Valdim Grīnbergam.Ieroču attīstība ir aizgājusi gana tālu un Tu nedaudz esi atpalicis.Tu runā par 2 santīmu monētu un absurdu par 1 santīmu. Benčresterā - tātad šaušanā no pilnā atbalsta 100m distancē liek grupas 3,98mm un 200m 4,29mm. Tad salīdzini ka 1 santīms ir 16mm un 2 santīmi 18mm.Tātad ne no kādas pasaules malām nekur nevienam nav jābrauc, jo viss jau sen ir izdomāts.Protams ka vienmēr tādu rezultātu idarīt ir pagrūti , bet ne neiespējami un uz to jau mēs tiecamies. Ne jau katru gadu arī tie labākie šāvēji uzvar sacensībās.Neuztver personīgi.Šauj garām.
Kolēģi saka,ka es labi medībās šaujot uz lielākiem attālumiem, bet vienalga ,vienmēr, ar balto skaudību un sajūsmu apbrīnošu tos šāvējus,kuri uz 200m "saliek" lodes vienu otrai blakām. Man liekas,ka tur ar treniņiem vien nepietiek,tur vajag arī talantu un ļoti stipru nervu sistēmu.Par ieročiem un munīciju te vispār nav ko runāt,tam ir jābūt uz tip top.
Pilnīgi piekrītu ,ka bez talanta , stipriem nerviem un atbilstoša ieroča augstus rezultātus nevar sasniegt un vēl vajag mazliet veiksmes:) Jau 200m salikt lodes 5cm ir labi jāpacenšas pirms tam.
>andrejs
ja pat nezini kā mēra leņķminūtes (moa) precizitātei tad man vairs nav ko teikt. tas būtu kā sākt stāstīt automehānikas uzbūvi datoristam - lai nu datorists turpina stāsīt ka var ātrāk braukt pa kaut I.Cauni - nav vairs spēka ko tādam atbildēt.
ne kaulu, ne asaku
Valdi. 1MOA vienāds ar 1,05 collas, vai 26,67mm .Nekādu jaunu ameriku neesi pastāstījis.Tu saki ka viņi cīnās par pus MOA ,tātad 13,335mm. Ko Tu nesaproti manis teiktajā? Jau 1996 gadā Junis Bergers benčrestā šāva 5 šāvienu grupu 3,98mm labākā un sliktākā bij 4,24mm. Un tas pats šāvējs 200m salika grupu 4,29mm. Tātad tas sanāk 3 reizes mazāk par pus MOA. Manuprāt viss ir skaidrāks par skaidru:)))) Varbūt Tava matemātika ir savādāka kur 2x2=5.
...šāvienu grupu mājas kārtībā var mērīt kaut ar bīdmēru ,ir arī precīzākas metodikas un mērierīces.bet,vienkārši piem. izšauj ar 10mm diametra lodēm divus šāvienus 200m distancē un nomēra attālumu starp trāpījumu ārējām malām .piem. mērījums rāda 14,29mm ,urrrā ,pasaules rekords,gandrīz!,:))
...Valdi,redz, lenķa minūtes neviens īpaši nemēra,lenķa minūtes aprēķina.:) par izejas datiem kalpo šavienu grupas lielākais trāpījumu atstatums un attālums no šāvēja līdz mērķim. te ir iemesls pieminēt Pitagoru , atcerēties viņa teorēmu no pamatskolas ģeometrijas stundām, un likt mierā Cauni un datoriķus.,:))
ja pat nezini kā mēra leņķminūtes (moa) precizitātei tad man vairs nav ko teikt. tas būtu kā sākt stāstīt automehānikas uzbūvi datoristam - lai nu datorists turpina stāsīt ka var ātrāk braukt pa kaut I.Cauni - nav vairs spēka ko tādam atbildēt.
ne kaulu, ne asaku