Jāni B.,kādam paradoksam vajag,12 kal.?Un kādi ir Tavi kritēriji? Visas DDupleksā ražotās lodes ideāli der paradoksa stobriem.Ja gribi ko ļoti ekskluzīvu,apjautājies par jauno patronu variantu kuras izgatavo priekš ASV tirgus.Latvijas veikalos nav populāras cenas un zemās pirktspējas dēļ.Pats esmu pamējģinājis šaut ar gludo,man liekas nekas labāks nav bijis.Esmu pārliecināts kā šaujot ar paradoksu 100-150 m.nebūs tas pēdējais gals.Protams cena kodīga,jo ražošanas proces ļoti darbietilpīgs,bet ja jākārto visi ievešanas papīri un vēl pārējie brīnumzemes nervu ēdamie pasākumi tad varbūt ka kompensējas.
Egīl,nafig Tev vajag,9x53,ja Tavā profilā pie aprīkojuma rakstīts,IŽ-12,16 kal.1964 g.Neticu ka Tev ir tik kvadrātaina galva lai nesaprastu ka forumu lasa ne tikai mednieki,domā pats ko par Tevi cilvēki domā.
Jā, Dzintar - vajag 12tajam. Ja precīzi, tad 12X76. Solīja jau pāris veikalnieki ievest gan Winchester, gan Remington ražojumus, kuri guvuši atzinību pie medniekiem, kas mīt aiz Lielā ūdens, bet ... aptaisīja pakaļkājas un neatveda.
Par mūsu pašu vietējām "spolītēm" es tik lielā sajūsmā vis neesmu, īpaši jau distancē virs 50m. Tās arī pēc būtības nevar pretendēt uz nopietnu precizitāti savas formas dēļ. Līdz 30..40m pa krūmiem - jā, oki. Bet ne tālāk. Jo diemžēl atšķirības starp partijām (biju iepircis krājumus ar pusgada intervālu) ir pamatīgas.
Dotajā brīdī lāpos ar Brenneke Rubin Sabot Slug, ka būtībā ir 28g viegla 20kal lodīte, ielikta iekš plastmasas konteinera. Tieši tā - lāpos. Jo ir munīcija, kam gan sākuma ātrums, gan svars ir ievērojami lielāki. Bet mūsu piparbodēs nimā. Ja domā minēt argumentus par cenu, tad jau laicīgi varu teikt - arī manis minētie Rubin slugi nava lētāki kā kārtīga paradoksa munīcija.
Jāni,mednieki aiz lielā ūdens,atvērtām mutēm ķer manis aprakstīto munīciju kuru ražo latvijā,īstenībā pat nespēj pieražot,pieprasījums milzīgs.Tas arī ir viens no iemesliem kapēc latvijā neparādās,dārga un nav pirktspējas.Tomēr rekomendētu pamējģināt,ja mulsina spolīšu forma,tad šim priekšā ir plastmasas aptecētājs.
Dzintar!
Netracini cilvēkus!
DDupleks mājas lapā neko tādu neatradu.
Man vienmēr gribas pamēģināt kaut ko jaunu. Štrunts par lašiem, bet jauna pieredze ir svarīgāka.
Dod kādu tehnisku info, un kāpēc tās ir tik tehnoloģiski sarežģītas? Cik varētu maksāt?
No kurienes info?
Nu lieta nav sarežģīta,šī munīcija tiek ražota asv tirgum kur ir ļoti liels pieprasījums.Patronas izgatavošanas cena pēc Dundura kunga vārdiem ir ap 5$,jo lode sastāv no vairākām daļām.Mājas lapā nav arī tapēc ka Latvijā netirgo.Ja protams mednieki interesētos varbūt parādītos tirgošanā Latvijā.Dundura kungs piedaloties medībās kolēģiem parasti iedod pa kādai saujai jaunizstrādājumu,lai sekmīgu medību gadījumā varētu redzēt kādi rezultāti dažādos apstākļos un ar dažādiem ieročiem.Tā sakot laboratorijas darbs realitātē.Pa medījumu ar šo munīciju neesmu šāvis,bet pa papīru 50m.,gandrīz jāsaka,uzraksti uz patronas kur gribi trāpīt tur arī būs.Tika stāstīts arī par jaudām un ātrumiem,no galvas neatceros,tikai to ka amīši nekautrējas šaut uz 70-100 metriem,kas viņiem esot gluži normāli.Mējģini sakontaktēties DDupleks mājas lapā,apsoli ka visus rezultātus dokumentēsi fotogrāfiski,vai vēl labāk video,varbūt sanāks.:)))Man gan liekas ka par šo visu dabūšu pa mizu,jo rīkojos galīgi nesankcionēti:)))Lai veicas!
