mani joprojām nav savaldzinājuši ne 22WRM ,ne 22Hornet,tad labāk iesaku 222,vai223 REMu.tie jau ir pieklājgi mazie kalibri . trajektorija ,jauda,patronu izvēle,minimāls atsitiens,pielietojuma iespējas ir OK. vai arī īstu mazkalibru 22LR "pa lēto" trenniņiem un sīkmedījumiem.
Sveiki.
Vajadzīgs pieredzējušāku mednieku padoms. Ir doma iegādāt mazkalibra vītņstobru, bet nevaru izšķirties starp 22WMR un 22Hornet. Vairāk sliecos uz 22Hornet. Mērķauditorija - bebrs, lapsa, jenotsuns. Ko teiksiet? :)
Pilnapvalka lode 9g bebram, pa galvu vai kaklu, bet bukam 9,7 medību ekspansīvā.2 pirksti aiz priekšējās lāpstiņas un aknas gan beigtas , bet buks uz vietas un gaļa nebojāta.
Domāju ka 90 procenti mednieku bebru šauj galvā. Arī pats tā daru. Protams ja redzu ka trofeja briest tad korpuss.
Pats šauju ar 308vin gan bukus gan bebrus. Runa iet par tiem kam nav ņiprāka kalibra un viņš vienalga ies un medīs ar masenīti un tad nu gan vienīgā vieta kur zvērs kritīs būs galva.Savādāk gan meži smirdēs no neatrastajiem zvēriņiem.
Es domaju iegadaties maseni lai iemacitos saut no rokas. Jo ar lielajiem kalibriem dargi papiru bakstit. Medibam 223rem ir krietni labaks. ar vinu var saut kazokzverus un bukus, tikai lodes japamaina. Ja ir doma maseni medibam tad ka 4vitnustobru.
Ja un par to buka un bebra sausanu galva, Vai tiesam tikai gala ir savriga? saut dzivnieku jau pamata sabojajot trofeju? nu nezinu man domat ats ir nepienemami.
Ko citi saka par 17 HMR???
Vajadzīgs pieredzējušāku mednieku padoms. Ir doma iegādāt mazkalibra vītņstobru, bet nevaru izšķirties starp 22WMR un 22Hornet. Vairāk sliecos uz 22Hornet. Mērķauditorija - bebrs, lapsa, jenotsuns. Ko teiksiet? :)
Pats šauju ar 308vin gan bukus gan bebrus. Runa iet par tiem kam nav ņiprāka kalibra un viņš vienalga ies un medīs ar masenīti un tad nu gan vienīgā vieta kur zvērs kritīs būs galva.Savādāk gan meži smirdēs no neatrastajiem zvēriņiem.
Ja un par to buka un bebra sausanu galva, Vai tiesam tikai gala ir savriga? saut dzivnieku jau pamata sabojajot trofeju? nu nezinu man domat ats ir nepienemami.