Tieši jau par to arī ir runa . Nevienam nekas nav pretī, ne kolektīva vadībai,ne učzstkovajam,ne pagasta pārstāvjiem,tikai atbrauks medību inspekcija un tad nepatikšanas.Kādēļ tas nevar būt oficiāli atļauts ja neviens nav pretī. Bet varbūt tas tomēr ir atļauts un mēs tikai nepareizi tulkojam likumu, jo tie pāris šāvieni jau nav treniņšaušana ,mācību šaušana ,ne sacensības ,bet tikai ieroča pārbaude ,pirms oficiāli pieteiktām medībām un punkts.
Slēpts
16.03.2010. 15:56
Ar baltu skaudību lasu marta žurnālā Jaunzema rakstu par Norvēģiju.Smilšu kalns fonā un neliels stāvs uzbērumiņš priekšā(lai galīgi dullajam neaiziet rikošetā) un nojumīte lai lietus nelīst aiz apkakles-tā arī visa šautuve.Par tādu arī obligāto šaušanu es būtu pirmajā rindā.Tā pat kā kategoriski biju pret ko bija izdomājušipērn mūsu priekšnieki.Mūsu veči taču prot būvēt gan torņus gan barotavas.Kāpēc pie mums vis iet через букву ж .
Nesaprotu kas tur būtu tik sarežģīts, ja paņemtu un ierakstītu likumā izmaiņas, kur skaidri un saprotami būtu ierakstīts ka tiek atļauta ieroča pārbaude pirms medībām ,izšaujot pāris reizes drošā vietā saskaņojot ar vadību.
No tā vinnētu tikai lielākā daļa mednieku. Varbūt to kāds varētu juridiskāk, pareizāk noformulēt un iesniegt grozījumiem.
Andrej,kāpēc zobus labot caur muti,ja to var darīt caur pakaļu,un svarīgi iestāstot,ka tā ir pareizāk. Tu Andrušiņ te parunā vēl,šautuvju īpašnieki jau pret Tevi kara gājienu riktē:):)):):):)
Ir tāds marazms! Man ir 36 hehtāri zeme ar mežu, aiz mājas 200 m ir mežs ar izāģētu vairāk kā vienu hektāru purva un tuvākie kaimiņi ir 700 m, kā reizi varētu pašķaidīt škīvjus uz savas zemes, bet dēļ likuma labāk aturēšos, jo kādam tas var nepatikt!
Nesaprotu ,vai te kāds mednieku intereses arī pārstāv, vai tikai tukšus salmus kuļ. Ne jau ierindas mednieks var šautuvi uztaisīt ar visu aprīkojumu un tiem kam būtu mednieki jāaizstāv klusē, izskatās ka paši ir dikti ieinteresēti.
Tie, vecīt, esam mēs paši, kas nevaram savākties :) nav tādi mazie zaļie vai nopietnie onkas, vai šamaņi...tie esam mēs paši, kas meklējam iemeslu kādēļ kaut ko nedarīt, kādēļ nevienoties. Un - kas meklē tas atrod.
Kamēr nesanāksim kopā un neizveidosim vienotu dūri - tikmēr nekas uz labu nemainīsies. Drīzāk - uz sliktu...tendences jau birst no visām pusēm.
Tā kā - viss pašu rokās. Internets ir varens rīks, lai mobilizētos. Tikai - vai ir tā vēlme? Pirms 2 gadiem - vēlme bija apmēram 10 cilvēkiem...vai ir kas mainījies?
Jautājums ir sāpīgs.
Vismaz ar gludstobra ieroci nevajadzētu būt problēmām savā zemītē pašaudīties.
Pašlaik tiekot ceptas kārtējās izmaiņas ieroču likumā.
Būtu interesanti uzzināt, ko atkal gatavo Valsts likumpaklausīgo pilsoņu "seifam un makam".
A kur ir rakstīts,ka es savā medību iecirknī(pieteiktas medības) nevaru šaut pa ne dzīvu mērķi?Tās nav ne sacensības,ne treniņšaušana - vienkārši pārbaudu acu gaišumu.Pēc kāda likuma panta man var piesieties kontrolētājs?
Tieši to Aivar es mēģinu izklāstīt. Manuprāt vienkārši kādam ir vieglāk lasīt Aizliegts un viss. Manas domas arī ir tādas ka to drīkst darīt un tas nav nekāds pārkāpums.
Tas pats jau bij par šaušanu no autotransporta. Apturi mašīnu , pielādē ieroci, atver logu un bliez pa lapsu un viss ir likumīgi , jo transports nekustas.Jāmāk likumu lasīt pareizi un ja likumā nav konkrēti uzrakstīts ,ka medībās es nedrīkstu uzšaut pa nedzīvu mērķi ,tad tas ir atļauts.
No tā vinnētu tikai lielākā daļa mednieku. Varbūt to kāds varētu juridiskāk, pareizāk noformulēt un iesniegt grozījumiem.
Tie, vecīt, esam mēs paši, kas nevaram savākties :) nav tādi mazie zaļie vai nopietnie onkas, vai šamaņi...tie esam mēs paši, kas meklējam iemeslu kādēļ kaut ko nedarīt, kādēļ nevienoties. Un - kas meklē tas atrod.
Kamēr nesanāksim kopā un neizveidosim vienotu dūri - tikmēr nekas uz labu nemainīsies. Drīzāk - uz sliktu...tendences jau birst no visām pusēm.
Tā kā - viss pašu rokās. Internets ir varens rīks, lai mobilizētos. Tikai - vai ir tā vēlme? Pirms 2 gadiem - vēlme bija apmēram 10 cilvēkiem...vai ir kas mainījies?
Vismaz ar gludstobra ieroci nevajadzētu būt problēmām savā zemītē pašaudīties.
Pašlaik tiekot ceptas kārtējās izmaiņas ieroču likumā.
Būtu interesanti uzzināt, ko atkal gatavo Valsts likumpaklausīgo pilsoņu "seifam un makam".
Tas pats jau bij par šaušanu no autotransporta. Apturi mašīnu , pielādē ieroci, atver logu un bliez pa lapsu un viss ir likumīgi , jo transports nekustas.Jāmāk likumu lasīt pareizi un ja likumā nav konkrēti uzrakstīts ,ka medībās es nedrīkstu uzšaut pa nedzīvu mērķi ,tad tas ir atļauts.