Laimoni - elementāri. Ūtrupe. Nekustamais takš pieder? :)
Man sāk rasties ideja par kaut ko līdzīgu sabiedriskam "nejēdzību novēršanas birojam", kad šeit kāds reportē situāciju un brīvprātīgie palīdz ar tiesisku risinājumu, ja vajag, arī ierodoties uz vietas. Gan par suņiem, gan arī citām lietām.
Jāmēģina medniekiem.lv tādu sadaļu uztaisīt. Tā mēs parādītu mednieku solidaritāti un, iespējams, tas nenovestu pie tik dramatiskām sekām, kā šajā topikā aprakstītās..
Aprīkojums: 2stobrene bez vītnes, 1stobrene bez vītnes un 1 stobrs ar vītni, saujiņa patronu. Nazīt's arī ir.
Suņi: Nav
24.09.2010. 14:52
Laimoni, ja Jūs ziniet kam suns pieder, un ko tas suns nostrādājis, liecība policijā un lieta atrisināta. Interesanti - gandrīz katram foruma dalībniekam azotē pa kādam šausmu stāstam, tikai kāpēc oficiālajā statistikā nekas neparādās? Forumā var lasīt brīnumu lietas, tikai kāpēc neviens neiet leģitīmo ceļu? Tādi kaktu vaimanātāji - viss ir ļoti sūdīgi, neviens neko nedara, taču tikko piedāvā "iet oficiālo ceļu" tā sākas visādas atrunas - laikietilpīgi, baigais čakars, vienalga jēgas nekādas utt. Ir jēga un jo vairāk kaut ko darīsim lietas labā, jo vairāk nostiprināsies pārliecība, ka valstī likumi tomēr darbojas.
Raiti, liekas ka dzīvo uz citas planētas. Kādi sodi, kāds tiesiskums? Realitātē sūnu ciems, nomalē točka , saimnieki vai kas tur dzīvo mūžīgā šmigā. Pie ķēdes izkāmējis suns , kurš ja tiktu vaļā Tev mestos virsū jo tiek turēts lai policisti nevar no mašīnas izkāpt. Ja prasa , kam sunis pieder?, visi rausta plecus. Ziemā visa sēta asiņaina no stirnu gabaliem. Bērniem bail no skolas pārnākt. Kādu sodu bomžiem vari uzlikt?
Raiti - šajā ziņā es pilnīgi piekrītu, ka vajag būt pašiem aktīviem, taču - tā nav nekāda panaceja. Nav samērīgas iespējas pārkāpt un netikt sodītam ar pierādījumu vākšanas misiju. Jau rakstīju - ja apstākļi sakrīt tā, ka ir iespēja nobildēt tā, lai nevienam nav šaubas par nodarījumu. Taču tie ir labi, ja 10% gadījumu.
Žanna, vai es ar savu jautājumu paudu atbalstu patvaļai? Nevajag lasīto uztvert tā, kā gribās, bet tā, kā ir rakstīts. Es vienkārši jautāju - ir vai nav tiesiska valsts un ir vai nav samērīgas iespējas suņu īpašniekiem pārkāpt un citiem pret to cīnīties. Doma bija tāda - ka problēmas vajag izgaismot un censties normatīvo bāzi vest tajā virzienā, lai suņu īpašnieku patvaļa izbeigtos.
Un, ja reiz Žanna vēlas atbildēt Raita vietā, lūdzu abi atbildiet uz pēdējo jautājumu: "hipotētiska situācija, Tavs bērns iet pa ielu un viņam uzbrūk suns. Bet tā, veiksmīgi, kad tiešu fizisku seku nav. Nu tikai tāds sīkums, ka uz mūžu raustās valoda. Liecinieku nav, bet vainīgais suns un saimnieks ir zināms. Lietu 100% neierosinās. Arī uzskatīsi, ka - nu nepaveicās, neko darīt?" Vienkārši, ar jā - uzskatīšu, nē neuzskatīšu. Ja atbilde ir nē - tad ko darīsi?
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
24.09.2010. 14:00
Arni
Es neesmu Raitis, bet gribu atbildēt uz Tavu jautājumu ;)
Kamēr mēs paši pārkāpsim likumu un gribēsim visu nokārtot kā Mežonīgajos Rietumos, tikmēr nebūs mums tā tiesiskā valsts! Katram ir jāpilda savas funkcijas, galu galā, mēs maksājam nodokļus no kuriem tiek izmaksātas policijas algas. Tad kāpēc gan mēs nemaz negribam , lai policija strādā? Mums kā iznāk: Jāņa kaķis nokoda Pētera cāli, Pēteris uzrīdīja kaķim suni, suns kaķi nokoda. Jānis nošāva Pētera suni, Pēteris nošāva Jāni... tā sākās trešais pasaules karš... Nu murgs kaut kāds!!!
Aprīkojums: 2stobrene bez vītnes, 1stobrene bez vītnes un 1 stobrs ar vītni, saujiņa patronu. Nazīt's arī ir.
