Maināmā palielinājuma binokļi ir derīgi tikai ļoti specifiskos gadījumos. Un medības, kur aktuāla tieši bilde krēslā, nav no tiem! Ne par velti, nopietnākai vērošanai vienmēr ir kombinācija binoklis + teleskops uz statīva. Augsta palielinājuma binoklis, ja vien tas nav stabilizēts, ir visai nelietderīgs.
Paga,paga, cits 8x50, kas man bija, bet, diemžēl, izbija, rādīja platumā pilnīgi pieklājīgi, arī pustumsā varēju daudzmaz atšķirt, kas ir kas. Vismaz mans uzskats- jo lielāks leņķis, jo labāk, it sevišķi krēslā, orientēties, te nav runa par nokultu prēriju, kur bez binokļa pat tumsā vari vēl ko saskatīt. Un kāda šķirba- 8x50 vai 8-24x50 (konkrēti Bresser), ar 8x palielinājumu Bresser man galīgi nepatika, gaismā vēl nu tā...
Manuprāt, otrs ĻOTI svarīgs faktors ir redzes leņķis- cik plašu lauku redzi tālumā, un ne tikai. Tā es iegrābos ar Bresser 8-24x50, ja gaismā vēl kaut cik normāli, tad krēslā bija sajūta- cik liels attālums starp lēcām, tikpat uz 150m! Saprast vairs nevari neko, visi orientieri pazūd, ko piefiksēji gaismā...
Paldies Uldim, vai vēl kāds padalīsies, var būt, kādam ir īpašumā kāds no manis minētajiem binokļiem?
Slēpts
05.09.2017. 13:35
Varu pateikt tikai to ka dažas minūtes krēslā ir ĻOTI svarīgas.
Jo ilgāk redzēsi un varēsi atpazīt , jo labāk.
un kā jau Uldis minēja- izmērs ir izvēlēts labs.
Jo ilgāk redzēsi un varēsi atpazīt , jo labāk.
un kā jau Uldis minēja- izmērs ir izvēlēts labs.