Teorētiski medību vadītājs ir cilvēks pie kā atrodas medību pārskats, medību atļauja un kura vārds ir ierakstīts medību pārskatā. TAD KĀDA STARPĪBA VAI VIŅŠ SĒŽ TORNI VAI MĀJĀS PIE TV? Zvēru vienalga nevar kustināt, kamēr nav pie rokas norakstīta licence, bet, lai tā tur būtu, tā ir jānogādā pie veiksmīgā šāvēja, kuram medību atļaujā ir jāparakstās. Mums kolektīvā licences glabājas pie viena cilvēka(kolektīva vadītāja),kurš dažreiz iedod godprātīgākajiem uz medību laiku, lai paši noraksta un atved aizpildītos papīrus, un nav jāskrien kolektīva vadītājam uz mežu.
Manā skatījumā, katra kolektīva iekšējā lieta! Vai licenzes glabājas pie bosa vai visiem pa bišķim- tā ir tikai un vienīgi kolektīva iekšējā lieta.
Mums kolektīvā glabājas pie 3 cilvēkiem un medībās vienmēr kāds no viņiem piedalās, nekad vēl nav bijušas problēmas ar to ka visi kautkur aizbrauktu un tāpēc kāds nevarētu tikt uz mežu.
No dažu vīru sacerējumiem :)) Kas ko nesaprast,lasi likumu kaut 100 režu un tad pieleks,un ja nē tad arī nekad niepielēks.Varbūt tur ir cita problēma,nevis vadītājs,vainīgs.Nebendējat sev nervus,un šaujat garām.
Diezgan jautra diskusija! :)
Ja kāds nemāk pareizi aizpildīt licensi-vajag mācīt!
Kas ir vieglāk:atru vakaru gaidīt zvanu un lēkt no gultas lai aizpildītu licensi,vai iemācīt to aizpildīt.
Protams ir arī tādi kas nemāk paskaidrot vai iemācīt.
Lasu otro dienu šito gara gabalu, un nonācu pie secinājumu, ja jums ir tādas problēmas ar papīriem... nu atvaino, jums ir debīli kolektīvi, elementāras lietas un elementāri saprotami sakārtojamas paša kolektīva un ieinteresēto mednieku starpā. Paldies dievam, mums tāda murga nav, visi ir vienmēr sazvanāmi, un ja esi vadītājs tanī dienā tad arī esi, nekādu tur variantu, džakuzī, kaimiņiene, vai Spānija... nepastāv, tad arī esi tā medību procesa vadītājs ar papīriem un uz vietas, ja nēvari, sorry, to izdarīs cits.
Vairāk izskatās ka kolektīvos, esat augsta ranga personības, kam ir ui ui ui ambīcijas un varas noteikšanas kāre....... tālāk no šādiem personāliju kolektīviem.... Tāds mans rezumē.
Vot īstā jautrība sāksies tad, kad piemēram: kolektīva vadītājs kuram ir visas ''šeines'' un no rokām ārā negrib laist-aizbrauc uz Spāniju atpūsties kādu mēnesi divus, vai uz U.K. kādu pus gadu šampinjonus palasīt(a licenzes pie viņa), ko tad jūs kolēģi teiktu, ja būtu šī kolektīva biedri un gribētu AKTĪVI medīt?????
Slēpts
03.08.2010. 22:21
he pēc Jūsu tekstiem sanāk, ka ja es kautko nomediju un klāt neeju, tad tas neskaitās mans nomedīts dzīvnieks :D kāda tur starpība, kustini pirms vai pēc norakstīšanas - šāvējs tad esi tu nevis kāds cits, vai tomēr inspektoram var ieborēt, ka pats nokrita :D
Aprīkojums: Blaser R93 270WSM, Rem .223 Swarovski Z6i 3-18x50 BT; Blaser BBF 97 30-06/12 Swarovski Z6i 1-6x24; uzlabota Walther G22 22LR 3-9x50, Leica CRF1200Y talummers un Swarovski EL 10x42 binoklitis.
Medību trofejas: 14
03.08.2010. 20:26
Niks, es pilniigi un viennoziimiigi piekriitu faktam, ka aiztikt medijumu, bez attieciigi aizpildiita dokumenta nedriikst un ir pretlikumiigi.
Savukaart, ja licence IR aizpildiita, tad med.vad. var droshi doties atpakalj uz savu dzakuzi.
