Šodien vārdadienu svin Sindija, Sintija, Elfrīda, rītdien - Margots, Igors, Ingvars
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Mednieks Andris Actiņš - šķirnes suņu slepkava?

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 55 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 28.12.2011. 08:59

Andrejs
Andrejs
Pēdējo reizi manīts 2013-03-30 16:20
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Madonas novads
Medību stāžs: 20
Aprīkojums: pietiek medībām
Suņi: taksis
25.09.2010. 23:44
Laba tēma . Tikai te viens otru vairāk norej nevis risinājumus piedāvā :)))
Medību suns medību platībās nozīmē ka tās ir medības - likumīgas vai nelikumīgas jāizskata konkrētā gadījuma.
Sunim obligāti jābūt kaklasiksnai un labi saredzamam žetonam ,uz kura ir saimnieka uzvārds un telefons (izņemot alu suņus kurus laiž alās).
Ja ar sunīti kas notiek tad saimniekam lielā vaidēšana par zaudējumu,ja suns savāra ziepes tad automātiski nav mans un pierādi pretējo.
Tātad ja suns medību platībās dzen zvērus un mednieks redz ka tam nav žetona un kaklasiksnas tas būtu atšaujams ,kaut arī pēc izskata tas būtu medību suns.
Un vēl ja medību laikā man kāds nepazīstams suns skrietu rūkdams virsū ,es arī nezīlētu par viņa radniecību un piederību pie medību suņu dzimtas ,bet noteikti pielietotu ieroci tā likvidēšanai.Protams suni savāktu un ziņotu par notikušo VMD .Tikai pašu suņu īpašnieki ir atbildīgi par notikušā sekām. Ja medībās noklīda suns ,tad arī jādara viss iespējamais lai tā nenotiktu un to pēc iespējas ātrāk atrastu. Te risinājums elektroniskās kakla siksnas ar raidītāju.
Žanna
Žanna
Pēdējo reizi manīts 2023-11-02 23:18
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Aizpute
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
25.09.2010. 23:06
Un bez uzpurņiem no mājas ārā neiet :)))))
Šitā citreiz misējas, ka anekdote sanāk :) Labais!
Slēpts
25.09.2010. 16:56
Lasot Žannas postu netīšām izlasijās - Mani bērni ļoti reti vazājas apkārt NEPIESIETI .... :)))
Andris
Andris
Pēdējo reizi manīts 2026-03-08 10:07
Atrašanās vieta: LV
Medību stāžs: IR
Aprīkojums: Merkel RX Helix 270win., Zeiss V8, Dedal, Merkel 12 cal 1953.g.
Suņi: Tobis
Medību trofejas: 8
25.09.2010. 03:55
Tēma tiešām pēc apjoma ir unikāla! Atkārtošos, bet tā pēc būtības atspoguļo mūsu sabiedrību un tās attieksmi pret visu. Man negribas lietot jeb kādus argumentus, lai kaut ko pierādītu, jo..... bernībā atceros , kad man mācīja " Ne sunīti kājām spert, ne....", bet te daudziem tas ir svešs. Baigie eksperti, " NOST UN MIERS". Pat to nemāk izdarīt. Tur, kur medīju es, klaiņojošos suņus visi zin, tiem tikt klāt ir grūtāk, nekā brieža bullim. Pārējos mēģina "izčekot", lai lēmums par likvidāciju nebūtu pieņemts steigā, vai lai izvairītos no konfliktiem ar zemju īpašniekiem, kā nekā līgums par zemes platību nomu ir svarīgs. Pilsētas tuvumā esošajās platībās var atšauties uz suņiem, līdzīgi, kā pīlēs, tik dod virsū!
Ja manu, mednieka, viedokli grib pārstāvēt tādi " poļitruki", kā A.P., sorry. Tur vēl " trīs gadi treknā sū** jāaug ".
Raitim un Žannai varu pateikt tikai to, kad tuvako gadu laikā atbalstu mums nesagaidīt. Tādi nu mēs esam, mednieki Latvijā un visa sabiedrība, katram sava patiesība. Kur divi veči, tur trīs viedokļi, ar putām uz lūpām. Jums es savu balsi atdotu!
Pamēģiniet noticēt man, pat ja tu izaudzē suni, čempions izstādēs, medību sacensībās, mednieks, pie tam gan LKF, gan LMKA, un tad viens no sitās šnites " NOST UN MIERS " tev pie mājām noliek viņu, jo viņam ir pohas vai kas līdzīgs, te nu es PAS. Šausmu stāstu stāstītāji lai raksta gramatas!
Žanna
Žanna
25.09.2010. 00:15
Vau! Garumzīmes atkal pēkšņi parādījās :))))
Žanna
Žanna
25.09.2010. 00:12
Man jau liekas, ka mes te esam galigi novirzijusies no sakotnejas diskusijas temas :(
Sakam ar medibu skirnu sunu atsausanu un nu jau esam nonkusi lidz bezmaz vai visu pasaules sunu *noriesanai*
Ja, ir visadi sunu saimnieki. Nu bet mes visi tacu esam dzirdejui par arstiem un policistiem, kuri nem kukulus, par soferiem, kuri brauc dzerusi un par medniekiem, kuri tik loti draudzejas ar zalo puki, ka i plinti pasej, i suni pazaude un pasi no meza ara netiek. Var but mes pat pazistam kadu sadu mednieku, policistu, soferi, arstu... bet mes tacu nesakam - visi mednieki (arsti, policisti, soferi) tadi? Tie jauir argumenti no serijas *pats mulkis*, ko parasti lieto ka pedejos- kad nav ko teikt.
