Gribētos lai lielāku popularitāti un iespējas, iegūtu viesmedības Latvijas iekšienē. Varbūt šī lapa būtu vieta,kur varētu pieteikties uz medībām citā kolektīvā. Man ir bijusi iespēja piedalīties medībās vairākos kolektīvos un šādas medības ir interesantas,jo katrs mednieku kolektīvs,(nodibinājums), ir īpašs ar saviem ieradumiem un parašām.
Cik noprotu pēc meneša stāsies spekā likums par vītņstobru ieroču iegādi jau$ no 18 g. vecuma. Būšot jaizpilda kaut kāds nomativs un uz priekšu!
Slēpts
18.10.2007. 13:55
Nepareizi dzirdēji. Lai iegādātos vītņstobra ieroci, personai ir jābūt vismaz 21 gadu vecai. Mainīsies likuma norma, ka šai persoani ir jābūt ar vismaz 3 gadu mednieka stāžu. Tagad vars 30 gadu vecumā kļūt par mednieku un jau pirmajā dienā pirkt vītņstobru (ja nokārtots šaušanas normatīvs). Kautkā tā.
A Jums liekas, ka tas buutu pareizi dariits??? Tipa ja nemaldos tagad 3gadi jaanoiet ar gludo un tikai tad var iegaadaaties spico, bet tad jau sanaak, ka ja es 21g vecumaa kljuustju par mednieku uzreiz varu njemt spico! Kaut kaa liekas ka tas nav iisti pareizi!
ja nemaldos, tad jābūt nevis 3 gadi gludā stāža, bet 3 gadi mednieka stāža. Kaut kad nesen ir sanācis runāt ar cilvēku no atļauju daļas un šis man stāstīja, ka ir n-tie gadījumi, kad mednieks savu pirmo ieroci iegādājas vītņstobra(dažādu iemeslu pēc).
Man jau liekas , ka tas ir pareizi. Tad jau vajadzētu tiem, kas iegādājas pašaizsardzības ieročus (pistoles piemēram), likt 3 gadus staigāt ar kaķenēm.
Cilvekam vai nu pietiek vai nepietiek smadzenes rīkoties ar ieroci. Ja nepietiek, tad tādus pašus sūdus savārīs ar gludo. Tur jau kolektīvam jāskatās kādu cilvēku uzņem kolektīvā.
tāpēc ir likumā virkne ar citām normām, kas jāievēero medniekiem - leņki , attālumi utt. Un ja tās neievēro, tad vienalga vai izšāva ar gludo vai spico. http://www.saeima.lv/saeima9/l...
Atcerejos kā pirms vairākiem gadiem braucu uz Nagļiem pīļu medībās!
Gaja kā kara laukā-skrotis un lodes par galvu. Viena "mednieku" kompanija bij tādā ķēmā ka knapi parunāt var,bet stobru velk līdz. Ko darīt ar tadiem kolektīviem?
Man jau liekas , ka tas ir pareizi. Tad jau vajadzētu tiem, kas iegādājas pašaizsardzības ieročus (pistoles piemēram), likt 3 gadus staigāt ar kaķenēm.
Cilvekam vai nu pietiek vai nepietiek smadzenes rīkoties ar ieroci. Ja nepietiek, tad tādus pašus sūdus savārīs ar gludo. Tur jau kolektīvam jāskatās kādu cilvēku uzņem kolektīvā.
http://www.saeima.lv/saeima9/l...
Gaja kā kara laukā-skrotis un lodes par galvu. Viena "mednieku" kompanija bij tādā ķēmā ka knapi parunāt var,bet stobru velk līdz. Ko darīt ar tadiem kolektīviem?