Vinjam nav jaastaav klaat ar licenci pie medijuma transporteeshanas. Protams, ka, ja neveelies piedziivojumus, tad labaak iespraud to licenci cuukjim zobos, bet formaali, tas nav jaadara. Faktu, ka licence ir aizpildiita pirms zveera kustinaashanas apliecina veiksmiigaa mednieka UN med.vad paraksti uz shii dokumenta, kuru inspektors ir tiesiigs pieprasiit uzraadiit utt ... ja inspektoram vajaga licenci un muusu med.vad./kol.vad. ir tik labs cilveeks, ka vinjsh nedod medniekiem neko uz rokaam, tad vinjam var sanaakt veelreiz liist aaraa no dzakuzi un vest atraadiit licenci ... a tur jau viens solis liidz plaushu karsonim augstaa rudens vakaraa :)
Niks, forumaa metamo beigt-kakju diemzheel nav :))))))
Aldi Behmaņa kungs, citēju Jūsu teikto - 3) Ja tiek nomediits zveers, tad licence tiek aizpildiita (mednieks pirms kustinaat zveeru atbrauc pie med.vad uz dzakuzi) un peec tam (pat bez licences uz rokaam, bet taa ir aizpildiita pie vadiitaaja) dodas pakalj medijumam. Sheit vieniigi vareetu pacelties jautaajums par to, ka med.vad nav izliidis no dzakuzi un personiigi apskatijis nomediito zveeru, par ko vinjsh parakstas.
Respektīvi Tu brauksi atpakaļ uz mežu pēc cūča bez licenzes?Vedīsi to uz medniekmāju bez licenzes?Un ja Tevi apturēs kontrolējošas institūcijas inspektori un Tu pateiksi, ka vadītājsw pēc pusstundas atvedīs licenzi un vis būs kārtībā? Garantēju, ka tās pusstundas laikā Tu jau būsi noformēts kā malumednieks!Un lai man iemet ar beigtu kaķi ja es pateicu kautko nepareizi!
Mums kolektīvā glabājas pie 3 cilvēkiem un medībās vienmēr kāds no viņiem piedalās, nekad vēl nav bijušas problēmas ar to ka visi kautkur aizbrauktu un tāpēc kāds nevarētu tikt uz mežu.
Ja kāds nemāk pareizi aizpildīt licensi-vajag mācīt!
Kas ir vieglāk:atru vakaru gaidīt zvanu un lēkt no gultas lai aizpildītu licensi,vai iemācīt to aizpildīt.
Protams ir arī tādi kas nemāk paskaidrot vai iemācīt.
Vairāk izskatās ka kolektīvos, esat augsta ranga personības, kam ir ui ui ui ambīcijas un varas noteikšanas kāre....... tālāk no šādiem personāliju kolektīviem.... Tāds mans rezumē.
Savukaart, ja licence IR aizpildiita, tad med.vad. var droshi doties atpakalj uz savu dzakuzi.
Vinjam nav jaastaav klaat ar licenci pie medijuma transporteeshanas. Protams, ka, ja neveelies piedziivojumus, tad labaak iespraud to licenci cuukjim zobos, bet formaali, tas nav jaadara. Faktu, ka licence ir aizpildiita pirms zveera kustinaashanas apliecina veiksmiigaa mednieka UN med.vad paraksti uz shii dokumenta, kuru inspektors ir tiesiigs pieprasiit uzraadiit utt ... ja inspektoram vajaga licenci un muusu med.vad./kol.vad. ir tik labs cilveeks, ka vinjsh nedod medniekiem neko uz rokaam, tad vinjam var sanaakt veelreiz liist aaraa no dzakuzi un vest atraadiit licenci ... a tur jau viens solis liidz plaushu karsonim augstaa rudens vakaraa :)
Niks, forumaa metamo beigt-kakju diemzheel nav :))))))
Respektīvi Tu brauksi atpakaļ uz mežu pēc cūča bez licenzes?Vedīsi to uz medniekmāju bez licenzes?Un ja Tevi apturēs kontrolējošas institūcijas inspektori un Tu pateiksi, ka vadītājsw pēc pusstundas atvedīs licenzi un vis būs kārtībā? Garantēju, ka tās pusstundas laikā Tu jau būsi noformēts kā malumednieks!Un lai man iemet ar beigtu kaķi ja es pateicu kautko nepareizi!