Lūk kā solīju, ka pēc pirmās iespējas ielikšu dažus foto ar bisi "SHUL", kur vēlos iegādāties.
Ja kādam ir ko teikt, iebilst vai tamlīdzīgi, lūdzu rakstiet.
Nu, tie ērglīši izskatās pēc VDR ražotiem Zūlē pēc 1954.g.Pirmsproves pārbaudes kronītis ar S uz stobriem un vienīgās proves kronītis ar U uz stobru bloka.Arī bezdūmu nitropulverim tāda bija pēc 1954.g. Arī W zem kronīša bija VDR Zūlē ražotām plintēm un nozīmēja, ka stobra diametrs ir 18,5mm.
Man liekas, ka tas ir Habiht modelis Zauer firmai Vācijas demokrātiskajā republikā.
Būs jāpiekrīt, pirmskara ražojums tas nav. Šitentāda veida ērglītis un kronītis ar N burtu apakšā tika štempelēti pēc 1950. gada. Kronītis ar N burtu nozīmē, ka bise izmēģināta ar bezdūmu pulveri. Kronītis ar W - bisei ir stobru sašaurinājumi. Ja tie cipari ir 1153, tad tas varētu nozīmēt, ka izmēģinājumi veikti 1953. gada novembrī. No otras puses, pēc tās informācijas, kas man ir, Greifelt & Co fabrika pēc kara tika demontēta un izvesta. Tā ka izskatās, ka ierocis montēts VDR, izmantojot vecos pirmskara krājumus.
Nujā pārbaužu zīmogi visi ir VDR, pilnīgi iespējams, ka detaļas kādas ir Greifelt&Co no pirmskara laikiem, ja pat tāds pirmskara gads vēl kur virsū figurē.
Jā tik tiešām biju pavirši paskatījies. Uz "kolodkas" ir cipari 1153, kas respektīvi nozīmē 53.gada novembri. Citus tamlīdzīgus ciparus nesaskatīju nekur. Ja es nekļūdos, pēc krievu literatūrā esošajām ziņām, tad šis verķis ir pielīdzināms tiem pašiem Simsoniem, Saueriem, kuri tobrīd tika ražoti.
p.s. Ja jau droši nevar apgalvot, ka šī bise ir ražota līdz karam vai pēc kara, tad kāda ir to būtiskā atšķirība porti kavlitāte, izturība, precizitāte un tml.????
Nu, amīši kaut kur izspļāva, ka Greifelt & Co bijuši aktīvi līdz 1940. gadam, iespējams, pēc tam parauti uz ražošanu kara vajadzībām. Pēc kara vāciešiem esot atļauts medīt un turēt medību ieročus tikai 1952. gadā, gan netika minēts, kurā robežas pusē. Visi izmēģinājumu zīmogi, cik redzams, ir no VDR laikiem, lai gan pilnīgi iespējams, ka detaļas nomētājušās pa noliktavām vēl no pirmskara laikiem. Tā ka kvalitātes, izturības utt. ziņā, domāju, īpašas atšķirības nebūs, un tiem pašiem masveida simsoniem un zaueriem var pielīdzināt.
Sveiki vīri! Esmu medniecībā totāls iesācējs un nesen iegādājos savu pirmo plinti. Tā ir Greifelt & Co: Suhl vācu plinte. Gads iepriekšējam saimniekam nav zinām un modelis arī nav zināms. Sāku pētīt info un nonācu strupceļā, jo zīmogi, kuri salikti uz stobriem atbilst gan VDR, gan pirmskara laikam.
Ja kādam ir ko teikt, iebilst vai tamlīdzīgi, lūdzu rakstiet.
Man liekas, ka tas ir Habiht modelis Zauer firmai Vācijas demokrātiskajā republikā.
p.s. Ja jau droši nevar apgalvot, ka šī bise ir ražota līdz karam vai pēc kara, tad kāda ir to būtiskā atšķirība porti kavlitāte, izturība, precizitāte un tml.????