Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
18.03.2010. 16:03
Manuprat nepareizi un uz strupcelu vedosi butu meginat vienoties jau dibinasanas stadija par veselu sarakstu MO (mednieku organizaciju) sasniedzamu merku. Dibinatajiem var but atskirigi viedokli utt.
Svarigakais merkis butu izveidot MO ka mehanismu kas nodrosina:
1. aktivakas mednieku dalas iesaistisanu medniekus parstavosas interesu apvienibas darba.
2. vienkarsu mednieku (vairakuma) viedoklu noskaidrosanas mehanismu izveidi
3. vairakuma viedokla parstavesanu lobejot izmainas likumos, ierosinot izmainas normativajos aktos, ierosinot tos utt.
Vienu vardu sakot es redzu MO ka mehanismu, nevis jau sobrid formuletu merku kopumu!!
P.S. sodien busu iss jo jastrada :( daudz...
Manuprāt, ja grib ko tādu darīt, tad vajag sanākt kopā kaut vai 10 večiem un uztaisīt to biedrību, uzrakstīt pārdomātus statūtus(tas jau nesagādā nekādas problēmas), turklāt reģistrēšanai nekādus baigus finansu līdzekļus jau nevajag! Tad kad tas ir izdarīts, tad arī aicina jaunus biedrus! Domāju, ka tādā veidā būs daudz lielāka cerība kaut ko izveidot, jo savākt plašus atbalstītāju pulkus neizveidotai organizācijai būs grūti! Turklāt nevajag aizmirst, ka medības un viss kas saistīts ar tām, ir un paliek salīdzinoši dārgs hobijs, dalība šādā organizācijā protams prasītu kaut kādus papildus izdevumus, bet domājams, ka šie izdevumi salīdzinājumā ar kopējo iztērēto naudu sava hobija uzturēšanai, lielu starpību neradīs! Tā kā, ja reiz vēlamies, kaut kādā veidā uzlabot apstākļus paši sev (mednieki) tad ir tikai loģiski, ka nāksies kaut ko upurēt un ir lieki gaidīt, ka kāds par šiem upuriem samaksās! Es katrā gadījumā ideju atbalstu!
Labs vakars,
Šitas der! Lai gan neesmu mednieks, šī lieta patīk un interesē, līdz ar to ir šādas tādas idejas.
1. Attiecība uz ES pieņemto direktīvu rēķina, proti, putnu un par faunas un floras aizsardzību neko nav iespējams izdarīt bez pietiekami zinātniskas izpētes, taču, otra problēma ir tā ,ka ar visu zinātnisko pusi ir ļoti niecīga iespēja kaut ko panākt, jo ES ir ļoti spēcīga "zaļo" interešu lobēšana. Ir vēl šādi tādi sīkumi, kas ir pieminēšanas vērti, jo šajā sakarībā rakstu savu bakalauru, ja kādam interesē var jautāt.
2. Par reģistrēšanos organizācijā caur interneta vidi, šķiet ka lasot piefiksējau ,ka zem 3vārdiem var būt viens cilvēks - šo problēmu var vienkārši novērst - reģistrējoties ievadam bankas kartes nr. persona tiek identificēta un nav iespējama nekāda falsifikācija un pie reizes novelkas biedra nauda.
3. Man apnika rakstīt, bet katrā ziņā vēlētos ņemt dalību šādā organizācijā, tas ko varu piedāvāt no savas puses ir intelektuālais materiāls, zinu šo to par Eiropas Savienību varbūt varu noderēt.
Atsaucība ir- tas labi! tagad katrs varētu uzlikt savu vīziju uz papīru ( kā tas viss varētu strādāt, es jau sāku rakstīt) un tad var turpināt diskusiju!
Manuprāt, būtu nepareizi savākties bariņam vīru un klātienē ievēlēt valdi un izveidot statūtus. Ja jau gribam iesaistīt pēc iespējas vairāk mednieku, tad vajag ļaut viņiem piedalīties un sekot līdzi diskusijām šeit neklātienē. Kad viss izspriests un nobalsots (tikai jāizdomā kā), tad varētu sanākt kopā tie vīri, kuriem uzticēts to paveikt. Tātad vispirms visu apspriežam internetā un tikai tad sanāk kopā un nokārto formalitātes!
Domāju ka sākumā jāsavāc tikai kādi 10 lidz 15 veči un jaizveido šī organizācija,jo ja savāksimies visi barā būs tik tukša baurošana un pie skaidra rezultāta netiksim.Vēlāk kad valde jau būs nolasīta jātaisa pilsapūlces,kur katrs var izteikt savu viedokli.Varbūt jauztaisa jauna foruma sadaļa kurš ir gatavs iesaistīties,katram medniekam tiesības veikt vienu ierakstu forumā ar piekrītu vai nepiekrītu un tad jau būs redzams skaits cik mednieku pieteiksies no šīs interneta lapas lietotājiem un lai neapdalītu internetu nelietojošos medniekus jāvienojas ar mežniecību par informācijas nodošanu katram medniekam,kas nāk pēc sezonas kartes un kas gribēs varēs pieteikties. Tad visi kandidāti iesūta CV un šajā forumā iepazīstoties ar iesūtītajiem CV paši nobalsojam kas atradīsies valdē. Atvainojos par spontāno un varbūt kādam nesaprotamo domu gājienu! :)
Svarigakais merkis butu izveidot MO ka mehanismu kas nodrosina:
1. aktivakas mednieku dalas iesaistisanu medniekus parstavosas interesu apvienibas darba.
2. vienkarsu mednieku (vairakuma) viedoklu noskaidrosanas mehanismu izveidi
3. vairakuma viedokla parstavesanu lobejot izmainas likumos, ierosinot izmainas normativajos aktos, ierosinot tos utt.
Vienu vardu sakot es redzu MO ka mehanismu, nevis jau sobrid formuletu merku kopumu!!
P.S. sodien busu iss jo jastrada :( daudz...
Šitas der! Lai gan neesmu mednieks, šī lieta patīk un interesē, līdz ar to ir šādas tādas idejas.
1. Attiecība uz ES pieņemto direktīvu rēķina, proti, putnu un par faunas un floras aizsardzību neko nav iespējams izdarīt bez pietiekami zinātniskas izpētes, taču, otra problēma ir tā ,ka ar visu zinātnisko pusi ir ļoti niecīga iespēja kaut ko panākt, jo ES ir ļoti spēcīga "zaļo" interešu lobēšana. Ir vēl šādi tādi sīkumi, kas ir pieminēšanas vērti, jo šajā sakarībā rakstu savu bakalauru, ja kādam interesē var jautāt.
2. Par reģistrēšanos organizācijā caur interneta vidi, šķiet ka lasot piefiksējau ,ka zem 3vārdiem var būt viens cilvēks - šo problēmu var vienkārši novērst - reģistrējoties ievadam bankas kartes nr. persona tiek identificēta un nav iespējama nekāda falsifikācija un pie reizes novelkas biedra nauda.
3. Man apnika rakstīt, bet katrā ziņā vēlētos ņemt dalību šādā organizācijā, tas ko varu piedāvāt no savas puses ir intelektuālais materiāls, zinu šo to par Eiropas Savienību varbūt varu noderēt.