Šodien vārdadienu svin Daiga, Dinija, rītdien - Karīna, Gaits
toptitle
banner

Forums

Tēmas nosaukums - Varat ieteikt kadu recepti no bebra astes.

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 9 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 01.05.2012. 19:45

Ventis Putniņš
Ventis Putniņš
Pēdējo reizi manīts 2019-10-14 14:17
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Sigulda,Sāviena
Medību stāžs: 2005
Aprīkojums: TOZ-34P 12/70,Losj 4 308win,CZ ZKM 452-2e 22lr
Suņi: Klēpja-dīvāna taksis
05.04.2010. 12:43
Nu svarīgākais,te būtu dabūt nost zvīņas,bet lai āda paliek klāt.Labi sanāk,ja asti patur karstā ūdenī,tad virskārtu smuki var nolobīt.Pēc tam griež gabalos,apmēram 2cm,apkaisa ar rupjo sāli, melnajiem pipariem un cep uz karstas pannas.Klāt piekož rupjmaizi:)
Dzintars Graudužis
Biedriba Medniekiem.lv
Dzintars Graudužis
Pēdējo reizi manīts 2019-10-15 21:05
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Rīgas raj.Inčukalns
Medību stāžs: Labs laiks jau pagājis
Aprīkojums: gludais,kombi,vītne
05.04.2010. 16:02
Par tām zvīņām man patika.:DDD Polietilēna maisiņā ar sāli un saldētavā iekšā ar visu ādu(Un zvīņām.:DD),pēc nēdēļas super zacītes speķītis gatavs.
Arnis Zariņš
Pēdējo reizi manīts 2016-12-24 17:16
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
05.04.2010. 18:42
Ventim par zvīņām 10+ :D galvenais lai āda paliek klāt!:D
Nu manā mājā dara tā bebra asti apsvilina uz gāzes plīts un tad tās "zvīņas" ar nazi viegli nokasa nost tālāk pagatavojam aukstajā gaļā!
Jānis Jauniņš
Jānis Jauniņš
Pēdējo reizi manīts 2019-09-20 10:37
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: darbadienas Rīgā, pārējās dienās ZA Vidzemē
Medību stāžs: no 2001
Aprīkojums: IŽ-54; Marlin 70HC; Browning A-Bolt Shotgun 12 cal
06.04.2010. 08:11
Zvīņu parasti nodīrāju ar visu ādu. Vislabākā, protams, ir žāvēta (2 dienas noturu marinādē, tad no abām pusēm ar šprici katram skriemelim sašpricēju to pašu marinādi, uz cepļa virsū un dažās stundās gatavs); var sutināt pīlē ar burkāniem; var cept uz grila; vārīta gan man negaršoja...
Edgars Kecs
Edgars Kecs
Pēdējo reizi manīts 2019-10-09 12:04
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
06.04.2010. 08:56
Piekrītu Jānism.
Visādi pagatavotas astes esmu mēģinājis, bet pati garšīgākā tomēr ir žāvēta aste :)
Janis Strupausis
Janis Strupausis
Pēdējo reizi manīts 2018-10-29 14:03
Lietotāja statuss: Lietotājs
Mednieku organizācija: Pie Mednieku ugunskura
Atrašanās vieta: Salaspils
Aprīkojums: Tikka M695 30/06, Toz 34 E
Suņi: Dvorterjers, spalvainos ņem!
Medību trofejas: 11
06.04.2010. 12:05
Es kautkad sanemos un vairakas astes nosvilinaju ar lodlampu ka cuku virseja karta pati atlec atliek tikai ar nazi nokasit... Pectam sacirtu mazakos gabalinos un kadu laiku pavariju sals un garsvielu udeni pectam marinade ieksaa... Cepu uz grilla, laba zacene...!!! Ja diiraa tad taa biezaa aada tiek nodirata un tur maz kas paliek pari, esmu edis ari galertaa...!!!
Jānis Bārs
Jānis Bārs
Pēdējo reizi manīts 2011-11-11 15:55
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Atrašanās vieta: Jelgava
Medību stāžs: 21+
Aprīkojums: atbilstošs
Suņi: Tedis
Medību trofejas: 4
06.04.2010. 18:58
Bebra asti nodīrā, sagriez gabalos un liec iekš skābiem kāpostiem sautēties. Neaizmirsti ieliet 100 grami, tad kāposti kraukšķīgāki.
Salvis Vētra
Salvis Vētra
Pēdējo reizi manīts 2019-10-15 09:11
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Mednieku organizācija: Kaut kur zemgalē
Atrašanās vieta: Rīga
Medību stāžs: No 1997.gada
Aprīkojums: Iztikt var.
Suņi: Diemžēl nav.
Medību trofejas: 2
01.05.2012. 19:45
Marinējot asti pirms kūpināšanas viņai vajag noņemt ādu?