Šodien vārdadienu svin Magnuss, Maigonis, Mariuss, rītdien - Regīna, Ermīns
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - medibu lodes laadinnss

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 20 lietotāji. Komentāru skaits 5. Pēdējais viedoklis 19.12.2010. 14:19

Kārlis
Kārlis
Pēdējo reizi manīts 2021-03-27 14:55
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Dobele
Medību stāžs: no 2004.g.2.oktobra
Aprīkojums: TIKKA T3 308.;TOZ-16 22LR; Browning BAR Zenith 30-06.+ Zeiss Victory V8 2,8-20x56, Иж-56-3 22/28 + Burris Eliminator III 3-12x44. Mitsubishi L200
Suņi: LV dzinējs,suns
Medību trofejas: 6
18.12.2010. 13:41
tās winchester lodes ir super. lietoju jau 6 gadus un precizitāte 20m =35m = 50m - vajag tikai notēmēt. Mans MC21-12 tērauda lodes mētā uz visām pusēm un rezultāts bieži ir negatīvs. Šaut vajag pa skaidri redzamu mērķi!
Andis
Andis
Pēdējo reizi manīts 2014-02-11 12:32
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Mālpils
Medību stāžs: 10
18.12.2010. 21:02
Arī mani 5 santīmi!
šauju ar gludo tikai ar DDupleks lodēm, bet svina skrotīm (putni)!
DDupleks, lai vai kā peltas un slavētas, mani nekad nav pievīlušas. Izmantoju tikai Monolit, ar Rossa reiz nopūdelēju briedi vasarā, gan jau mana vaina, bet tomēr ir sirdī neticība, un, ja tāda ir, tad nav ko ākstīties! Galvenais, lai sirdī miers, ka ierocis-patrona-šāvējs ir pareizie! ;)
Tiem, kuriem neiet DDupleks munīcija, iesaku pašaut ar dažādām- ar 28g, ar 32g (tās iet augstāk) un ar Magnumiem (tie iet viszemāk par pārējiem). Arī katrai no katra stobra ir atšķīrīgs blīvums, vajag pamēģināt!
Tie, kuri rūc, ka maksā uz pusi dārgāk, lai paskaita, cik gadā izšauj medībās lodes un parēķina "zaudējumus". Es izšauju (ar piešaudi) - ap 20! Un "zaudējumi" ir ap 3-4 latiem, jo reāli Monolit maksā ap 80 sant, bet svinenes - ap 60sant. Pat polšs nesanāk gadā (tiem, kuri dzer)! ;) Bet ieguvums ir MILZĪGS - varu šaut caur krūmiem nedomājot, gāž no kātiem - labāk! Feini...
Par skrotīm! Šauju, un šaušu ar svinenēm, jo ... tās "gāž" labāk, ar tām var bez sašautiem putniem šaut tālāk, un var izmantot mazāku numuru ar labākiem rezultātiem. Es lasīju arī franču zinātnieku (ķīmiķu un biologu) pētījumu par svina ietekmi uz ūdensputniem. Tas labums ir niecīgs... Tomēr ražosanā - ražot dzelzenes tomēr ir dārgāk! :(
Ne spalviņas!
Andris
Andris
Pēdējo reizi manīts 2026-04-25 20:36
Lietotāja statuss: Guru
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv
Atrašanās vieta: Marupe
Medību stāžs: No 1989 gada
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
18.12.2010. 21:31
ir jau jauki ka cilvēki rūpējas par ekoloģiju, bet nevajag jau pārspīlēt

Es ari ta domaju... lidz ieraudziju rengena uznemumus, kas izdariti pec tam kad mezakuilim cauri izgajusi karabines lode ar svina "ieksam"... Piesarnojoma josla ap saviena kanalu ir lidz 15 cm diametram!!!! Tas visas ir tikai nosacitas mikrodalinas, isteniba tie ir pilnigi reali svina putekli!!!! Kops ta laika censos lietot tikai bezsvina municiju.
Slēpts
19.12.2010. 12:20
nu un tag veselība ir uzlabojusies? :D
Aivars
Aivars
Pēdējo reizi manīts 2024-06-19 18:05
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Mednieku organizācija: LMS
Atrašanās vieta: Saldus , Druva,Zvārde
Medību stāžs: no tāļā 1989.gada
Aprīkojums: sauer, krieghoff,banelli,gruening&elmiger ,anschutz, ,blaser R8
Suņi: viens boksers
19.12.2010. 14:19
...nava jau svins nekāda prieka vēsts,vai nu to plumbumu apsmaida vai nē. vēsturisks fakts ,ka tālo ziemeļu ekspedīciju jūrnieku galvenais nāves cēlonis ir bijuši koservi no bundžām ar svina aizvākojumu.,:(. personīgi ēdamzvērus medīju jau gadus trīs-četrus ar bezsvinas barnes vītņu lodēm. putnus medīju maz ,kopš eiropas m-ērgļi aizliedza sloku pavasara medības ,sanāk aiziet uz pīļu atklāšanu un varbūt vēl kāda reizīte uz pīļu vai zosu pārlidojumiem. putnu medībās pagaidām izmantoju svina munīciju. uzskatu ,ka pašlaik nav efektīvas svina skrošu alternatīvas. tērauda skrotis ir stipri vājākas.