Pēdējos gadus medībās tikpatkā neredzu nevienu,reti kad kādu,vismaz te kurzemē!!!? Pirms 8-10gadiem , vot jā,pilni koki,rudenī itsevišķi tas bija novērojams!
Nu nezinu. Mans čoms Vilks( uzvārds tāds) dzīvo starp Sabili un Stendi mežmalā, viensētā.Viņa kaķis katru sezonu kādās 5 noķer.Un tā jau n-tos gadus.Pilni koki jau nav, bet redzēt var vienmēr,kad pie šamējā ciemojos.
es dazas esmu redzejis medibas. Vienreiz ziema staveju uz masta zem egles, pilni zari sniega. viena vavere izdomajusi palekat pa viniem, a es cepuri nonemis tver katru minimalo skanu un peksnu vesels lerums sniega pilna kraga. Vienu diemzel notriecu ar masinu Valkas rajona 2 gadi atpakal. Ta gan reti sanak redzet. Bet atceros ka siks biju Murjanos pie loga purnu barotavas regulari bija pa kadai. Smuks dzivniecins. Ja aktivak pameditu caunas varbut paliktu vairak.
Tieši tā, piekrītu Jānim. M vajag medīt caunas , tad arī būs vāveres, ka es jums saku, caunu pēdējos gados ir ļoti daudz savairojies tādēļ arī vāveres vairs tā nemana!
Vāveru skaitu ļoti ietekmē skujkoku čiekuru raža - Kurzemes pusē uzdarbojās skujkoku kaitēklis [precīzu nosaukumu neatceros], iespējams, ka tas samazināja čiekuru ražu-->vāveres nomigrēja kur vairāk rieksti :)
Protams, caunu lielais skaits, kā arī vārnu un kraukļu [kurš idiots nespēja no ES panākt, lai kraukļus var šaut???] pārlieku lielais skaits ir negatīvs faktors vāveru skaita pieaugumam....
PS. Man ir tiešām žēl, ka vāveres vairs nav medījamo zvēru sarakstā...tas bija tik forši - mājās pateikt, ka braucu medīt vāvevers :):):)
Protams, caunu lielais skaits, kā arī vārnu un kraukļu [kurš idiots nespēja no ES panākt, lai kraukļus var šaut???] pārlieku lielais skaits ir negatīvs faktors vāveru skaita pieaugumam....
PS. Man ir tiešām žēl, ka vāveres vairs nav medījamo zvēru sarakstā...tas bija tik forši - mājās pateikt, ka braucu medīt vāvevers :):):)