Vakar pārbaudot barotavas un pie reizes pamedījot lapsa, satapos ar interesantu lietu. Savā 25 gadu mednieka stāžā šādu brīnumu redzēju pirmo reizi. Lapsa ļoti enerģiski dzina stirnu. Stirniņa mekledama glābiņu ieraudzīja mani un taisnā virīenā skrēja man virsū. Atlika tikai parūpēties un lapsu pabarot ar svinu.Stirniņa paskrējusi garām apstājās un brītiņu skatījās, tad aizrikšoja uz mežu. Varbūt vēl kādam kautkas līdzīgs ir atgadījies. Pēc tam aculiecinieks stāstīja, ka visu dienu divas lapsas bukus trenkājušas pie barotavas.
Slēpts
09.03.2010. 08:57
Tas liecina par to, ka lapsas pat saprot, ka (viena daļa) stirnu ir novārgušas, tātad - ir iespēja pat lapsai. Paralēles velkamas ir ar jaundzimušiem kazlēniem, kad arī lapsai ir iespēja...jāaaaa, Viela pārdomām.
Joks - lapsu tēviņš grib izrādīties mātītei, lai būtu varonis viņas acīs..:D
Slēpts
09.03.2010. 09:10
Tas tikai liecina par to, ka lapsai arī ir grūti ar barību šajā laikā, tāpēc arī tiek sperti šādi izmisuma soļi.
Nē diemžēl nepaņēmu, bet ar divām pagalēm ienesu dziļāk krūmos. :)
Ja valsts kaut cik maksātu par katru nomedītu lapsu varētu kaut veselu dienu ņemties ar tām, bet tā pagaidām viss tas notiek uz patriota jūtām. Vienkārši azarts. :)
Edgar, ja jau tādas aizdomas par kašķi,tad, droši vien, prātīgāk tādu ir paņemt ar cimdiem,iebāzt maisā un visu,arī cimdus,iemest bagasta katlu mājas kurtuvē.
Joks - lapsu tēviņš grib izrādīties mātītei, lai būtu varonis viņas acīs..:D
Edgar, un tomēr paņēmi...:)
Man tomēr liekas, ka lapsas ir veselīgas kā vēl nekad, protams, ir mazāk....loģiski.
Ja valsts kaut cik maksātu par katru nomedītu lapsu varētu kaut veselu dienu ņemties ar tām, bet tā pagaidām viss tas notiek uz patriota jūtām. Vienkārši azarts. :)