Šodien vārdadienu svin Jūlija, Džuljeta, rītdien - Konstance, Donats
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Bebra gaļas konservi

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 13 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 18.04.2022. 11:49

Marts
Marts
Pēdējo reizi manīts 2012-05-13 20:35
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Atrašanās vieta: Vidzeme
Medību stāžs: no 2007
Aprīkojums: ir
Suņi: ir
Medību trofejas: 1
26.04.2010. 20:38
Ievietoju šo Tēmu, jo, eksperimentējot ar bebra gaļu konservos, nav izdevies radīt pietiekami baudāmus konservus, (iet runa par tīru bebra gaļu bundžās), ir liktas klāt kadiķogas, vēl šādas tādas garšvielas... rezultāts - bebrs paliek bebrs.... :( Rodas jautājums, vai nejaucot ar citu zvēru, bebrs konservos maz ir baudāms?
Liene
Liene
Pēdējo reizi manīts 2012-04-06 13:18
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
26.04.2010. 20:49
nezinu ko liekat klāt un kā taisat tos konservus, bet mēs paši taisījām augstspiediena katlā un iznāca tiešām labi. Ir daži nosacījumi, ko stingri ievērojam- 1. gaļa pilnībā jānotīra no visiem taukiem, 2.bebra gaļai jābūt bez piesmakām- rumpī sašautie noteikti neder.Mēs griezām gabaliņos, nedaudz apcepinājām taukos-tikai tik, lai iestrādātos iekšā garšvielas SĀLS, MALTI PIPARI, ĶIMENES (DAUDZ), BAZILiKS-OBLIGĀTI.Ar kadiķogām konservos prātīgi-var dabūt ne visai baudāmu rezultātu.Pēc tam burkās, vāku virsū un uz 100 grādiem. Viss, labs bija.
Marts
Marts
Pēdējo reizi manīts 2012-05-13 20:35
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Atrašanās vieta: Vidzeme
Medību stāžs: no 2007
Aprīkojums: ir
Suņi: ir
Medību trofejas: 1
26.04.2010. 20:56
Liels paldies!
Uldis
Uldis
Pēdējo reizi manīts 2016-04-05 11:53
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Mednieku organizācija: MMK Skrunda
Atrašanās vieta: Skrunda
Medību stāžs: apliecibā 2003.gads
Aprīkojums: dazi stobri ir
Suņi: Vācu medību terjers
Medību trofejas: 3
26.04.2010. 20:58
Ja var sanäkt dievigi garshigas bebru desas,tad konserviem ar jasanäk. Klät piemalju tikai cükas speki,lai desas bütu suligakas,bet rudeni,kad bebrs ir trekns ,speki nevajag,parejäs garsvielas,kä parasti-säls,pipari,kiploki. Tikai ir käda maza nianse-aukstas täs nav tik garsigas,kä karstas. Varbüt konservu vajag uzsildit,kä mercei. Receptes rodas eksperimentejot. un ar bebra galu to var atlauties...:)
Arnis
Arnis
Pēdējo reizi manīts 2024-02-15 00:29
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv - tieši un nepastarpināti!
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: ANNO 1998.
Aprīkojums: IMI, Smith & Wesson, Glock, Browning x2, Winchester, Walther, TOZ, Haenel!
Suņi: Dutchhound
Medību trofejas: 30
26.04.2010. 22:05
Superīgas sanāk arī kotletes - kā jau visur, vajag piemalt klāt cūkas speķi.
Principā - no bebra pēc garšas man pirmajā vietā ir desas [pats gan diemžēl netaisu, tātad, baigā loģistika, lai pie tām tiktu] un otrajā - kotletes. Tālāk ir viss pārējais...
Liene
Liene
Pēdējo reizi manīts 2012-04-06 13:18
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
27.04.2010. 08:29
nu , ja reiz par desām, tad aši vēl piemetīšu ideju. vakar nokūpinājām-labas iznāca. ņemu 3 daļas bebru, 1 daļu mājas cūkas treknumu, samaļ, pavisam nedaudz ķiploku, ļoti daudz ķimenes, baziliku, sāli, piparus un vairāk neko. tad visu ar celtniecībai paredzēto mikseri saputo pielejot mazliet ūdentiņu. i vsjo!
Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2022-06-14 14:15
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
27.04.2010. 09:12
Vēl ļoti garšīgi sanāk bebra šašliks.
Bet pirmajā vietā protams man ir kūpinātas desas un pats kūpināts bebrs. Pa prīmo pie alus aiziet kūpināta bebra aste :)
Lai mazāk justos bebra piegarša, tad pirmais nosacījums ir kārtīgi to izmērcēt un vēlams vairākas reizs ūdeni nomainīt un kādas 2 diennaktis pamērcēt to, savādāk bebra piegarša ir jūtama. Vēl sakāt ka tauki ļoti dot piegaršu, nezinu, neizjutu to, jo kārtīgi bebri tiek izmērcēti. Vieni žēlojās ka re negaršīgas bebru desas, bet kad pamēģināja manējās, ta pat nevarēja pateikt ka tas ir bebrs. Viņi to gaļu neizmērcēja, pat nenoskaloja, uzreiz saldētavā. Un tas bija viņu galvenais mīnuss!!!!
Arnis
Arnis
Pēdējo reizi manīts 2024-02-15 00:29
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv - tieši un nepastarpināti!
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: ANNO 1998.
Aprīkojums: IMI, Smith & Wesson, Glock, Browning x2, Winchester, Walther, TOZ, Haenel!
Suņi: Dutchhound
Medību trofejas: 30
27.04.2010. 15:15
Vakar uzlaboju kotlešu recepti ar piparu maisījumu - tagad pirmajā vietā ir kotletes :)
Aivars
Aivars
Pēdējo reizi manīts 2013-03-30 13:44
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Atrašanās vieta: Rīgas rajons
Medību stāžs: Nenoteikts
Aprīkojums: Canon EOS 400D
Medību trofejas: 7
27.04.2010. 15:31
Par konserviem nezinu, bet kotletes esmu gatavojis.
Man no Valkas puses ieteica: -gaļu rūpīgi attīrīt no visiem taukiem un tā saucamām ļerpatām. Tad, tīru gaļu iemērkt uz 12 stundām vājā etiķūdenī. Tik vājā, ka iemērcot pirkstu un pagaršojot, knapi jūt skābumu. Pēc tām 12 stundām no etiķūdens ārā un iekš tīra akas ūdens atkal uz 12 stundām, lai noņem to etiķa skābumu. Nu un pēc tam, gaļas maļamā iekārta, cūkas speķis, garšvielas pēc patikas. Labs!
Aldis
Aldis
Pēdējo reizi manīts 2016-04-26 21:38
Lietotāja statuss: Lietotājs
Medību trofejas: 98
27.04.2010. 21:22
Mart.Bebra gaļu samet katlā ūdeni iekšā vāri kamēr uzputo,tā uzvāri vēl otru reizi tad ir ar garantiju,un pazūd visas piegaršas un smakas pēc tam taisi ko gribi žāvē vai kotletēs vai konservos.