Šodien vārdadienu svin Sindija, Sintija, Elfrīda, rītdien - Margots, Igors, Ingvars
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Mednieks Andris Actiņš - šķirnes suņu slepkava?

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 55 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 28.12.2011. 08:59

Ilgvars
Ilgvars
Pēdējo reizi manīts 2026-06-04 00:08
Lietotāja statuss: Guru
Atrašanās vieta: Rīga, Gulbene un pēc vajadzības
Suņi: nav
Medību trofejas: 11
01.10.2010. 11:01
...kam labradors medībās paredzēts, jeb kādas ir viņa funkcijas...

Pirmkārt, runa šai tēmā nav par labradoriem vien, bet gan par jebkuru suni, kam tehniskie raksturlielumi ļauj plosīt tās pašas stirnas. Otrkārt, teorētiskais funkciju apraksts vēl neko nenozīmē. 2001. gada 11. septembrī pasažieru pārvadājumiem paredzētās lidmašīnas lieliski tika galā arī ar cita veida uzdevumu...
Slēpts
01.10.2010. 12:23
Piemetīšu arī savu domu kopējā katlā.
Tuvojas dzinējmedības un mednieku kolektīvi sāk atcerēties kur un kam ir suņi, jo bez viņiem tā kā drusku pagrūti.
Arī mans taksis ir uzaicināts uz rītdienas medībām (es varot suni pavadīt:)).
Laikam jau es arī esmu kolēģu izpratnē malumednieks- mežazvēru bende- jo savu taksi es ņemu līdz uz mežu arī ogojot , sēņojot. Un protams , ka viņš izskrienas pēc sirds patikas.
augusta beigās taksis man sagādāja dzimšanas dienas pārsteigumu - sāka zvanīt- aizgāju apskatīties ko rej un 10 metrus no suņa izlīda laukā lūsis- kas mani ieraugot sāka šņākt un saspringa lēcienam. Pastāvējām pusminūti un tad šķīrāmies kā draugi.
Protams pavasarī es suni uz mežu līdzi neņemu- jo ir mazuļu laiks- bet lasot komentus izskatās , ka arī rudenī sēņojot un ogojot tas ir bīstami....
Es tiešām lūgtu ievērot likumu un NEŠAUT medību suņus- nu noderēs viņi dzinējmedībās..
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2011-11-11 15:55
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Atrašanās vieta: Jelgava
Medību stāžs: 21+
Aprīkojums: atbilstošs
Suņi: Tedis
Medību trofejas: 4
01.10.2010. 12:25
Jāni Strupausi - paldies par info. Bet tā ir tikai vispārizglītojoša info nevis spēkā esošs normatīvs akts, kurš pielietojams saistošu administratīvo lēmumu pieņemšanā.
Raivis
Raivis
Pēdējo reizi manīts 2020-04-27 17:05
Lietotāja statuss: Lietotājs
Mednieku organizācija: Nītaures mednieku klubs
Atrašanās vieta: Sigulda. Lielstraupe. Nītaure
Medību stāžs: Ir.
Aprīkojums: 16/70, 308win
Medību trofejas: 1
01.10.2010. 12:53
Ivar, šajā gadījumā Tu neesi malumednieks, bet gan ļoti bezatbildīgs takša saimnieks. Pats labi zini, uz ko tas mazais bastards ir spējīgs. :)
Es savu taksi sāku neņemt līdzi pēc tam, kad pārāk brīvdomīgi sāka ogas lasīt. Vai arī ļāvu izskrieties, bet uz ilgāku laiku vienkārši ņēmu un sēju pie tuvākā koka, krūma, akmens... Bija zināma pretestība un vairākas pārgrauztas saites, bet skaļš vārds apvienojumā ar smagu roku dara brīnumus un suns pieņēma manus noteikumus. :)
Vīri, esiet atbildīgi un daudzas problēmas izpaliks.
Janis
Janis
Pēdējo reizi manīts 2023-08-01 13:22
Lietotāja statuss: Lietotājs
Mednieku organizācija: Pie Mednieku ugunskura
Atrašanās vieta: Salaspils
Aprīkojums: Tikka M695 30/06, Toz 34 E
Suņi: Dvorterjers, spalvainos ņem!
Medību trofejas: 11
01.10.2010. 18:03
Jaa Jani B taisniba, var paskatities ss.lv Visiem standarta medibu suniem ir Lmka izdoti ciltsraksti, bet sitajiem LKF/FCI ciltsraksti.....! Vai tas skaitas medibu skirnes suns un ir Latvija medibas izmantojams...???
Slēpts
01.10.2010. 18:10
a kāda tev starpība, kurai sistēmai pieder suns? medību suns paliek medību suns
Viesturs
Viesturs
Pēdējo reizi manīts 2016-04-30 19:02
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Kurzeme
Medību stāžs: 27
Aprīkojums: Tikka
Suņi: dvorterjērs
Medību trofejas: 2
01.10.2010. 18:48
Dīvānu suņu biedrībā {LKF/FCI}REĢISTRĒTS suns nav medību suns un punkts.
Slēpts
01.10.2010. 18:56
vēlviens gudrenieks :D :D
Žanna
Žanna
Pēdējo reizi manīts 2023-11-02 23:18
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Aizpute
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
01.10.2010. 21:04
Nu bļin! Tad jau es ar saviem jagdiem nemaz arī nevaru piedalīties medībās, neskatoties uz to, ka viņiem ir augstu pakāpju darba diplomi :)))) Un no ārzemēm iznāk arī suni nemaz nevar atvest, jo praktiski visu pasaules valstu kinoloģiskās biedrības ir FCI biedri :)))
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2013-09-13 15:52
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
01.10.2010. 21:43
Izskatās, ka te vienam otram pārgudriniekam, lai rupjmaizi no baltmaizes atšķirtu, arī laikam vajadzīgs normatīvais akts.:D