Šodien vārdadienu svin Agija, Aldonis, rītdien - Nanija, Ilgmārs, Igmārs
toptitle

Forums

Tēmas nosaukums - Nav taisnības pasulē-vai daudz ir tādi kolektīvi kuros nevelk numurus?

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 25 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 22.06.2010. 18:47

Ojārs Žvagiņš
Ojārs Žvagiņš
Pēdējo reizi manīts 2023-02-08 20:59
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Latvijas vidus, Daugavas krasts
Medību stāžs: Pirmais medījums septiņdesmitajos.
Aprīkojums: stobri vairāki
Suņi: Četrus draugus esmu pārdzīvojis
Medību trofejas: 21
21.06.2010. 00:17
Stīpnieku Jāni, izskatās, ka Tevi tur tiešām gauži apbižo, ja jau reiz ar tādu attieksmi esi pret savu patreizējo kolektīvu un pat nepazīstamiem kolēģiem forumā. Bet pasaule patiesībā ir visai maza, diez vai ir maz kāds kolektīvs, no kura vismaz pāris mednieki nebūtu šajā forumā. Bet ļautiņus, kam tīk nevis atklāta valoda aci pret aci, bet aprunāšana aiz muguras, nemīl nekur. Tā ka lai Tev veicas vismaz nākamajos kolektīvos, tikai tur nesāc uzreiz ar apsaukāšanu par siekalu un ieteikumiem nevirināt. Cilvēki var nesaprast, pašu vēl pasūtīs, tādēļ tādus izteiciens labāk atstāj lietošanā šmuguļiem. Un ja nu reiz, kā pats raksti, Tev galvenais ir medības, ja esi tajās iekšā ar visu sirdi, turklāt mīli taisnīgumu un gaļa pat īpaši neinteresē, tad nu vajadzētu tā kā pašam saprast, ka medībās šaušana ne katrreiz ir pats svarīgākais. Tas ir tikai neliela daļa no tā, ko sauc par Medībām. Varbūt pamaini nedauz pats sevi, tad arī attieksme pret Tevi mainīsies. Un tā vietā lai skaustu, ka klapē vieni un tie paši, labāk pārbaudes laikā pamācies no zinošākajiem, kaut tās pašas pāreju vietas, tas vēlāk vairāk noderēs nekā tikai pāris reizes izšaut. Lai veicas!
Aivars Bundzens
Aivars Bundzens
Pēdējo reizi manīts 2024-03-14 00:16
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Mednieku organizācija: LMS
Atrašanās vieta: Saldus , Druva,Zvārde
Medību stāžs: no tāļā 1989.gada
Aprīkojums: sauer, krieghoff,banelli,gruening&elmiger ,anschutz, ,blaser R8
Suņi: viens boksers
21.06.2010. 00:23
...Jāni Stīpniek,ja Tev neinteresē medījuma gaļa,tad kāpēc Tu pa visām varītēm gribi šaut pa dzīvu radību? pieļauju ,ka esi dedzīgs mednieks,bet mēģini savu augšējo galvu vēsu saglabāt,tas Tavus pluspunktus kolektīva (un arī foruma) biedru acīs tikai vairos. un par tiem nummuriem,taisnība nav bijusi un nebūs!:) jo demokrātija ir vairākuma gribas izpausme,un indivīdam nākās pielāgoties.anarhijā katrs dara ko grib ,bet tur atkal savas un lielas problēmas,:).
Jānis Stīpnieks
Pēdējo reizi manīts 2010-06-23 19:52
Lietotāja statuss: Vērotājs
Atrašanās vieta: Vidzeme
Medību stāžs: 4
Aprīkojums: IŽ-94
Suņi: Kaķis
21.06.2010. 00:36
Ojār, man nav jāmeklē cits kolektīvs šajā kolektīvā ir ļoti daudz zvēru-mā'ja nekad tukšā neesmu ieradies, bet cik var atkātrtoties-šauj vieni un tie paši cilvēki-tas vairs nav interesanti! un man nav problēmas gribu taisnību-kāda jēga pagrūst cilvēku ka tevi pašu uzreiz izmetīs! nu nevar neko darīt!
Raitis Freimanis
Raitis Freimanis
Pēdējo reizi manīts 2014-05-24 20:41
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Starp Skrundu un Zemgali