24.09.2010. 13:38
Arni, ir tiesiska valsts. Ar visu to, ka gan policija, gan prokuratūra, gan tiesu sistēma absurdu "reformu un optimizēšanu" rezultātā ir novājināta, taču vēl darbojas, bet par to nav stāsts. Cilvēki ir pārāk vienaldzīgi - mierīgi noraugās uz likumpārkāpumu, pie sevis varbūt kaut ko pabubina un viss. Neviens nav uzlicis par pienākumu ierindas medniekam tvarstīt un fiksēt likumpārkāpējus, tas tiesa, taču vai gabals nokritīs, ja pie rokas būs tas fotoaparāts, noknipsē to brīdi un būs kaut vai apziņa, ka neesi stāvējis malā un vienkārši noraudzījies. Cik zinu, tad liela daļa mūsu kolektīva aktīvo mednieku, braucot kaut vai uz gaidi vai no medībām, ja pamana kādu svešu auto, tad piefiksē datumu, laiku un mašīnas numuru, "ja nu gadījumā kas". Varbūt mums ir paveicies, ka ir laba sadarbība gan ar mežniecību, gan policiju, gan arī pašvaldību, iespējams citur tā nav. Jau sacīju - jāsāk katram ar sevi, nevis kā dusmīgam ezītim jāuztaisa apkārt adatu kamols un lai tik mani liek mierā, bet es darīšu kā gribēšu.
Raiti - atbildi uz jautājumu, tikai godīgi. Šobrīd Latvija ir vai nav tiesiska valsts. Atbildi ar jā vai nē.
Faktiski, medniekiem jākļūst par "spiegiem", kam aizdomīgais objekts ar visu iespējamo tehnisko nodrošinājumu jāuzrauga 24h. Un tad, kad suns beidzot sataisa sū* un tas ir fiksēts, tad jā, super. Vismaz gandarījums, jo paēst jau par ko nebūs - algu par sēdēšanu krūmos ar kameru neviens nemaksā. Es, protams, utriēju, bet tālu no tā nav.
Pat pieņemot, ka ir zināms suns un ir nelaimīgā lopa ķermenis, vai ar to pietiks, lai procesuālā lieta beigtos ar reālas lietas ierosināšanu? Varbūt kāds taisīs koduma vietu un konkrētā suņa siekalu analīzes, lai pierādītu?
Ir daži gadījumi, kad tiešām zvaigznes stāv tā, ka lieta nonāk līdz loģiskam iznākuma, kad sodu tiešām maksā. Bet parasti tā nav. Un tas jau arī padara suņu īpašniekus tik nekaunīgus, ka nav soda neizbēgamības apziņa.
Vēl - hipotētiska situācija, Tavs bērns iet pa ielu un viņam uzbrūk suns. Bet tā, veiksmīgi, kad tiešu fizisku seku nav. Nu tikai tāds sīkums, ka uz mūžu raustās valoda. Liecinieku nav, bet vainīgais suns un saimnieks ir zināms. Lietu 100% neierosinās. Arī uzskatīsi, ka - nu nepaveicās, neko darīt?
Man arī izdevās iegūt administratīvo pārkāpumu datus. Protokoli nevis par suņiem, bet par viņu divkājainiem draugiem. 2009. gadā Rīgā ir sattādīti 100135 protokoli. Iespaidīgi... Ko darīt? Kas ir lielāks bieds sabiedrībai - no sētas izmucis suns vai cilvēks?
Es neaizstāvu suņu saimniekus, kuri nepieskata savus suņus - katram vajadzētu saņemt sodu. Bet sods ir jāsaņem likumā paredzētā kārtībā - gan sunim, gan cilvēkam. Nevajag iedomāties, ka esam uz zemes Dieva vietā - ko gribēsim to šausim... Ja palasu forumu, tad nākas secināt, ka vismaz 50% foruma dalībnieku paši ir medību noteikumu pārkāpēji.
24.09.2010. 10:15
Izdevās iegūt administratīvo pārkāpumu datus par tikai par Latgali, Latgalē šogad sastādīti 26 administratīvo pārkāpumu protokoli suņu īpašniekiem, vairums - par klaiņojošiem suņiem, viens par noplēstu stirnu un divi par kaimiņu traucēšanu. Diemžēl nav arī ziņu par piemērotajiem sodiem. Pieļauju domu, ka reģionos, par kuriem man nav datu, skaitļi varētu būt līdzīgi kā Latgalē, tātad Latvijā kopā četrreiz vairāk. Latvijā šogad ierosināti 20 kriminālprocesi pret suņu īpašniekiem, kuru suņi sakoduši cilvēkus, pa 9 Rīgā, Rīgas reģionā un Latgalē, pa vienam Vidzemē un Zemgalē, bez tiem 12 gadījumos kriminālprocesa ierosināšana atteikta, visi Latgalē. Tie ir dati uz šodienu. Neviens man neiestāstīs, ka rīkoties atbilstoši likumam ir ilgi un sarežģīti. Iesniegums un pavisam noteikti precizējoša liecība par notikuma apstākļiem un viss, tālāk jau darbojas tikai tiesībsargājošā iestāde. Vēlams iesniegumam pievienot foto vai video materiālus.
