Es ar savu pirmo suni ar pats gāju medībās pa dzinēju pirmās reizes.Pēc tam kad redzēju ka suns pats sāk kautko darīt jau iedevu blakus dzinējam.Lai suns saprot ka vienu mežā neatstāšu,jo pirmais bija atskriet līdz manīm un pārliecināties ka es tepat esmu.Tad jau devu tālākam dzinējam.Un tad jau paliku stāvēt.Un pēc tam ir labi ja suns skrien Tev kā medniekam garām pa pēdu un Tu viņu dabū pārķert.Es šitā sunim iemāciju ka tālu dzīt nedrīgst.Suns saprata ka pāri mednieku pēdām tālu nav jadzen.Žēl tikai ka suņuks aizgāja citos medību laukos dēļ kuiļa ilkņa.
Tagat man ir LDZ kucīte.drusku pāri pa pusotru gadu,bet strādā super.Pagāšsestdien izdevās viņai piedalīties medībās līdz galam.Aprēja cūku kura neņēma galvā suņa klātbūtni un bija apgūlusies pie krūma.Rēja vismaz 25-30min.Līdz tiku klāt un nomedīju to cūciņu.
Protams, ka jāsāk kopā ar suni, bet jautājums - cik ilgi?
Vienas masts, vienas medības, viena sezona?
Bet man ir sajūta, ka es sapratīšu to brīdi, kad droši varēšu dot suni citam dzinējam...:)
Pats pirmajās medībās gāju kopā ar suni, otrajās gāju kopā līdz pēdējam mastam, un tikai beidzamajā iedevu suni citam dzinējam.
Pats vēroju darbību garminā... Un tieši beidzamajā mastā sadzirdēju sava suņuka balsi pirmo reizi..:) Masts veiksmīgs, tika nomedīti rukši un aļņi.
Daudz prātīgāk ir pašam, vismaz iesākumā,ar savu suni pamedīt. - Aigar, te jau arī problēma sākas, jo ne visi grib iet dzinējos :)) Man regulāri kāds grib iedot savu suni, lai to pieskatu un pamācu. Svešam sunim grūti kaut ko vienās medībās iemācīt, sevišķi, ja saimnieks turpat stāv uz masta. Suns izvēlas atrast saimnieku un sēdēt viņam pie kājas :)
Slēpts
13.11.2015. 13:32
Aigar.
Āpšu sunim (gludspalvainajam Taksim), patiesībā būtu jālien alā......, bet te dzinējmedības, citi suņi....
jā piekrītu, un piekrītu arī šim par laiku
atrast medījamo dzīvnieku, apriet līdz pienāk mednieks un nomedī atrasto dzīvnieku....
Arī laikai patiesībā dzinējmedībās nebūtu ko darīt:) manējā laika kā reizi kādreiz skraidīja ap koku un rēja vāveri, bez saites nevarēja dabūt nost:)
Suņi: Rietumsibīrijas medību suņi ,vienmēr vismaz 2.Latvijas dzinēji.
Medību trofejas: 6
13.11.2015. 12:16
Laikām ir raksturīgi vēlāk sākt strādāt, bet Latvijas dzinējam jau pusgada vecumā gan jāspēj kaut ko izdarīt.
Laikai darba specifika ir sarežģītāka t.i. atrast medījamo dzīvnieku, apriet līdz pienāk mednieks un nomedī atrasto dzīvnieku....
Dzinējsunim pamatuzdevums ir, ar apakšējo ožu, paņemt svaigāko pēdu, un ar balsi "dzīt" to pēdu....
Āpšu sunim (gludspalvainajam Taksim), patiesībā būtu jālien alā......, bet te dzinējmedības, citi suņi....
Ne vienmēr "spēcīgie" un "labie" medību suņi iemācīs jaunam medību sunim - ko darīt medībās. Daudz prātīgāk ir pašam, vismaz iesākumā,ar savu suni pamedīt.
Lai apmācītu suni, ar medību zinībām, medībās ar dzinējiem, daudz kas, atkarīgs no medību vadītāja mākas, izmantot suņus medību procesā.
Kaspar, viss atkarīgs no šķirnes. Laikām ir raksturīgi vēlāk sākt strādāt, bet Latvijas dzinējam jau pusgada vecumā gan jāspēj kaut ko izdarīt. Izcilie suņi kolektīvā ir labi, lai samācītu jaunajam sunim visādas gudrības, bet darba spējas vai nu ir vai nav. Es skatos uz savējiem, kā ir ar interesi par pēdām pastaigu laikā, protams arī medībās. Neviens labs suns neiemācīs interesi par darbu. Tā kā nav ko satraukties par citu suņu neesamību.
