Šodien vārdadienu svin Maiga, Milija, rītdien - Inguna, Inguns, Ausma, Ausmis
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Dzinējmedību droša norise

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 23 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 13.10.2010. 15:32

Aldis
Aldis
Pēdējo reizi manīts 2022-09-07 18:55
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Atrašanās vieta: Vidzeme
Medību stāžs: 30
Aprīkojums: ?
Medību trofejas: 11
11.10.2010. 22:54
Gribu tomēr iemest akmenīti vītnenieku dārzā,kas neredz ne ko ļaunu,ja dzinējmedībās tiek pielietoti vītņieroši.Nenoliedzami,ka nelaimes gadījumi medībās ir bijuši ,un būs.Cik,ļautiņu,katru dienu sitās uz ceļiem,krīt no gaisa utt.Bet manu prāt medībās medījot ar gludstobru ieročiem,šo negadījumu tomēr būtu mazāk.Nu lai man piedod liela daļa ieroču pazinēju,kas saprot no sava vītnenieka,uz ko, ar kādu spēku,ar kādu ātrumu Mans ierocis ir valdāms.Bet cik ir diemžēl tādu MEDINIEKU, kam īsti nav ne jausmas,ne sajēgas, ar kādu ieroci viņam medībās ir darīšana.Un tad jau sākas,A var būtiņ es tomēr varu tik tālu šaut,A varbūtiņ es varu trāpīt pa skrejošu,A manējais aparāts ir tāds,ka varu izšaut caur koku,un vēl ruksim acī trāpīt,un tā var bezgalīgi.Tomēr dzinējmedībās gludstobra ierocis cilvēku dara mierīgāku ,sakārtotāku,disciplinētāku.Šaušana vairs nav tik neprognozējama,gan attāluma,gan atļauto leņķu,gan munīcijas izvēlē.Un ne jau pat arī ar Bisīti obligāti visam un visur ir jāšauj,neaizmirsīsim,ka mūsu rādītājpirkstu vada galva,na vis pirksts.
Andis
Andis
Pēdējo reizi manīts 2018-04-26 12:08
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Jelgava
Medību stāžs: ir
Aprīkojums: Runga
Suņi: nu jau 2 X Kvaukšķis
11.10.2010. 22:31
Neredzu nekādas problēmas daudzos klubos izmanto karabīnes izlaid ārā zvēru un šauj nevienu neapdraudod ja neiet ārā nešauj, kādam taču izies ārā tas lopiņš
Raimonds
Raimonds
Pēdējo reizi manīts 2025-09-04 23:06
Atrašanās vieta: Mežmaliņa
Medību stāžs: 1992
Aprīkojums: Norrmāls...
Suņi: Dvorterjērs
11.10.2010. 22:25
Nu daudz gudru lietu uzkskaitīts... Un esmu pilnīgi pārliecināts, ka tie, ar kuriem, notikušas nelaimes..... ne jau tie stulbākie un tie glupākie vīri būtu.... var jau norakstīt uz likteni... mans uzskats un arī pats cenšos sevi tā medībās organizēt, ja nav reālas - manā uzskatījumā šaujamas teritorijas, tad pofig, lai lops iet! Mūsu pusē, nu neesam tādā dzīvnieku badā.. Un tur tās visas runas par pieredzējošajiem, nu nezinu... daudz visādus ūdeņus nogāž arī pieredzējušie, savukārt, par dzinēju lietu esmu par kādus gadiņus 2 kā pats esmu soļojis, nav ne vainas. Tikai labāk visas tās lietas izpratīs un apjēgs reālajā situācijā, un arī apzinās(te gan, kaut, kas minējas, ka nēzin mednieku līnijas), kur un kā tiek izvietotas medību līnijas, kāds reljefs, to tīri labi apgūst, ja reāli 2 sezonas nostaigā dzinējos, katras medības un normālā kolektīvā, kurš arī medī (ne jau tajos, kas 2x sezonā uzrīko dzinējmedības)
Raitis
Raitis
Pēdējo reizi manīts 2014-05-24 20:41
Atrašanās vieta: Starp Skrundu un Zemgali
Medību stāžs: Kopš šī gadsimta 1. gada
Aprīkojums: 2stobrene bez vītnes, 1stobrene bez vītnes un 1 stobrs ar vītni, saujiņa patronu. Nazīt's arī ir.
