lkf lvdz ir vajadzīgi, tāpēc laikam jau ņem. Zane, paldies, ka paskaidroji mums tumsoņiem :-) (nekā personīga, vienkārši uz iepriekš uzdotajiem līdzīgiem jaut. man ir atcirtuši, jūs ko.. mēs krančus neņemam). par kurcharu intresējos tieši tam, kam viņš domāts. un man viņš subjektīvi patīk.
Suņi: Rietumsibīrijas medību suņi ,vienmēr vismaz 2.Latvijas dzinēji.
Medību trofejas: 6
15.03.2013. 20:47
Jāni-eksperti jāgatavo, lai praktisko medību laikā būtu, kas iedod objektīvu medību suņa darba vērtējumu.
Man ir bijis Vācu putnu suns, 4 medību sezonas. Man viņi patīk, kā suņi....un tieši tāpēc, man viņu nav izmantošanai medībās LV.
Vēl tikai pāris lietas:
1)Interneta resursos ir ļoti daudz informācijas par šo šķirni, tam, kam būs interese noskaidrot - pats atradīs :) Ievietošu divas tuvākās kaimiņvalstis mums:
Krievijas drathāru asociācija - www.deutsch-drahthaar.ru
Lietuvas drathāru asociācija - www.drahthaar.lt/
2) Ja mēs runājam par darba pārbaudēm - šai šķirnei ir kompleksās pārbaudes! Apzīmējumu tulkojumus var paskatīties kādā no šiem linkiem.
3)Lai cik tas dīvaini nešķistu, bet parādās tendence ņemt suni tikai putnu medībām - 100 % piekrītu attiecībā uz kurchāriem.
4) Īsti nav korekti salīdzināt drathāru un kurchāru, tur tomēr nav tikai spalvas atšķirība. Tāpat noteikti nevajag vadīties tikai pēc savas pieredzes, bet plašāka skatījuma un faktiem attiecībā uz šķirni un tās darbspējām.
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
15.03.2013. 21:13
Jānim Kļaviņam
Nu nav tā, ka neņem suņus no LMKA LKF, bet, diemžēl, lielākā daļa neiziet vaislas atlasi :(
Aigar, kas Tev ir pret drātiem? Nu nav tā, ka var medīt tikai ar laikām, un nav tā, ka medījam tikai cūkas! Labs, pietiekoši universāls suns!
protams drathārs ir pavisam cits suns salīdzinājumā ar kurchāru. Zane, Tavs viedoklis, kādiem medību veidiem drathāru varētu izmantot Lv? Vai nav tā, ka viņš augumā būtu par lielu. to saku viena iemesla pēc, viņam buku nokost domāju nesagādātu problēmas.
Slēpts
15.03.2013. 21:52
mana drāts meitene ir tikpat liela cik rietumsibīrjas laikas puika un? šito arī svītrojam? Buku jau nokost var visi, bet tas buks vēl ir jānoķer. Kā mīnusu varu minēt to ka drāts ir ātrs un attiecīgi arī dzīvnieki nāk ārā no masta lielā ātrumā
Ģirt, 60 - 61 cm tēvainim.. nebūs par daudz? Un iedomājies situāciju, ejam dzīt. Medījami tikai briežu buļļi, ziema sniegs. Tavs drathārs nokož stirnu un pie tam vēl atbrauc pārbaude....
Man ir bijis Vācu putnu suns, 4 medību sezonas. Man viņi patīk, kā suņi....un tieši tāpēc, man viņu nav izmantošanai medībās LV.
1)Interneta resursos ir ļoti daudz informācijas par šo šķirni, tam, kam būs interese noskaidrot - pats atradīs :) Ievietošu divas tuvākās kaimiņvalstis mums:
Krievijas drathāru asociācija - www.deutsch-drahthaar.ru
Lietuvas drathāru asociācija - www.drahthaar.lt/
2) Ja mēs runājam par darba pārbaudēm - šai šķirnei ir kompleksās pārbaudes! Apzīmējumu tulkojumus var paskatīties kādā no šiem linkiem.
3)Lai cik tas dīvaini nešķistu, bet parādās tendence ņemt suni tikai putnu medībām - 100 % piekrītu attiecībā uz kurchāriem.
4) Īsti nav korekti salīdzināt drathāru un kurchāru, tur tomēr nav tikai spalvas atšķirība. Tāpat noteikti nevajag vadīties tikai pēc savas pieredzes, bet plašāka skatījuma un faktiem attiecībā uz šķirni un tās darbspējām.
Nu nav tā, ka neņem suņus no LMKA LKF, bet, diemžēl, lielākā daļa neiziet vaislas atlasi :(
Aigar, kas Tev ir pret drātiem? Nu nav tā, ka var medīt tikai ar laikām, un nav tā, ka medījam tikai cūkas! Labs, pietiekoši universāls suns!