Sandi!
Pirms nedēļas jau tāds man atnāca- esmu apmierināts ļoti. Lai gan kurs ir neizdevīgs- izmaksāja ap 100LS.
Esmu vairākas naktis sēdējies uz kartupeļiem - man patīk- praktiski visu nakti varēja vērot.
Protams dārgais gals noteikti ir vēl labāks- bet man kā pirmais ir pat ļoti ok.
Kā mīnus- uzliekamie vāciņi ļoti viegli nāk nost- droši vien pazaudēšu:)
Plus ir ka noregulējot var nofiksēt stāvokli, lai nākamo reizi paņemot nevajadzētu regulēt..
P.s Es pasūtīju pat otru tādu- ir ceļā, bet tavā linkā ir parādījies - SOME RESTRICTIONS MAY APPLY- izskatās , ka vairāk uz latviju nesūtīs...
Aprīkojums: Browning BAR .30-06, Fabarm Lion H35 Titan 12 ga, Mannlicher ProHunter .223 Rem
Suņi: taksis
Medību trofejas: 2
10.05.2008. 09:02
+1 par Nikon Monarch - manuprāt viena no labākajām cenas/kvalitātes attiecībām + ļoti kompakts. Pats lietoju jau kādus 3 gadus, nesen arī čomam pasūtīju no DNRsports.com
Manuprāt,galvenais kam jāpievērš uzmanība pērkot binokli,lai abas lēcu sistēmas atrodas pilnīgi paralēli.Dabā to var noteikt ilgaku laiku skatoties binoklī.Ja pēc desmit minūšu lūkošanās acis nejūtas nogurušas tad viss ir kāartībā,ja jau pēs minūtes rodas vēlēšanās binokli nomest un skatīties ar neapbruņotu aci-ietaupiet savu naudu.Pievērsiet uzmanību vai asums ir vienāds visā redzes laukā,jo ļoti bieži it īpaši lētāko modeļu binokļos gadās ka "bilde" ir laba centrā,bet malās asums pazūd-nepērciet,ietaupiet naudu."Waterproof"-obligāti,ne jau tāpēc,ka nirsiet zem ūdens,bet gan tāpēc,ka būsiet nepatīkami pārsteigti,ja pēc lietus,vai iekāpšanas siltā mašīnā,konstatēsiet,ka jūsu binoklis ir aizsvīdis no iekšpuses.Gumijas pārklājums-patīkams sīkums ,bet nav obligāti.Palielinājums-6xlīdz10x,objektīva diametrs 30-56 mm,ja pārsvarā medīsiet naktī un krēslā tad no 40-56,ja medīsiet tikai uz gaidi droši ņemiet maksimālo,ja ir doma daudz staigāt-izvērtējiet sava kakla muskuļu stāvokli,jo no pieredzes varu teikt -lielāks par 50 mm jau pēc stundas liekas pasmags,bet uz vakaru pārvēršas par īstu dzirnakmeni.Cenas sākot no 250 USD un uz augšu.Iespējams,ka lētākus var dabūt Krievijā,bet godīgi sakot man ar tiem ir bēdīga pieredze,kaut gan ir bijuši arī labi eksemplāri,bet tie bija ražoti vēl PSRS laikos.Es pats un mani draugi lietojam Nikon Monarch 8x42,cena aptuveni 300 USD internetā,esam apmierināti.
Skatieties garām!
Atvainojos - bilde laikam nepievienojās, skatīt ,,Google" H2O Bushnell 8X42
Protams vajag papētīt arī pārējās binokļu markas pēc nepieciešamajiem parametriem un pašam izvēlēties to, kas patīk.
Pirms nedēļas jau tāds man atnāca- esmu apmierināts ļoti. Lai gan kurs ir neizdevīgs- izmaksāja ap 100LS.
Esmu vairākas naktis sēdējies uz kartupeļiem - man patīk- praktiski visu nakti varēja vērot.
Protams dārgais gals noteikti ir vēl labāks- bet man kā pirmais ir pat ļoti ok.
Kā mīnus- uzliekamie vāciņi ļoti viegli nāk nost- droši vien pazaudēšu:)
Plus ir ka noregulējot var nofiksēt stāvokli, lai nākamo reizi paņemot nevajadzētu regulēt..
P.s Es pasūtīju pat otru tādu- ir ceļā, bet tavā linkā ir parādījies - SOME RESTRICTIONS MAY APPLY- izskatās , ka vairāk uz latviju nesūtīs...
http://www.cabelas.com/cabelas...
Skatieties garām!
Protams vajag papētīt arī pārējās binokļu markas pēc nepieciešamajiem parametriem un pašam izvēlēties to, kas patīk.