Staipu līdzi Jukona Digiforce X970 NV digitālo monokli http://www.ieskaties.lv//descr...
,bet krēslā tīkamāks ir vecais Steiner 7x50 binoklis, vēl Bushnell H2O 10x42-pilnnīgs beztolks pelēkā krāsā un tas viss jādala ar KUNDZI.Lūk tāda ikebana.
Ja ņem binokli no viena ražotāja un ar vienādiem parametriem, teiksim 8x50, tad porro binoklis būs gan gaišāks gan ar plašāku redzes lauku nekā roof, bet toties roof ir kompaktāks un vieglāks.
Sveiks,Gati!
Kad Deltas binokļus varēs redzēt Rīgā?Velmi apskatīt attur brauciens uz Jēkabpili.
:) :) :) drīz tiks paziņots!
Slēpts
04.03.2019. 20:20
Esmu kādus 8 gadus savu pirmo binokli lietojis, šis tas ir pazaudēts, un gribas redzēt vairāk-prasās laikam nomainīt.
Bija man 8x42.
Tagad skatos un domāju, kas būtu labāks - 10x42, 10x50 vai 12x50. Izmantot gribu krēslā un gribu saprast cik lieli ilkņi kuilim ir :)
Un kāda ir atšķirība starp prizmu tipiem- ROOF PRISM vai Porro Prisms?
Ražotājs un modelis man neinteresē, pirkšu ASV.
Slēpts
04.03.2019. 21:13
10x50 roof prism
Slēpts
04.03.2019. 21:22
Es labāk izvēlētos 8x56 Roof prizmas binokli. Lielāka gaismas spēja, lielāka bilde un mazāk jūtamas vibrācijas.
Slēpts
05.03.2019. 13:09
Roof prizmu binokļi ir kompaktāki un par to nedaudz jaziedo gaismas caurlaidība ,jo gaisma tiek atstarota no piecām spoguļvirsmām,salīdzinot ar porro kam ir 4 atstarojošās virsmas, bet tas nav tik kompakts un porro ir sarežģītāk hermetizējams kā foofs. Roofam ir kompaktāk un precīzāk novietojamas prizmas,bet par to ir jamaksā ar gaismas caurlaidības atšķirību. Labāk izvēlēties porro ar 50-56 lēcu un 8 palielinājumu , tas ir viens no labakajiem variantiem medibam. Un vel aspekts ja negrib ziedot gaismas caurlaidību,iesaku neņemt zooma regulaciju. Tātad mans ieteikums butu 8x50 porro tipa un ne letuci un busi apmierinats kā valis.
Slēpts
05.03.2019. 14:59
Tātad mans ieteikums butu 8x50 porro tipa un ne letuci un busi apmierinats kā valis.
Paldies par info.
par lēcu veidiem skaidrs.
Bet laikam līdz apmierinātam valim netikšu.
man 8x palielinājums ir par mazu. nu nevaru sakarīgi izšķirt, kas ir kas.
Tāpēc pētīšu 10X un sākot ar 50 mm lēcām.
,bet krēslā tīkamāks ir vecais Steiner 7x50 binoklis, vēl Bushnell H2O 10x42-pilnnīgs beztolks pelēkā krāsā un tas viss jādala ar KUNDZI.Lūk tāda ikebana.
Kad Deltas binokļus varēs redzēt Rīgā?Velmi apskatīt attur brauciens uz Jēkabpili.
:) :) :) drīz tiks paziņots!
Bija man 8x42.
Tagad skatos un domāju, kas būtu labāks - 10x42, 10x50 vai 12x50. Izmantot gribu krēslā un gribu saprast cik lieli ilkņi kuilim ir :)
Un kāda ir atšķirība starp prizmu tipiem- ROOF PRISM vai Porro Prisms?
Ražotājs un modelis man neinteresē, pirkšu ASV.
Paldies par info.
par lēcu veidiem skaidrs.
Bet laikam līdz apmierinātam valim netikšu.
man 8x palielinājums ir par mazu. nu nevaru sakarīgi izšķirt, kas ir kas.
Tāpēc pētīšu 10X un sākot ar 50 mm lēcām.