Šodien vārdadienu svin Viola, Vizbulīte, Vijolīte, rītdien - Ģederts, Ģirts
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Medību suņu apmācība

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 30 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 13.11.2015. 19:36
Ar medībām saistītās tēmasMedību suņi

Andis
Andis
Pēdējo reizi manīts 2018-04-26 12:08
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Jelgava
Medību stāžs: ir
Aprīkojums: Runga
Suņi: nu jau 2 X Kvaukšķis
11.03.2010. 14:11
Varu padalīties savā pieredzē ar savu krievu eiropas laikas kucēnu kuram tagad ir 10 mēneši. Manā īpašumā viņš nonāca jūlija beigās augusta sākuma no augusta vidus regulāri tiek ņemts uz mežu pastaigās kā arī medībās tika vests pie nomedīta zvēra, septembrī jau izrādija interesi un aprēja nomedītu briedi, bet neplūkāja kā arī neplūka vēl tagad, iepējams pārāk jauns, no oktrobra līdz 31. janvārim tikai kādas 3 setdienas svētdienas neesam bijuši dzinējmedībās. dzinējos arī cenšos viņu kādam dod lai palaiž (arī tad kad es esmu dzinējos) centos vairāk braukt tur, kur pieredzējuši un strādājoši suņi. Protams no sākuma likās ka būs galīgi garām nekur tālu negāja 20-30 metri un vis pēc tam tie loki kļuva lielāki un lielāki, Labi ir tas ka pagaidām saprot ka no masta ārā nav jāiet, protams jāsaka paldies medniekiem, kas pasauca suni, kad tas gribēja iet pari mastam. Dzinējos šat tad sevi parāda no labākas puses dažkārt liekas ka lielāku sliņķi jāpameklē. Dzinējos bija 2 gadijumi kad aprēja sašautu cūku, Par ko tika uzslavēts un tika pie gabaliņa aknas. Divas reizes ar balsi bija starp sivēniem (stastija mednieki). bija viens gadijums ka aprēja kuili, bet kad tas nekustējas pameta kad dzinējs aizgāja pastīties uz ko rēja uzcēla kuili. Protams ir redzēti kucēni kas 5-8 mēnešu vecumā brauc mugurā kuilim, manam suņukam pagaidām vai bail, vai kas ir pa kaiti nezinu, bet problēma ir tā ka tikai rej bet nekož tāpēc lielus kuiļus izkustināt viņš nevar. Protams ir problēma ar stirnām ja pamana tad dzen, bet pēc laiciņa pamet nomedītu stirnu NAV REDZĒJIS un arī centīšos nerādīt vismaz līdz 2 gadu vecumam. Tagad uz mežu neeju pastaigāties ja eju tad tikai pavadā jo ja ir svaigas pēdas suns ir mežā iekša un atsaukt nevar un masts tiek izdzīt. Negribas jau tos meža zvērus bezjēgā pa sērsnu dzenāt tapēc ir doma mežu aizvietot ar Dalderiem.
Sandis
Sandis
Pēdējo reizi manīts 2022-01-14 19:53
Lietotāja statuss: Lietotājs
Mednieku organizācija: MMB Bērzkalne
Atrašanās vieta: Balvi, Rīga
Medību stāžs: 11 gadi
Aprīkojums: gludais,spicais
Suņi: bīgls
Medību trofejas: 19
11.03.2010. 14:29
Es pat nevēlētos,lai mans suns danco meža cūkām pa muguru, jo daudz jau tur nevajag. lai suns tiktu savainots. Un manu prāt bīgli nav no tām šķirnēm,kas to dara. Cik esmu redzējis visādos video materiālos, tad tie, zvēram danco apkār, kadus 5-7m un rejot tur uz vietas. Tādu rezultātu arī vēlētos panākt. Protams arī vēlos, lai tas izejot pāri mednieku līnijai nedzen tālāk. Bet visvairāk vēlos ,lai tas labi strādā pa asins pēdu:)
Vārdu sakot, vēlos iemācīt puiku labi strādāt:)
Slēpts
11.03.2010. 16:46
es te tā skatos, ka sunim ir obligāti jāplūkā dzīvnieks, tas kāds labuma rādītājs? moš es nepareizi mācu, kad neļauju plūkāt nomedītu dzīvnieku?
Kaspars
Pēdējo reizi manīts 2022-02-06 12:32
11.03.2010. 17:05
Nu mans ar pluukaa ka tiek klaat bet jaa nekas labs tas nav-cisku ar bukam sapluukaa!Es itkaa nellauju pluukaat bet pluukaa taapat kameer es pieeju!!Bet nu labaak ka sameklee un pluukaa nekaa nemeklee un nepluukaa-un to pluukaassanu jau ar var izmaaciit ja nav gadiem pluukaajis!!Neuzskatu ka sunim jaaiet kontaktaa ar dziivnieku-veelu vai agri ts beigsies ar sunna traumu!!!Ja aizssauts kuilis tiks sunim klaat tad suudi un asinis vien sskkiidiis no taa sunna!!!:))Sunim jaaprej dziivnieks nevis jaakozz tam-taa es uzskatu bet katrs jau audzina savu suni kaa grib un ir katra passa dariissana!!!
