Smieklīgi lasīt visus šitos komentārus. Ja runa ir par snaiperšaušanu tad šito stabulīti ko sauc par karabīni piešaut nevar vispār pat teorētiski, tāpēc ka stobrs ir par īsu un par plānu. Jūsu tajā saucamajā "piešaušanā" katra lode lido citur ātrās stobra uzkaršanas pēc. Jeb jūs gaidat pusstundu pēc katra šāviena? Vai tad neesat kaut bildē redzējuši kāda apmēram izskatās snaiperšautene? Domājat ka viņa par velti ir tāda kāda viņa ir, tikai snaiperiem aizmirsuši pateikt lai maina uz karabīni? Bet vai tāpēc karabīne slikta medībām? Katram podiņam savs vāciņš. Bet pirmais šāviens ir garām "cilvēciskā faktora" dēļ, nemeklējiet vainu smāķī. Visās lietās "pevij bļin komom" arī kad aizejat uz šautuvi. Diemžēl tas pirmais šāviens šautuvē arī ir īsais rādītājs, ar nākošiem varat kaut odam aci šaut ārā. Mežā zvērs piešauties nedos būs kā pirmais un sliktāk.
Ziniet es, kaut kā baigi neiespringstu.Trīs šāvienu grupā parasti viens ir "pastarītis" pēc diviem "pareizajiem",tad arī saskrūvē ,un pēc laiciņa izbliež vēl trīs.Parasti grupa sanāk tāda pati tikai pareizā vietā .Protams ,ka ja baisi piemeklē patronas un atkārto šo gājienu entās reizes var izspiest augstāku rezultātu.Rezpektīvi, pastarīti piedabūt tuvāk diviem pareizajiem.Cilvēciskais faktors protams arī ir ļoti no svara.
Bet cik esmu novērojis sacīkstēs( kaut vai tajos pašos MMD kausos) nav sevišķi daudz šāvēju kas 200 m saliktu no 5 šāvieniem 47un vairāk punktu. Buka kakls vai tā pati lapsas galva ir 8 ,jeb 9 izmērā standarta mērķī. Grabinot ar Latvijā iecienītajiem kalibriem arī "noraujot pa līniju" dzīvniekam ir beigas ,par šāvienu korpusā vispār nav ko runātTāpēc man pilnīgi pietiek ,ja mans ierocis nodrošina trīs šāvienu grupu 200m 8cm un ar savu piešāušanas metodi es šādu rezultātu varu sasniegt .Tā kā turpiniet meklēt ideālo munīciju un tīrīšanas veidu ,un Jums viss izdosies.:):)
Bet cik esmu novērojis sacīkstēs( kaut vai tajos pašos MMD kausos) nav sevišķi daudz šāvēju kas 200 m saliktu no 5 šāvieniem 47un vairāk punktu. Buka kakls vai tā pati lapsas galva ir 8 ,jeb 9 izmērā standarta mērķī. Grabinot ar Latvijā iecienītajiem kalibriem arī "noraujot pa līniju" dzīvniekam ir beigas ,par šāvienu korpusā vispār nav ko runātTāpēc man pilnīgi pietiek ,ja mans ierocis nodrošina trīs šāvienu grupu 200m 8cm un ar savu piešāušanas metodi es šādu rezultātu varu sasniegt .Tā kā turpiniet meklēt ideālo munīciju un tīrīšanas veidu ,un Jums viss izdosies.:):)