Medību stāžs: Kopš šī gadsimta 1. gada
Aprīkojums: 2stobrene bez vītnes, 1stobrene bez vītnes un 1 stobrs ar vītni, saujiņa patronu. Nazīt's arī ir.
Suņi: Nav
21.06.2010. 00:59
Jāni B., pieļauju domu, ka kādā kolektīvā vīri paši arī nogriež katrs sev par medījuma gabalam, es tikai izklāstīju, kā notiek mūsu kolektīvā. Tāpat arī neņemos spriest kāpēc tieši tā un ne savādāk, acīmredzot ir atrasts un pārbaudīts optimāls pasākuma norises modelis ar kuru lielākā daļa no vīriem ir apmierināti, turklāt šo modeli ir pieņēmuši arī jaunie mednieki. Protams vienmēr ir iespējams tiekties arī pēc kā savādāka, piemēram porcijas svērt uz elektroniskajiem svariem ar pārdesmit gramu precizitāti (pieļauju domu, ka kaut kur tā arī notiek). Jebkurā sabiedrības daļā atradīsies kāds neapmierinātais, kurš vēlēsies lai kāds process notiek savādāk. Jānim Stīpniekam varu ieteikt šo sasāpējušo bēdu izklāstīt kārtējā kolektīva sapulcē (ja tādas notiek) iespējams kaut kas mainās vai nu kolektīva dzinējmedību organizēšanas procesos, vai paša Jāņa Stīpnieka dzīvē.
Ints Freibergs
Ints Freibergs
Pēdējo reizi manīts 2024-03-28 11:07
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Mednieku organizācija: m/k Spārne Ģibuļu pag.
Atrašanās vieta: Talsi
Medību stāžs: no 2004.g
Aprīkojums: IŽ 27, Weatherby Vanguard S2 308, Winchester XPR 308
Medību trofejas: 39
21.06.2010. 08:28
Palasot uznāca tāda domiņa, ka kāds konkrēts kolektīvs medī aplokos ar vārtiem, caur kuriem dzen tos lopiņus, un tur nu stāv tie daži izredzētie! Lai arī pašreizējā kolektīvā man nav daudz sezonu aiz muguras, bet ir bijis tā, ka vienu sezonu pašaudies tīri tā neko, citā- nēsā tikai plinti, pat nepaceļot to, un tas nepavisam nav bijis atkarīgs no stāvēšanas vietas, nenoliegšu, tai arī ir visai liela nozīme. Ja pirms medībām visi zinātu, cik un kur kādi medījamie dzīvnieki nāks, kāda tur vairs interese un medību prieks???
Slēpts
21.06.2010. 09:10
Atbalstu Jāni B.
Ir gadījies piedalīties viesmedībās , kur notiek tieši tā kā apraksta Jānis B. Man no malas liekas ideāli- jo izņemot seniorus, pārējie visi ir vienādi un kā nu loterija nosaka , tā ari nostājas.
Esmu arī pieredzējis pretējo- kad kolektīva mednieki jau gadu no gada dzenamajā mastā stāv vienās un tais pašās vietās. Un parasti tas ir izveidojies tāpēc, ka šie vīri MĀK nošaut. protams jaunajiem izcīnīties līdz labai vietai ir pailgs process, bet ja sliktajā vietā izdosies ar pirmo šavienu nolikt gar zemi medījumu, tad palēnām ir iespēja pārcelties uz labākiem nummuriem..
Māris Mednieks
Pēdējo reizi manīts 2024-02-27 20:10
Lietotāja statuss: Eksperts
Atrašanās vieta: Vidzeme
Medību stāžs: 30
Aprīkojums: Labs.
Suņi: Ir
21.06.2010. 09:23
Jāni Stīpniek, no pieredzes varu teikt, ka ir mednieki, kas vienmēr šauj un ir mednieki, kas nekad nešauj, vai arī ja šauj, tad neko nenošauj... Un tas viss notiek neatkarīgi no tā , kādu numuru izvelk. Tāds ir liktenis ... :)))
Uģis Gizmo
Uģis Gizmo
Pēdējo reizi manīts 2023-07-18 12:57
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Mežā
Medību stāžs: Pietiekami
Aprīkojums: Ir
Suņi: Patīk
21.06.2010. 09:40
ir mednieki, kas vienmēr šauj un ir mednieki, kas nekad nešauj, vai arī ja šauj, tad neko nenošauj...

