Šodien vārdadienu svin Magnuss, Maigonis, Mariuss, rītdien - Regīna, Ermīns
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Cik atminos mednus rieta laika tak nevar filmet vai ne kungi?

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 7 lietotāji. Komentāru skaits 9. Pēdējais viedoklis 30.04.2010. 00:17

aldonis
aldonis
Pēdējo reizi manīts 2010-04-25 23:10
Lietotāja statuss: Vērotājs
Atrašanās vieta: talsi
Medību stāžs: 26
Aprīkojums: MC 21-12
Suņi: R-Sibirijas laika
23.04.2010. 03:26
http://www.draugiem.lv/gallery...
sis jaunais cilveks kuram ir ievietots video www.draugiem.lv es uzskatu ka ir parkpis vides ministrijas noteikto likumu,(nedrikst filmet medni riesta laika), bet varbut es kludos, jo iespejams vinam ir atlauja... ieteiktu noskatities so video.
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2026-06-01 07:31
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Mednieku organizācija: MMK ''SALA''
Atrašanās vieta: Jēkabpils, Rīga
Medību stāžs: No 2008
Aprīkojums: MC-21-12, TOZ- 34. Howa 1500
Suņi: Nav, bet būs
Medību trofejas: 18
23.04.2010. 06:56
Ko tu te satraucies!!!
Cilcekam iespējams ir atļauja to darīt!! Un ja arī nav tak laij filmē, nejau tevi paņems pie dziesmas!!
Slēpts
23.04.2010. 08:21
:) Priecājos Aldoni, ka mums ir vērīgi cilvēki ar pareizo attieksmi par tiesisku valsti. Tikai ne jau vienmēr šī izpratne ir pilnīga - kā TAVĀ GADĪJUMĀ.
Protams, es paskaidrošu man jau arī patīk, ka viss ir kārtībā...:)
Medību likuma 15. pantā ir teikts sekojošais: Medījamo dzīvnieku filmēšana un fotografēšana šo dzīvnieku RIESTA VIETĀ un LAIKĀ atļauta pēc rakstiskas saskaņošanas ar medību tiesību lietotāju.
Tātad,pirmkārt, šis mednis nav filmēts riesta vietā, bet gan savas mājas pagalmā (viensēta laukos), visbeidzot - teorētiski riesta laiks arī vēl nebija sācies(interpretējot med. noteik.), treškārt, man nav tev jāatskaitās!
Ceru, ka sirds palika mierīgāka, bet vispār jau šāda "vēsmu bārstīšana" liecina par zināmām prāta spējām.
Pielikšu video, lai nav jāiet tajos draugos: :D
[youtube::9AeFHc8dKFY]
Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2022-06-14 14:15
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
23.04.2010. 08:44
Jā Aldonim laikam pavasaris galvā sakāpis. Visus likumus pārzina labi, bet par bebriem ka tie ir nelemitētie, laikam nav dzirdējies :) Nu neliks taču Aldoni tevis pēc visas tās licences, papīru kaudzi blakus video. Kas tu tāds esi kam jāatskaitās, kaut kāds vides ministrs??? Kam vajadzēs tas arī uzdos Mārtiņam viņam interesējošos jautājumus. Ar to nodarbojas citas instances, nevis ierindas mednieks!!!!!
Juris
Juris
Pēdējo reizi manīts 2026-03-30 21:22
Atrašanās vieta: Kurzeme
Medību stāžs: No 1981.g.ar papīriem
Aprīkojums: pietiekams
Medību trofejas: 5
23.04.2010. 09:23
Ir tāds sakāmvārds amerikāņiem, šoreiz ielikšu viņu tulkotu latviski:
"Vārdiņš VEĢETĀRIETIS ir cēlies no sena indiāņu vārda, un šī vārda senā nozīme bija - neveiksmīgs mednieks...."
Pilnīgi iespējams, ka jau divdesmit sešus gadus.
Vispār suni bez dokumentiem(nesugas pie tam) un bez kaklasiksnas ar žetonu mežā laist nedrīkst un jo īpaši pavasarī. Aldonim nopietni būtu par ko padomāt. Jo daba tiešām ir jāsaudzē. Un jāsāk katram ar sevi!
Arnis
Arnis
Pēdējo reizi manīts 2026-02-27 12:28
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv - tieši un nepastarpināti!
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: ANNO 1998.
Aprīkojums: IMI, Smith & Wesson, Glock, Browning x2, Winchester, Walther, TOZ, Haenel!
Suņi: Dutchhound
Medību trofejas: 30
23.04.2010. 11:00
Nebūtu te tas jaukais video, tēmai faktiski būtu ceļš uz /dev/null...
Juris
Juris
Pēdējo reizi manīts 2026-03-30 21:22
Atrašanās vieta: Kurzeme
Medību stāžs: No 1981.g.ar papīriem
Aprīkojums: pietiekams
Medību trofejas: 5
23.04.2010. 14:10
Rekur bebri bariem pa Ventu dzīvojas - nekāda izšaušana viņiem nedraud.
Juris
Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2022-06-14 14:15
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
23.04.2010. 14:23
Jā tur darbs masenei :) Tiho i bez piļi :) Es domāju ka droši visus trīs varētu paņemt :) Tie pat nesaprastu kas par deļu :) Vienreiz vienu nogāzu, otrs blakus peld un blisina acis kas ar šito noticis, kaut arī šāvu kādus 15m, vienalga bebrs nesaprata kas notiek :) Tāpēc arī otrs lodi galvā dabūja :) var teikt vienas min laikā divi bebri katrs dzīvsvarā kaut kur 20 kg :)
Alvis
Alvis
Pēdējo reizi manīts 2015-07-29 11:48
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Limbaži
Medību trofejas: 6
30.04.2010. 00:17
Starpcitu no juridiskā viedokļa pat pašam medību saimniecības turētājam jāsniedz sev rakstiska atļauja.
Gluži tāpat, kā piemēram ejot uz muitu es rakstu pilnvaru kurā es pilnvaroju pats sevi kārtot visas muitas formalitātes sev. Absurds, bet katru reizi to rakstu un Latvijas pastā ja pienāk ierakstīta vēstule uz firmas vārda un pakaļ aiziet firmas īpašnieks, viņam jāpilnvaro pašam sevi, saņemt sev adresētos sūtījumus...
Bet šeit jautajums par meža fotokamerām, kuras tur filmē, fotografē dzīvniekus riesta, pārošanās un visos citos brīžos. Tad nu pēc likuma sanāk ja neesi sevi pilnvarojis tad pārošānās sezonas laikā tas ir nelikumīgi!
Tādi nu mums likumi ir. Būtība laikam jau nav jāskaidro (lai netraucē dzīvniekus, neizbiedē utt), bet tās 100 gaišās galvas to visu dara pa roku galam...