Man sāk rasties ideja par kaut ko līdzīgu sabiedriskam "nejēdzību novēršanas birojam", kad šeit kāds reportē situāciju un brīvprātīgie palīdz ar tiesisku risinājumu, ja vajag, arī ierodoties uz vietas. Gan par suņiem, gan arī citām lietām.
Jāmēģina medniekiem.lv tādu sadaļu uztaisīt. Tā mēs parādītu mednieku solidaritāti un, iespējams, tas nenovestu pie tik dramatiskām sekām, kā šajā topikā aprakstītās..
Žanna, vai es ar savu jautājumu paudu atbalstu patvaļai? Nevajag lasīto uztvert tā, kā gribās, bet tā, kā ir rakstīts. Es vienkārši jautāju - ir vai nav tiesiska valsts un ir vai nav samērīgas iespējas suņu īpašniekiem pārkāpt un citiem pret to cīnīties. Doma bija tāda - ka problēmas vajag izgaismot un censties normatīvo bāzi vest tajā virzienā, lai suņu īpašnieku patvaļa izbeigtos.
Un, ja reiz Žanna vēlas atbildēt Raita vietā, lūdzu abi atbildiet uz pēdējo jautājumu: "hipotētiska situācija, Tavs bērns iet pa ielu un viņam uzbrūk suns. Bet tā, veiksmīgi, kad tiešu fizisku seku nav. Nu tikai tāds sīkums, ka uz mūžu raustās valoda. Liecinieku nav, bet vainīgais suns un saimnieks ir zināms. Lietu 100% neierosinās. Arī uzskatīsi, ka - nu nepaveicās, neko darīt?" Vienkārši, ar jā - uzskatīšu, nē neuzskatīšu. Ja atbilde ir nē - tad ko darīsi?
Es neesmu Raitis, bet gribu atbildēt uz Tavu jautājumu ;)
Kamēr mēs paši pārkāpsim likumu un gribēsim visu nokārtot kā Mežonīgajos Rietumos, tikmēr nebūs mums tā tiesiskā valsts! Katram ir jāpilda savas funkcijas, galu galā, mēs maksājam nodokļus no kuriem tiek izmaksātas policijas algas. Tad kāpēc gan mēs nemaz negribam , lai policija strādā? Mums kā iznāk: Jāņa kaķis nokoda Pētera cāli, Pēteris uzrīdīja kaķim suni, suns kaķi nokoda. Jānis nošāva Pētera suni, Pēteris nošāva Jāni... tā sākās trešais pasaules karš... Nu murgs kaut kāds!!!
Faktiski, medniekiem jākļūst par "spiegiem", kam aizdomīgais objekts ar visu iespējamo tehnisko nodrošinājumu jāuzrauga 24h. Un tad, kad suns beidzot sataisa sū* un tas ir fiksēts, tad jā, super. Vismaz gandarījums, jo paēst jau par ko nebūs - algu par sēdēšanu krūmos ar kameru neviens nemaksā. Es, protams, utriēju, bet tālu no tā nav.
Pat pieņemot, ka ir zināms suns un ir nelaimīgā lopa ķermenis, vai ar to pietiks, lai procesuālā lieta beigtos ar reālas lietas ierosināšanu? Varbūt kāds taisīs koduma vietu un konkrētā suņa siekalu analīzes, lai pierādītu?
Ir daži gadījumi, kad tiešām zvaigznes stāv tā, ka lieta nonāk līdz loģiskam iznākuma, kad sodu tiešām maksā. Bet parasti tā nav. Un tas jau arī padara suņu īpašniekus tik nekaunīgus, ka nav soda neizbēgamības apziņa.
Vēl - hipotētiska situācija, Tavs bērns iet pa ielu un viņam uzbrūk suns. Bet tā, veiksmīgi, kad tiešu fizisku seku nav. Nu tikai tāds sīkums, ka uz mūžu raustās valoda. Liecinieku nav, bet vainīgais suns un saimnieks ir zināms. Lietu 100% neierosinās. Arī uzskatīsi, ka - nu nepaveicās, neko darīt?
Es neaizstāvu suņu saimniekus, kuri nepieskata savus suņus - katram vajadzētu saņemt sodu. Bet sods ir jāsaņem likumā paredzētā kārtībā - gan sunim, gan cilvēkam. Nevajag iedomāties, ka esam uz zemes Dieva vietā - ko gribēsim to šausim... Ja palasu forumu, tad nākas secināt, ka vismaz 50% foruma dalībnieku paši ir medību noteikumu pārkāpēji.