Ievietoju šo Tēmu, jo, eksperimentējot ar bebra gaļu konservos, nav izdevies radīt pietiekami baudāmus konservus, (iet runa par tīru bebra gaļu bundžās), ir liktas klāt kadiķogas, vēl šādas tādas garšvielas... rezultāts - bebrs paliek bebrs.... :( Rodas jautājums, vai nejaucot ar citu zvēru, bebrs konservos maz ir baudāms?
nezinu ko liekat klāt un kā taisat tos konservus, bet mēs paši taisījām augstspiediena katlā un iznāca tiešām labi. Ir daži nosacījumi, ko stingri ievērojam- 1. gaļa pilnībā jānotīra no visiem taukiem, 2.bebra gaļai jābūt bez piesmakām- rumpī sašautie noteikti neder.Mēs griezām gabaliņos, nedaudz apcepinājām taukos-tikai tik, lai iestrādātos iekšā garšvielas SĀLS, MALTI PIPARI, ĶIMENES (DAUDZ), BAZILiKS-OBLIGĀTI.Ar kadiķogām konservos prātīgi-var dabūt ne visai baudāmu rezultātu.Pēc tam burkās, vāku virsū un uz 100 grādiem. Viss, labs bija.
Ja var sanäkt dievigi garshigas bebru desas,tad konserviem ar jasanäk. Klät piemalju tikai cükas speki,lai desas bütu suligakas,bet rudeni,kad bebrs ir trekns ,speki nevajag,parejäs garsvielas,kä parasti-säls,pipari,kiploki. Tikai ir käda maza nianse-aukstas täs nav tik garsigas,kä karstas. Varbüt konservu vajag uzsildit,kä mercei. Receptes rodas eksperimentejot. un ar bebra galu to var atlauties...:)
Superīgas sanāk arī kotletes - kā jau visur, vajag piemalt klāt cūkas speķi. Principā - no bebra pēc garšas man pirmajā vietā ir desas [pats gan diemžēl netaisu, tātad, baigā loģistika, lai pie tām tiktu] un otrajā - kotletes. Tālāk ir viss pārējais...
nu , ja reiz par desām, tad aši vēl piemetīšu ideju. vakar nokūpinājām-labas iznāca. ņemu 3 daļas bebru, 1 daļu mājas cūkas treknumu, samaļ, pavisam nedaudz ķiploku, ļoti daudz ķimenes, baziliku, sāli, piparus un vairāk neko. tad visu ar celtniecībai paredzēto mikseri saputo pielejot mazliet ūdentiņu. i vsjo!
Vēl ļoti garšīgi sanāk bebra šašliks. Bet pirmajā vietā protams man ir kūpinātas desas un pats kūpināts bebrs. Pa prīmo pie alus aiziet kūpināta bebra aste :) Lai mazāk justos bebra piegarša, tad pirmais nosacījums ir kārtīgi to izmērcēt un vēlams vairākas reizs ūdeni nomainīt un kādas 2 diennaktis pamērcēt to, savādāk bebra piegarša ir jūtama. Vēl sakāt ka tauki ļoti dot piegaršu, nezinu, neizjutu to, jo kārtīgi bebri tiek izmērcēti. Vieni žēlojās ka re negaršīgas bebru desas, bet kad pamēģināja manējās, ta pat nevarēja pateikt ka tas ir bebrs. Viņi to gaļu neizmērcēja, pat nenoskaloja, uzreiz saldētavā. Un tas bija viņu galvenais mīnuss!!!!
Par konserviem nezinu, bet kotletes esmu gatavojis. Man no Valkas puses ieteica: -gaļu rūpīgi attīrīt no visiem taukiem un tā saucamām ļerpatām. Tad, tīru gaļu iemērkt uz 12 stundām vājā etiķūdenī. Tik vājā, ka iemērcot pirkstu un pagaršojot, knapi jūt skābumu. Pēc tām 12 stundām no etiķūdens ārā un iekš tīra akas ūdens atkal uz 12 stundām, lai noņem to etiķa skābumu. Nu un pēc tam, gaļas maļamā iekārta, cūkas speķis, garšvielas pēc patikas. Labs!
Mart.Bebra gaļu samet katlā ūdeni iekšā vāri kamēr uzputo,tā uzvāri vēl otru reizi tad ir ar garantiju,un pazūd visas piegaršas un smakas pēc tam taisi ko gribi žāvē vai kotletēs vai konservos.
Principā - no bebra pēc garšas man pirmajā vietā ir desas [pats gan diemžēl netaisu, tātad, baigā loģistika, lai pie tām tiktu] un otrajā - kotletes. Tālāk ir viss pārējais...
Bet pirmajā vietā protams man ir kūpinātas desas un pats kūpināts bebrs. Pa prīmo pie alus aiziet kūpināta bebra aste :)
Lai mazāk justos bebra piegarša, tad pirmais nosacījums ir kārtīgi to izmērcēt un vēlams vairākas reizs ūdeni nomainīt un kādas 2 diennaktis pamērcēt to, savādāk bebra piegarša ir jūtama. Vēl sakāt ka tauki ļoti dot piegaršu, nezinu, neizjutu to, jo kārtīgi bebri tiek izmērcēti. Vieni žēlojās ka re negaršīgas bebru desas, bet kad pamēģināja manējās, ta pat nevarēja pateikt ka tas ir bebrs. Viņi to gaļu neizmērcēja, pat nenoskaloja, uzreiz saldētavā. Un tas bija viņu galvenais mīnuss!!!!
Man no Valkas puses ieteica: -gaļu rūpīgi attīrīt no visiem taukiem un tā saucamām ļerpatām. Tad, tīru gaļu iemērkt uz 12 stundām vājā etiķūdenī. Tik vājā, ka iemērcot pirkstu un pagaršojot, knapi jūt skābumu. Pēc tām 12 stundām no etiķūdens ārā un iekš tīra akas ūdens atkal uz 12 stundām, lai noņem to etiķa skābumu. Nu un pēc tam, gaļas maļamā iekārta, cūkas speķis, garšvielas pēc patikas. Labs!