Edgar, TOZ-12 nau ar aptveri un nekad nebij. Juri,par PSRS laikiem, it ipaši, neko nevareja partaisit!!! Nu tas ta, vienkarši bija interesanti dzirdet citu viedokļus.
Ja nemaldos, 1994. gadā varēja stiept uz policiju un piereģistrēt daudzko - gan parabellumus, gan M98 šautenes,kramenīcas, mazkalibrenes un visu, ko senči aiz spārēm sabāzuši, ja labā kārtībā. Vot tikai MP40, MP42, Šturmgeverus 44 un MG38, MG42 gan laikam nereģistrēja privātpersonām:)
Tas džeks kas ss-ā tirgo to toz 12 ir mans radinieks... Zinu ka viņa ir officiāli reģistrēta un jau ar visu aptveri ir pie šī džeka jau gadus 15.. Kas viņu taisījis gan nepateikšu. Tātad to izdarīt var un pilnīgi legāli!
...ja pareizi atceros tad toz-12 ir tehniski tas pats toz-8 ,tikai ar smukaku laidi un dioptrisko temekli no rupnicas. toz-8 bija pasam kadu laiku ipsumaa no bijusajam kolchoza plintem. toziks tika aprikots ar aptveri no biatlona mazkalibrenes. aptveres saimnieciba stradaja,bet ne parak labi. problema ir isais aizslega gajiens un lielais patronas paceliena lenkis no aptveres lidz ieejai stobra. aptveri nakas virzit atpakal pat ziedojot dalu no caulites izmetejatdures. atskatoties uz tam darbibam no sodienas situacijas ierocu lietas to visu var nosaukt par stulbu cakaresanos,:). visefektivakais aptveres aizvietotajs toz-8 bija passtobre no sana rinda ieurbti pieci D6,5mm caurumi un pari piestiprinats gabalins melnas biksgumijas.parladet vareja loti veikli.
Par šādām pārbūves iespējām vajag painteresēties SIA Ieroči veikalā. Man īpašumā esošai TOZ 12-01 kādu laiku atpakaļ izdarīta pārbuve. Jāsaka gan ka vairāk par 4 patronām likt iekšā nav ieteicams,pārlādējot mēdz nosprūst, jo patrones nav pareizā lenķī.
Gan pārbūves laika, gan pēc masene policijā ir reģistrēta un nevienam pie pārreģistrācijām nekādi jautājumi nav bijuši... Kā notika pati pārbūve un vai ir nepieciešams kārtot kādas formalitātes, lai pārbūvētu- to gan nezinu. Arī par izmaksām man nav ne jausmas.
Viktor, vēlreiz pārlasot visus komentus, es pienācu pie secinājuma, ka izdevīgāk tev un taviem nerviem tomēr būs iegādāties jaunu maseni kur jau no rūpnīcas tā ir iebūvēta :) :) :)
Slēpts
21.04.2010. 11:05
Edgar, es ar savejo TOZIku esu apmierinats, vienkarsi pamaniju SSka un uzdevu jautajumu.
Gan pārbūves laika, gan pēc masene policijā ir reģistrēta un nevienam pie pārreģistrācijām nekādi jautājumi nav bijuši... Kā notika pati pārbūve un vai ir nepieciešams kārtot kādas formalitātes, lai pārbūvētu- to gan nezinu. Arī par izmaksām man nav ne jausmas.