Suņi: Nav
11.10.2010. 21:49
Jau citā foruma tēmā kā ārpustēmas komentāru ievietoju savas pārdomas par vītņstobriem dzinējmedībās. Tātad - pieredzējis mednieks ar vītņstobru TIKAI no medību torņa, ja nav torņa - ar izlādētu lai iet dzīt, vai nepiedalās medībās. Vai arī nēsā torni sev līdz un novieto uz nummura kas ielozēts. Oponentiem - nostādīšu vīrus uz līnijas apkārt kvartālam uz zemes, visus ar vītņstobriem, kvartālā medījami lielie pārnadži un palaidīšu oponentus lai izdzen šo mastu. Šaubos vai kaut viens no vītņstobra piekritējiem dzinējmedībās vēlēsies doties dzīt.
Žanna
Žanna
Pēdējo reizi manīts 2023-11-02 23:18
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Aizpute
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
11.10.2010. 21:23
Esmu runājusi ar vairākiem medniekiem, kuri ir bijuši iesaistīti nelaimes gadījumos kā vaininieki,vai attapušies mirkli pirms tam, kad izdarījuši šāvienu un visi viņi apgalvo, ka ir SKAIDRI redzējuši un ATPAZINUŠI mērķi :(
Skaidri redz cūku ar sivēnu, izšauj uz sivēnu un nokrīt suns :(
Skaidri redz cūku ar sivēnu, sagatavojas šaut, kad izies uz stigas, bet uz stigas iziet dzinējs ar suni :(
Skaidri redz brieža bulli, pat ragus, bet tur ir medību biedrs :(
Laikam jau cilvēks redz to, ko grib :(((
Andis
Andis
Pēdējo reizi manīts 2018-04-26 12:08
Atrašanās vieta: Jelgava
Medību stāžs: ir
Aprīkojums: Runga
Suņi: nu jau 2 X Kvaukšķis
11.10.2010. 20:44
Ejot par dzinēju tu pazīsi mežu bet nezināsi, kur ir mednieku līnija un mednieku izvietojumu mežā vienīgi ja iesi par dzinēju sezonas 5. Ja nepārzini mežu un mednieku līnijas izvietojumu uzprasi medību vadītājam kuros leņķos tajā vietā kur tu stāvi drīkst šaut un kur atrodas pārējie mednieki, neviens vēl nekad nav atteicis, protams norādītie leņķi ir stingri jāievēro un sarežģijumiem nevajadzētu rasties protams jāklausās dzinēji un jāšauj tikai un vienīgi pa skaidri redzamu mērķi, protams var arī nešaut iespējams kaimiņš nopūdelēs skaistāk
Māris
Pēdējo reizi manīts 2025-10-14 20:29
Lietotāja statuss: Eksperts
Atrašanās vieta: Vidzeme
Medību stāžs: 30
Aprīkojums: Labs.
Suņi: Ir
11.10.2010. 20:09
Es uzskatu, ka vītņustobrs un gludstobrs ir vienlīdz bīstami ieroči. Atceros kāda ķirurga teikto par gadījumu, kad ar skrotīm vēderā tika sašauts mednieks.... Medicīna esot bezspēcīga...
Piekrītu, ka ir mednieki, kam karabīne ar optiku sagādā problēmas. Es ceru, ka mednieki, kas ar savu ieroci ir draugos - bieži iet medībās, šauj šautuvē un sacensībās, piekritīs man, ka tikai pieredze šāda ieroča lietošanā atrisina problēmas, ko sagādā optiskais tēmeklis. Viennozīmīgi es negribētu, ka kuili, kuru dzen mani suņi, šauj mednieks, kas savu karabīni ar optiku rokās paņem tikai pāris reizes gadā.. Medību vadītājam būtu tam, kurš pieņem lēmumu par karabīnes lietošanu.
Valdis
Valdis
Pēdējo reizi manīts 2017-01-01 16:43
Atrašanās vieta: Valmiera
Medību stāžs: no 2010.g.
Aprīkojums: HOWA 1500 30-06 spr. un ATA ATMS Neo 12kal.
