais kometars ir ka rengem divritenis.
Aigars
Aigars
Pēdējo reizi manīts 2016-04-23 23:24
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Atrašanās vieta: Smiltene
Medību stāžs: Normāls
Aprīkojums: 3 stobri
Suņi: nav
Medību trofejas: 1
07.03.2008. 17:58
Jāni M. es tiešām izlasīju vēl pāris reizes, bet nu mani vienalga šokē Tevis rakstītais: "Neesmu nosavis nevienu briezu vai alnu govi. Un ari isti nedomaju saut." Var jau būt ka es nēesmu tik zinošs kā Tu, bet manuprāt, ja visi mednieki tā darīs, tad brieži un alņi būs vēsture. Arī nemedīšana šeit nelīdzēs. Vienīgais un pareizākais ir panākt dabā pareizu dzimuma proporciju.
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2011-11-11 15:55
Atrašanās vieta: Jelgava
Medību stāžs: 21+
Aprīkojums: atbilstošs
Suņi: Tedis
Medību trofejas: 4
07.03.2008. 18:23
Lielāka cūka = vairāk gaļass! :D
Madonas pusē būs spiesti šaut lielās, lai tiktu vaļā no pārmērīgās savairošanās. Protams, saprāta (pareizo gadalaiku) robežās. Tā kā nevajag aizmirst, ka monētai ir divas puses.
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2020-05-15 15:31
Atrašanās vieta: Riga
Medību stāžs: 12
Aprīkojums: Blaser R93
Suņi: Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 6
07.03.2008. 18:47
Nu tad neko, ja nav lemts tad nav, un labi vien varbut ir!
Bet turpinot temu. Biezi vien tiek sautas govis, vietas kuras ir maz briezu/alnu. Nosaujot vienu telu ir izpildits galas limits kas daudziem svarigs. Bet nosaujot vienu govi vai teli, populacija tiek ietekmeta krietni vairak. Protams nedrikst aiziet galejibas, kad nav bullu kas tas govis aplec. Bet mana pamatdoma bija vispar partraukt briezu/alnu medibas tanis vietas kur populacija ir ne visai speciga. Jo piemeram briezu baurs Erglu puse nenotiek un katrs krumu briedis tiek uzskatits par saujamu. Neko nedod viena kolektiva laba griba, tas ir jadara vismaz mezniecibas ietvaros un tad bus rezultati.
Un tie kas doma ka Erglu puse ir jasauj cuku mammas isti neizprot laikam ka siveni rodas. Laikam labak tomer ir nosaut 8 sivenus neka vienu mammu un varbut pasaudzet 3-5 gadigus kuilisus lai paaugas lidz zelta vertes ilknu nesatajiem un no tadiem naks veseligaka sivenu paaudze.
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2011-11-11 15:55
Atrašanās vieta: Jelgava
Medību stāžs: 21+
Aprīkojums: atbilstošs
Suņi: Tedis
Medību trofejas: 4
07.03.2008. 20:53
VMD Tev iedos astoņus sivēnus viena lielā vietā? :)
Verners
Verners
Pēdējo reizi manīts 2022-06-30 11:07
Atrašanās vieta: Koknese
Medību stāžs: 32
Aprīkojums: pilns
Medību trofejas: 81
07.03.2008. 21:37
Jānim Misiņam es piekrītu un šāda pieredze jau ir. Briežu saglabāšanai vismaz 2 mežniecību ietvaros ( Kokneses un Pļaviņu)netiek izsniegtas licences to apmedīšanai un iniciatīva nāca tieši no medniekiem. Ir pagājuši aptuveni 5g.un lēnām brieži sāk atgriesties. Es domāju un ceru, ka mednieki būs pacietīgi un saprotoši vēl vismaz 2-4g. Ļoti gribētos vēl pieredzēt skaisto briežu bauru Kokneses pusē, man bija tas gods to baudīt 80gadu vidus un 90g.sākumā.