Ainars
Ainars
Pēdējo reizi manīts 2017-02-08 18:50
Atrašanās vieta: LV-NL
Medību stāžs: no 1997. gada
Aprīkojums: Ir
Suņi: bigls
Medību trofejas: 11
11.03.2010. 18:44
Bigli dzīvam medijumam tuvāk pa pieciem metriem neiet, tur tev taisnība Sandi.Man pirmais bigls septiņu astoņu mēnešu vēcumā uzejot svaigu pēdu medībās reizēm mēdza iet uz pretējo pusi,ta ka nesatraucies ja tavējais vēl nedzēn ar balsi.Manam jau ir seši gadi.
Ainars
Ainars
11.03.2010. 18:47
Aizmirsu piebilst,ja iet kopā ar citiem suņiem tad sivēnu var palīdzēt pieturēt.
Sandis
Sandis
Pēdējo reizi manīts 2022-01-14 19:53
Mednieku organizācija: MMB Bērzkalne
Atrašanās vieta: Balvi, Rīga
Medību stāžs: 11 gadi
Aprīkojums: gludais,spicais
Suņi: bīgls
Medību trofejas: 19
11.03.2010. 22:03
Ainār! Kā tagad Tavi suņuki strādā, esi apmierināts?
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2015-06-08 16:54
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Atrašanās vieta: Rīga
Suņi: 2 Bīgli
12.03.2010. 13:04
Pats esmu divu bīglu saimnieks, ar domu tuvākajā laikā kļūt arī par mednieku. Par medībām un bīgliem esmu diezgan daudz interesējies. Diemžēl nākas secināt, ka mūsu zemītē bīgls nav tā pati labākā izvēle priekš medībām. Te pie vainas gan apstākļi kādos notiek medības, bet vēl jo vairāk bīgla gēni.
Bīgls ir izteikts bara dzīvnieks, vislabāk medī lielā barā, bīglu barā. Šis dzinējs ir paredzēts MAZO dzīvnieku medībām, nevis visu veidu medībām. Man vēl nav nācies dzirdēt, ka Latvijā būtu organizētas, teiksim lapsu medības kā Anglijā. Bīgls savā būtībā nav uz izteiktu saimnieku tendēts suns, viņam vajag citus suņus, tāpēc arī vienu palaižot mežā suns sāk strādāt un viņam tas bļaujošais saimnieks ir pie vienas vietas, turklāt bīgls dzen ar balsi un tajā laikā kamēr viņš dzen, tas neko nedzird, tā ka sasaukt to nav iespējams. Pats par to mežā esmu vairākkārtīgi pārliecinājies:)) Aiziet pa pēdu ka dulls...
Es jau gaidu, ka kāds tūtīt rakstīs, pārstāj gvelst niekus, mūsu kolektīvā bīgli strādā u.t.t. Strādāt jau strādā, tikai ne tur kur tie paredzēti.
Es savējo aizvedu uz asinspēdas eksāmenu un nolikām ar pirmo reizi. Protams arī pie asinspēdas dzīšanas vēl daudz jāstrādā, jo nedeva balsi pie aļņa ādas, kura imitēja meklējamo dzīvnieku.
Bet jebkurā gadījumā vēlu veiksmi visiem bīglu saimniekiem un to mīluļiem, gan apmācībās, gan medībās...
Ainars
Ainars
12.03.2010. 14:30
Man tagat ir viens biglitis,pirmo viens idiots pastaigas laika ar maseni sašāva un vedot uz Jelgavu nomira.Tas ko Jānis raksta, daļēji varētu attiecināt ari uz savu Biglu.Viņš dzēn ar balsi visus licēnzētos lattvija medijamos dzivniekus. Dzen pārāk tālu un kamēr atnāk atpakaļ paiet stundas divas.Tadēļ biglu mācīšanā liels uzsvars ir jaliek uz atsaukšanu uz to lai nedzītu pārāk tālu.Manējais parasti strādā viens pats,nezinu ka butu ja butu vel kads kompanjons viena auguma.Pats ja ēsmu netālu kad viņš ar zvēru iet pāri pa līniju varu atsaukt bet citiem nav izdevies un necenšās to darit.Manējais ja nedzītu tik tālu butu ideāls.Palīdz gan uz asinspēdu gan uz bebriem un svu reizi ari dzinējmedībās.
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2015-06-08 16:54
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Atrašanās vieta: Rīga
Suņi: 2 Bīgli
12.03.2010. 14:50
Vienreiz netālu no Ādažu poligona, pastaigas laikā, sajuta svaigu pēdu, to ka svaiga var uzreiz saprast pēc suņa uzvedības, un es nepaspēju suni savākt.Aizgāja kaugdams, vienīgais kas palīdzēja, bija suņa balss. Pēc tās varēja saprast ka pēdas iet lielā lokā ap mūsu atrašanās vietu. Tad nu es maucu apmēram uz to vietu, kur pa loku es varētu viņu apsteigt.Paldies dievam ka viņš vislaik rēja un es varēju kontrolēt viņa atrašanās vietu, manu komandu STĀVI viņš sadzirdēja tikai tad, kad es jau no viņa biju tikai dažus metrus. Suņa izbrīns bija diezgan liels, apmēram: A ko tu te dari, netraucē strādāt!.
Bijām arī cūku aplokā patrenēties, bet secinājums tikai viens. Mūsu gadījumā, tā kā meesmu vēl mednieks, šādi treniņi ir vajadzīgi biežāk.
Te neliels ieskats(es pat teiktu ka var tikai dzirdēt suņu balsis).
[youtube::7LrnmDs4xFA]