Valkas pusē "Pedeles" mednieku kolektīva teritorijā ir vāveres, pat ļoti drosmīgas. Smieklīgi bija vērot vāveres, kuras centās pārlekt metru garam grāvim, pilnam ar ūdeni. Attālumu mērīja trīs reizes(pieiet tuvāk, atkāpjas, pieiet tuvāk, atkāpjas), kamēr uzdrošinājās lekt, bet tāpat asti samērcēja. Uz to visu noskatījos sēdēdams tornī, aiz smiekliem vēderu sarāva krampī :)
Vāveru skaitu ļoti ietekmē skujkoku čiekuru raža - Kurzemes pusē uzdarbojās skujkoku kaitēklis [precīzu nosaukumu neatceros], iespējams, ka tas samazināja čiekuru ražu-->vāveres nomigrēja kur vairāk rieksti :)
Protams, caunu lielais skaits, kā arī vārnu un kraukļu [kurš idiots nespēja no ES panākt, lai kraukļus var šaut???] pārlieku lielais skaits ir negatīvs faktors vāveru skaita pieaugumam....
PS. Man ir tiešām žēl, ka vāveres vairs nav medījamo zvēru sarakstā...tas bija tik forši - mājās pateikt, ka braucu medīt vāvevers :):):)
Tieši tā, piekrītu Jānim. M vajag medīt caunas , tad arī būs vāveres, ka es jums saku, caunu pēdējos gados ir ļoti daudz savairojies tādēļ arī vāveres vairs tā nemana!
Protams, caunu lielais skaits, kā arī vārnu un kraukļu [kurš idiots nespēja no ES panākt, lai kraukļus var šaut???] pārlieku lielais skaits ir negatīvs faktors vāveru skaita pieaugumam....
PS. Man ir tiešām žēl, ka vāveres vairs nav medījamo zvēru sarakstā...tas bija tik forši - mājās pateikt, ka braucu medīt vāvevers :):):)