Šodien vārdadienu svin Viola, Vizbulīte, Vijolīte, rītdien - Ģederts, Ģirts
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Kā pagatavot mežacūkas smadzenes?

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 4 lietotāji. Komentāru skaits 5. Pēdējais viedoklis 11.10.2010. 10:00
Ar medībām saistītās tēmasBrīvie temati

Diana
Pēdējo reizi manīts 2010-10-08 22:10
Lietotāja statuss: Vērotājs
08.10.2010. 21:15
Tā kā neatradu internetā info un sagadījies, ka man tikusi daļa cūciņas... kā būtu jāpagatavo mežacūkas smadzenes? Vai tās ir jāvāra pirms cepšanas vai var cept uzreiz?
Raitis
Raitis
Pēdējo reizi manīts 2022-10-28 00:07
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Saldus, Blīdene,Bukupe
Medību stāžs: IR
Aprīkojums: 5stobri
Suņi: Bavārietis
Medību trofejas: 43
08.10.2010. 21:32
cep uzreiz..pieliec sīpolus,sāli, piparus un rezultāts labais;)
Diana
Pēdējo reizi manīts 2010-10-08 22:10
Lietotāja statuss: Vērotājs
08.10.2010. 21:48
Paldies par info :)
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2017-11-16 09:09
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Tukums
Medību stāžs: 8
Aprīkojums: Iženīte un Mannlicher,
Suņi: Nav:(
Medību trofejas: 3
10.10.2010. 10:32
Man draudzene mēdz taisīt smadzeņu mērci, ja ir interese, tad kkad vēlāk varu lūgt lai šamējā izstāsta recepti ;)
Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2022-06-14 14:15
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
11.10.2010. 10:00
Raiti tikai piemirsi galveno, to visu ēdot jāuzmalko vai nu šnabītis, vēl labāk mājas šmakaučeņa vai arī labu sauso vīnu :) Tad garša ir vēl neaizmirstāka. Vēl cepot smadzenes, var nedaudz pievienot sausā vīna, tas pieškirš cepetim patīkamu buķeti, protams nevajag ar vīnu pārforsēt :)
Bet ja nopietni, tad daudzi mūsu vecie mednieki neēd smadzenes, jo kā viņi saka nododas smadzenēs negatīvā energija un adrenalīns ko dzīvnieks piedzīvojis mirstot, tāpēc arī daudzi nelieto uzturā nomedītā dzīvnieka smadzenes.
Ko lai neteiktu, bet pats smadzenes ēdu :) Galvenais ka garšīgas un ļoti sātīgas.