Izlasīju šo piedāvājumu,un jāsaka- Bez vārdiem.Gudrinieks Strazda kungs,tagad medniekiem jau ir panācis medības uz medņiem aizliegt,bet pats tagad ar kaut kādām mistiskām grupām vazāsies pa riestiem un pelnīs sev dzīvu naudu.Nu nav man ko teikt,kārtējā fantastiskā bezkaunība.Medniekiem nē,bet Entuziastiem durvis vaļā,un štrunts par medni,ka tik naudiņa čaukst.
ja nu kāds var piedāvāt vietu rubeņu vai medņu riestu fotomedīšanai, tad man ir interese !
par saprātīgu maksu. tie 280ls jau ir pilnīgs čau ! ja nav iespējams, tad derēs pat bez naktsmājām.
ir ātri saliekams slēpnis, bet neesmu pārliecināts vai tāds derēs bez iepriekšējas "pieradināšanas" konkrētā vietā.
interesantākais ka laiku atpakaļ LOB piedāvajām BEZ maksas kameru uz sezonu, viņi ateicās, uzsādija nosacījumus ka šī kamera ir jāziedo citādāk viņiem nav intereses....
Jā, Aldi, šogad medņu riestā ir iespēja šā putna vietā satikt "Strazdu un Ko", visticamāk kādu Eiropas ornitologu entuziastu pavadībā. Uzskatu, ka organizēt "tūrisma takas" medņu riestā bez mednieku kluba ziņas, turklāt naudu pelnošas ir nosodāmas (vairāk kā medņu komercmedības, jo nauda no šāda pasākuma tomēr paliktu mednieku kluba maciņā un tiktu izmantota medību saimniecības attīstībā, kaut vai zvēru piebarošanai ziemas apstākļos). Nē, tomēr mednieku klubam joprojām paliks cerība, pateicoties ornitologu pētījumiem šo putnu kādreiz medīt, bet nebūsim naivi, ir jau piemērs pavasara šnepju un rubeņu medības.
Pēdējos desmit gadus katru aprīļa nogali esmu pavadījis medņu riestos pie draugiem medniekiem Ziemeļvidzemē un arī Kirovas apgabalā Krievijā un pēc savas pieredzes varu apgalvot - šāviens medņu (arī rubeņu riestā), putnos rada mazāku stresu kā daži neapdomīgi sperti soļi riesta vietā, kaut vai fotogrāfējot un filmējot.
Vienīgais ko mēs mednieki varam lietas labā darīt - medīt plēsējus (kurus ir atļauts).
P.S. Nekā personīga pret ornitologiem.
Mūsu kolektīvā ir riesta vieta, bet sakarā ar cirsmas izveidi viņi noteikti ir pārvietojušies, ja ir kādam interese varam noorganizēt bez maksas to monitoringu. Vēlākais nakamnedēļ vajag no rītiem aiziet paklausīties un tad jau būs skaidrs. Pagājšsezon bija 5-7 gaiļi, ir license bet mēs tos nemedījam.
Interesē zvaniet: 26592861
Jūsu izdevumi: transports, naktsmājas 12km no mežamājas veisu namā maksā laikam 10 Ls
par saprātīgu maksu. tie 280ls jau ir pilnīgs čau ! ja nav iespējams, tad derēs pat bez naktsmājām.
ir ātri saliekams slēpnis, bet neesmu pārliecināts vai tāds derēs bez iepriekšējas "pieradināšanas" konkrētā vietā.
Pēdējos desmit gadus katru aprīļa nogali esmu pavadījis medņu riestos pie draugiem medniekiem Ziemeļvidzemē un arī Kirovas apgabalā Krievijā un pēc savas pieredzes varu apgalvot - šāviens medņu (arī rubeņu riestā), putnos rada mazāku stresu kā daži neapdomīgi sperti soļi riesta vietā, kaut vai fotogrāfējot un filmējot.
Vienīgais ko mēs mednieki varam lietas labā darīt - medīt plēsējus (kurus ir atļauts).
P.S. Nekā personīga pret ornitologiem.
Interesē zvaniet: 26592861
Jūsu izdevumi: transports, naktsmājas 12km no mežamājas veisu namā maksā laikam 10 Ls