Suņi: pagaidām nav
Medību trofejas: 1
11.10.2010. 17:25
Ui.... nepamanīju, kad šo jau ir apspriduši!!!!
Valdis
Valdis
Pēdējo reizi manīts 2017-01-01 16:43
Atrašanās vieta: Valmiera
Medību stāžs: no 2010.g.
Aprīkojums: HOWA 1500 30-06 spr. un ATA ATMS Neo 12kal.
Suņi: pagaidām nav
Medību trofejas: 1
11.10.2010. 16:57
Par šo tēmu.....
LETA: Vakar, 10.oktobrī, ap plkst.15 Daugavpils novada Kalupes pagastā medību laikā ticis nošauts kāds 1961.gadā dzimis vīrietis - kriminālpolicijas izziņas biroja inspektors.
Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīga pienākumu izpildītāja Anastasija Laizāne informēja, ka vīrieti nejauši no karabīnes sašāvusi viņa medību biedre, kāda 1980.gadā dzimusi sieviete.
Sašautais vīrietis nogādāts slimnīcā, kur ārsti viņam konstatējuši šautu brūci krūškurvja labajā pusē. Mediķu centieni glābt vīrieša dzīvību beigušies nesekmīgi - plkst.21.10 viņš nomiris.
Par notikušo sākts kriminālprocess par noziedzīgu nodarījumu pret personas veselību, policija turpina skaidrot notikušā apstākļus.
Pēc neoficiālas informācijas, medību biedru sašāvušajai sievietei šīs bijušas pirmās medības.
VP preses pārstāve Linda Neimane-Zobena pastāstīja, ka medību biedru sašāvusī sieviete negadījuma brīdī nav bijusi alkohola reibumā.
Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2022-06-14 14:15
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
11.10.2010. 16:46
Ar pēdejos divus gadus medos dzinējmedibas lielākoties ar vītni, tikai retos gadījumos ņemu līdzi bisi, jo zini ka tur vītni 100% nekur nevarēs izmantot. Godīgi pasteikšu jau padaudz bija tādu gadījumu ka noliek tādā vietā, ka šaut ar vītni labāk nedomā, jo mednieku līnija iet zig zagos, dzinēji ar kurš klied attiecīgi skaļi un vari pateikt attālumu līdz viņam, bet cits knapi knukst kaut ko pie sevis un dzirdi tikai pēdejos 100m. Tāpēc labāk to uzlikšu plecā un priecāšos par notiekošām dzinējmedībām.
Domāju daudzi piekritīs viens ir mednieks, otrs ir dzinējs, jo ar no viņa daudz kas atkarīgs drošības ziņā. Daudz dzirdēts visādu stāstu.
Tāpēc ne velti saka dari ko darīdams, bet apdomā padarīto.
Vēl ir tāds teiciens krievu valodā, (desjatj raz otmer, no odin raz otrež) tā pat ir dzinējmedibas, desmit reizies vismaz apdomā kā rīkosies noteiktā situācija, kur var šaut, kur nevar, vai nav to pašu sēņotaju, velāk eglīšu vāceju, jo licences uz tiem diemžel mežniecība nedot :( tāpēc vispirms situāciju izvērtē virtuali un tikai tad kad tiešām pienāk moments ižšaut, tad pārliecinoties ka uguns zonā nav neviena cita ka medījuma, tad un tikai tad piespies gailīti.
Vēl būtu protams ļoti labi ja likumā pieņemtu normu ka medities dzinējmedības ar vītni var tikai no paaugstinājuma ne mazaku kā 2.5m tad varu saderēt daudzu kolektīvu vadītājiem butu pienākums tādas vietās uzcelt medību torņus.
Mēs varam daudz ko diskutēt un aprakstīt, bet kam šī lieta neinteresē (drošība) tam neieskaidrosi kad un kur var šaut,bet kur nevar. Tāpēc atkārtošos, labi būtu atgriezt tos laikus kad bez 2 gadu med stāža un kolektiva vaditāja rakstiska raksturojuma policija nedeva atlauju vītnes iegādei. Jo kurš kā ne kolektīva vadītajs redz kuram var jau vītni uzticēt, bet kuram vispār neuzticētu vītnes iegādi.
Tagad paši redziet ka vītnes iegādei nekadu šķēršļu nav.