Mjāaa .... Vilinoši. Tik nez' ko mana stobra vītne teiktu par par šo lodi - bišku tomēr bail tik cietu likt iekšā. Būtu bišku tā plastmasa vairāk apkārt ... ka nesanāk tā, ka pēc šāviena paradokss kļuvis par absolūtu gludo.
Jāni,visu laiku domāju ka Tu tāds nopietns vīrs,vai tik neesi nopircis jaunu paradoksa plinti,tādu padārgāku.:)))Tā munīcija tāpat kā Monolit,Heksolit,Dupo un Rossa paredzēta šaut no pilna čoka,ar ko arī ir vislabākie rezultāti.Velns,laikam jāiet pie Dundura kunga un jāprasa alga par smago un nepateicīgo darbu,pārliecināt stūrgalvīgo Latviešu mednieku,ka labās lietas ir arī zem deguna,nevis tikai" nebaidīto idiotu" zemē.:DDD
Nopirku pirms vairāk kā gada. Un par lētu nelikās gan. :D Tāpēc jau ir tā piesardzība. Ja būtu iespēja to superpatronu izķidāt, apgraizīt plastmasu un tad izlaist caur stobru brīvā kritienā, tad varētu funktierēt tālāk.
Kāpēc gan tik principiāli - tikai eksportam? Stāv mūsu veikalu plauktos arī tagad patronas pa 2,5 ... 3,0 un vairāk lati (kaut vai tie paši franču sauvestri) un nekas. Kāpēc gan nevarētu pielikt blakus sauju to eksporta labumu? A ja nu tomēr kādam iepatīkas tepat uz vietas?
Par mūsu pašu vietējām "spolītēm" es tik lielā sajūsmā vis neesmu, īpaši jau distancē virs 50m. Tās arī pēc būtības nevar pretendēt uz nopietnu precizitāti savas formas dēļ. Līdz 30..40m pa krūmiem - jā, oki. Bet ne tālāk. Jo diemžēl atšķirības starp partijām (biju iepircis krājumus ar pusgada intervālu) ir pamatīgas.
Dotajā brīdī lāpos ar Brenneke Rubin Sabot Slug, ka būtībā ir 28g viegla 20kal lodīte, ielikta iekš plastmasas konteinera. Tieši tā - lāpos. Jo ir munīcija, kam gan sākuma ātrums, gan svars ir ievērojami lielāki. Bet mūsu piparbodēs nimā. Ja domā minēt argumentus par cenu, tad jau laicīgi varu teikt - arī manis minētie Rubin slugi nava lētāki kā kārtīga paradoksa munīcija.
Netracini cilvēkus!
DDupleks mājas lapā neko tādu neatradu.
Man vienmēr gribas pamēģināt kaut ko jaunu. Štrunts par lašiem, bet jauna pieredze ir svarīgāka.
Dod kādu tehnisku info, un kāpēc tās ir tik tehnoloģiski sarežģītas? Cik varētu maksāt?
No kurienes info?
Kāpēc gan tik principiāli - tikai eksportam? Stāv mūsu veikalu plauktos arī tagad patronas pa 2,5 ... 3,0 un vairāk lati (kaut vai tie paši franču sauvestri) un nekas. Kāpēc gan nevarētu pielikt blakus sauju to eksporta labumu? A ja nu tomēr kādam iepatīkas tepat uz vietas?
Cik esi nolēmis maksāt par aizvākotāju.
Atbildi man uz profilu.
Ar cieņu Jānis.