Pēc būtības man personīgi ar patīk bez numuriem, jo stāvu kur gribu - esmu tāds pats "krutais" kā te lielākā daļa :), kas stāv uz pārejām - un nevajag te melst kko par to ka zvēri skrien kur pagadās... Zvērs gandrīz vienmēr iet pa divām trim pārejām un viss... Un tie, kas zin kur ir pāreja un ir pietiekami nekaunīgi, kruti vai "drugi" kolektīva priekšniekam (pilnīgi vienalga kurš no variantiem) arī tad šauj visu laiku un nošauj
Bet teikt, ka ir pinīgi vienalga kur tu stāvi ir absalūtas muļķības
Ko es Jānim Stīpniekam ieteiktu - vecīt no sākuma iemanto cieņu kolektīvā, izpēti mežu, strādā un dari visu, lai šautu precīzi (trenējies) un skaties nepaies ne gadi 2, 3 kad stāvēsi uz pārejām un par numuru vilkšanu negribēsi vairs pat dzirdēt!!!
P.S. Buģim žiķ družna :D
Arnis Puksts
Biedriba Medniekiem.lv
Arnis Puksts
Pēdējo reizi manīts 2024-02-15 00:29
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv - tieši un nepastarpināti!
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: ANNO 1998.
Aprīkojums: IMI, Smith & Wesson, Glock, Browning x2, Winchester, Walther, TOZ, Haenel!
Suņi: Dutchhound
Medību trofejas: 30
21.06.2010. 10:28
Zvēri pa pārejām parasti cenšas skriet, tas tiesa. Bet tas nav ar garantiju, tā ir tikai augstāka varbūtība, ka viņi tiešām skries pa pārejām nevis citur. Un tā ir tikai teorija - praksē, dabā, parasti viss ir sarežģītāk. Ir n-tie faktori, kas konkrētajā psiholoģiskajā brīdī zvēram var likt skriet kaut kur citur, ko reālā dzīve arī pierāda - medībās nav divu identisku un pat attāli līdzīgu situāciju.
Medības ar to ir interesantas, ka to, kā būs, nekad nevar zināt.
Visbeidzot, pēc novērojumiem dabā, ir radusies hipotēze, ka vidēji ikvienam medniekam, neatkarīgi no stāvēšanas vietas, ir salīdzināmas iespējas iegūt medījumu, vienīgi zvēri parasti jūt, kur stāv nūģis un uz turieni neiet ;)
Aivars Lamba
Aivars Lamba
Pēdējo reizi manīts 2015-04-06 20:54
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Atrašanās vieta: Ziemeļvidzeme.
Medību stāžs: 1989
Aprīkojums: ir
Suņi: ir
21.06.2010. 10:31
Nekad kolektīvā neesam izmantojuši numurēšanos,arī hierarhija nepastāv.Ja uz masta stājas kā katrs grib,tad medību vadītājs sirgst ar mazvērtības kompleksiem.Parasti ejot uz mastu,stājamies rindā "pēc spējām",nevis "pēc pakāpes".Medību vadītājs no "astes gala" pa vienam noliek un nav bijis problēmu nevienam.Arī darbs no visiem tiek prasīts vienādi "pēc spējām".
Ja kolektīva (medību)vadītājam ir "drugi",tad tādam vadītājam nav CIEŅAS kolektīvā.