Arni
Es nevelos atbildet Raita vieta, man liekas, Raitis pats ir jau liels puika un pats var atbildet sava vieta ;) Uz Jusu jautajumu es atbildeju SAVA vieta, ja Jums tas likas nepareizi, rakstiet Raitim uz profilu ;)
Par Jusu mineto hipotetisko situaciju varu teikt sekojoso. Mani berni loti reti vazajas apkart nepieskatiti, vini zin ari ka jaapietas ar suniem, ka sunim NEDRĪKST SPERT AR KĀJU, MEST AR AKMENI, NEDRĪKST LĪST PIE BLODAS UTT.Vārdu sakot, zina visu to, kas būtu jebkuram bērnam jāiemāca jebkurai mammai. Uzskatu, ka tas samazina risku būt sakostam līdz minimumam.Ja tomēr Jūsu minētā hipotētiskā situācija gadītos, manuprāt, ir tikai VIENA iespēja to atrisināt.
P.S. Man ļoti jāatvainojas, bet man atkal kaut kur pazuda visas garum un mīkstinājuma zīmes :(
Raivis
Raivis
Pēdējo reizi manīts 2020-04-27 17:05
Mednieku organizācija: Nītaures mednieku klubs
Atrašanās vieta: Sigulda. Lielstraupe. Nītaure
Medību stāžs: Ir.
Aprīkojums: 16/70, 308win
Medību trofejas: 1
24.09.2010. 16:01
Papildinot Arni:
http://www.tvnet.lv/zinas/krim...
Raiti, visu cieņu Jums par to, ka dariet visu pareizi. Un arī par to, ka cenšaties to novadīt līdz mums. Tas tiešām bez ironijas.
Bet ne vienmēr viss ir tā kā mums gribētos.
Arnis
Arnis
Pēdējo reizi manīts 2026-02-27 12:28
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv - tieši un nepastarpināti!
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: ANNO 1998.
Aprīkojums: IMI, Smith & Wesson, Glock, Browning x2, Winchester, Walther, TOZ, Haenel!
Suņi: Dutchhound
Medību trofejas: 30
24.09.2010. 15:26
Arī tādi ir suņu īpašnieki: http://aculiecinieks.delfi.lv/... :(
Aivars
Aivars
Pēdējo reizi manīts 2015-04-06 20:54
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Atrašanās vieta: Ziemeļvidzeme.
Medību stāžs: 1989
Aprīkojums: ir
Suņi: ir
24.09.2010. 15:17
Raitis Freimanis, Šodien, 13:38
Cik zinu, tad liela daļa mūsu kolektīva aktīvo mednieku, braucot kaut vai uz gaidi vai no medībām, ja pamana kādu svešu auto, tad piefiksē datumu, laiku un mašīnas numuru, "ja nu gadījumā kas"
Piemērs iz dzīves par tiesiskumu.Braucu,tāpat kā Raita kolektīva lielākā daļa mednieku,no medībām,redzu,ka kolēģim medniekam no nomaļa lauku īpašuma,džeki krāmē piekabē metāllūžņus.Uzzvanu saimniekam,jā,tie būšot zagļi.Piefiksēju numuru,saku vīriem lai krāmē laukā,numuru protams nosaucu saimniekam un gandrīz par šo gadījumu jau biju aizmirsis,līdz šodien atnāk pavēste ierasties policijā,kā liecinieks,ar "patīkamu"piebildi,neieraššanās gadījumā,bez attaisnojoša iemesla uzliek naudas sodu līdz 100 ls.Nevienam protams neinteresē mans ne attālums,ne laiks,ne līdzekļi.
Otrs piemērs.Arī medniekam naktī nozog traktoram degvielu,elektrisko kabeli un vēl šo to,atstājot aiz sevīm zābaku nospiedumus.Policija saraksta aktus un faktus un miers mājā.Saimnieks nejauši satiek uz ceļa zābaku īpašnieku,kuru nospiedumi stipri līdzīgi atstātajiem zādzības vietā,"Palūdz" vienu novilkt un uzdod ar to pašu pa galvu vienu reizi,otru,trešo un noziegums atklāts 10 min.Policija meklē vēl šodien.Lūk tāds tas tiesiskums!
Arnis
Arnis
Pēdējo reizi manīts 2026-02-27 12:28
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv - tieši un nepastarpināti!
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: ANNO 1998.
Aprīkojums: IMI, Smith & Wesson, Glock, Browning x2, Winchester, Walther, TOZ, Haenel!
Suņi: Dutchhound
Medību trofejas: 30
24.09.2010. 15:04
Pag, suns pagalmā pie ķēdes un nepieder? Nu...tas jau mazliet dīvaini izskatās :)