Paveicās to darīt medību kolektīvā , kurā bija izcili suņi, un tā kā medības bija katru nedēļas nogali, tad mans ļoti ātri saprata, kas ir jādara.
Super...:)
Un ja kāds te saka , ka sunim vajag trīs gadus, lai saprastu, kas medībās jādara- tas liek aizdomāties- vai tas ir normāli.
Pieņemsim, ka ne visiem medību kolektīviem ir izcili suņi vai medību suņu vispār nav, ko tad ? Justies vainīgam vai nenormālam, ka suns nesāk pirmajā gadā dzīt ?
Ja kādam ir paveicies, tad tas ir apsveicami, bet manuprāt nevajag tik traki kritizēt...
Es ar savu taksi sāku piedalīties dzinējmedībās, kad viņam jau bija gads.
Paveicās to darīt medību kolektīvā , kurā bija izcili suņi, un tā kā medības bija katru nedēļas nogali, tad mans ļoti ātri saprata, kas ir jādara.
Sezonas beigās kolektīva vadītājs pat atļāvās pateikt, ka es varu uz medībām nebrauk, bet suni gan lai atsūtu:)
Un ja kāds te saka , ka sunim vajag trīs gadus, lai saprastu, kas medībās jādara- tas liek aizdomāties- vai tas ir normāli.
Un ļoti iespējams, ka tas ir atkarīgs no iedzimtajiem gēniem- jo manam takšelim vecāki bija izcili mednieki, nevis dīvānu suņi..
Kāpēc ne??? Varbūt vienīgais ....skatoties, ko mēģina nomedīt....dzenot.
Kā sāc ..... tā līdz suņa sirmam vecumam. Vēlams vismaz reizi nedēļā......
Tagat man ir LDZ kucīte.drusku pāri pa pusotru gadu,bet strādā super.Pagāšsestdien izdevās viņai piedalīties medībās līdz galam.Aprēja cūku kura neņēma galvā suņa klātbūtni un bija apgūlusies pie krūma.Rēja vismaz 25-30min.Līdz tiku klāt un nomedīju to cūciņu.
Bet man ir sajūta, ka es sapratīšu to brīdi, kad droši varēšu dot suni citam dzinējam...:)
Pats pirmajās medībās gāju kopā ar suni, otrajās gāju kopā līdz pēdējam mastam, un tikai beidzamajā iedevu suni citam dzinējam.
Pats vēroju darbību garminā... Un tieši beidzamajā mastā sadzirdēju sava suņuka balsi pirmo reizi..:) Masts veiksmīgs, tika nomedīti rukši un aļņi.
jā piekrītu, un piekrītu arī šim par laiku
Arī laikai patiesībā dzinējmedībās nebūtu ko darīt:) manējā laika kā reizi kādreiz skraidīja ap koku un rēja vāveri, bez saites nevarēja dabūt nost:)
Laikai darba specifika ir sarežģītāka t.i. atrast medījamo dzīvnieku, apriet līdz pienāk mednieks un nomedī atrasto dzīvnieku....
Dzinējsunim pamatuzdevums ir, ar apakšējo ožu, paņemt svaigāko pēdu, un ar balsi "dzīt" to pēdu....
Ne vienmēr "spēcīgie" un "labie" medību suņi iemācīs jaunam medību sunim - ko darīt medībās. Daudz prātīgāk ir pašam, vismaz iesākumā,ar savu suni pamedīt.
Lai apmācītu suni, ar medību zinībām, medībās ar dzinējiem, daudz kas, atkarīgs no medību vadītāja mākas, izmantot suņus medību procesā.
Super...:)
Pieņemsim, ka ne visiem medību kolektīviem ir izcili suņi vai medību suņu vispār nav, ko tad ? Justies vainīgam vai nenormālam, ka suns nesāk pirmajā gadā dzīt ?
Ja kādam ir paveicies, tad tas ir apsveicami, bet manuprāt nevajag tik traki kritizēt...
Sezonas beigās kolektīva vadītājs pat atļāvās pateikt, ka es varu uz medībām nebrauk, bet suni gan lai atsūtu:)
Un ļoti iespējams, ka tas ir atkarīgs no iedzimtajiem gēniem- jo manam takšelim vecāki bija izcili mednieki, nevis dīvānu suņi..