Zosi nomedīt uz lauka, ar guludo, tas ir reāli! Šogad pats esmu bijis liecinieks vairākas reizes, kad kolēģis ar gludo pielien pa lielu nokultu lauku, uz metriem 50 un viss.........!Rezultāts 5 zosis viņa kontā! Es nesaku kad ir viegli (it sevišķi Zemgalē), bet tas ir izdarāms. Tiekas šauj ar tām karabīnēm pa sēdošām zosīm, pamēģiniet, ļoti pieļauju kad nēsat tādu lietu mēģinājuši nemaz, kad tā rakstiet, un cits azarts arī!Veiksmīgi!
Jā,Jāni Z uz NOKULTA lauka,bet nevis uz sējumiem ,kur zosis tevi redz ,kā uz skatuves.
Pa rugājiem es ticu ka var pielist,jo augstak nokulta labiba to vieglak pielīst.
Rūdi Uz ziemājiem arī var pielīst! Tie lauki kas šogad ir nokulti IEPRIEKŠ gad bija ziemāji(NEPASKAIROJU TEV LĪDZ GALAM ATVAINO PRECĪZĀK ZIEMAS KVIEŠI!)Jā sanāk mazliet ar dubļiem nosmērēties lienot bet tā lieta iet............
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
17.10.2010. 09:04
Martin, nu tu dod... :)) Ja tas bija domats ka joks tad man jaatzist ka tev piemit smalks anglu humors! Bet ja tu doma nopietni tad gribetos dzirdet ar ko priede sedoss mednis, baura laika meklejoss bullis, peldoss (vai vel trakak edoss) bebrs, pelojosa lapsa ir etiskaks medijums par sedosu zosi?! Tad jau sanak ka zosis uz sedinasanu ari ir neetiski medit ????
P.S. Man jau lidz sim likas ka lielaka maksla medibas ir tiesi pielavities medijumam ta ka medijamais dzivnieks sagaida savu lodi pilna nezina un miera....
Slēpts
17.10.2010. 21:51
Ar karabīni uz zosīm Viss ir ļoti labi(atbildot uz tēmas izveidotāja jautājumu) - atliek tikai medīt un izbaudīt procesu. Tāpat ir labi, ka cilvēkiem rodas visādi interesanti jautājumi.. :)
Protams, var jau mest arī ar lingu vai ko tamlīdzīgu, ar piebildi, ka esi pārliecināts, ka netrāpīsi kādam, kas iespējams stāv aiz tevis.:)
Atbilde uz Andra jaut-Lielajā medību grāmatā kuru izdevis abgāts Jumava 1999. gadā.Sadaļā mednieka ētikas cienīgs šāvins.Tik minēts-
Medību ētika nepieļauj nomedīt aļņu buli vai stirnu āzi ar nomestim ragiem.Īsts mednieks nešauj putnus, kuri nelido,kā arī miegā guļošu zaķi.
Nau pieļaujams nogalināt dzīvnieku, kurš nonācis nelaimē,pārvarot ūdens šķeršļus,ielūzis ledū,iesprūdis utt.
Par brižu bauru šeit nekas nau minēts.Peldoš bebrs droši vien neskaitās pie tiem kas nonākuši nelaimē pārvarot ūdens šķēršļus.Par ēšanu un peļošanu
arī nekas nau minēts.Zosis drīkst medīt uz sēdināšanu tur jau nešauj nosēdušās zosis cik man zināms.Par priedē sēdošu medni nezinu pēc grāmatas sanāk
ka tomēr nedrīkst laikam jāpatišin pirms šauj.Īstenībā man ir dziļi vinalga kā kurš medī un kādas tradīcijas un ētiku viņš ievēro.
Pa rugājiem es ticu ka var pielist,jo augstak nokulta labiba to vieglak pielīst.
P.S. Man jau lidz sim likas ka lielaka maksla medibas ir tiesi pielavities medijumam ta ka medijamais dzivnieks sagaida savu lodi pilna nezina un miera....
Protams, var jau mest arī ar lingu vai ko tamlīdzīgu, ar piebildi, ka esi pārliecināts, ka netrāpīsi kādam, kas iespējams stāv aiz tevis.:)
Medību ētika nepieļauj nomedīt aļņu buli vai stirnu āzi ar nomestim ragiem.Īsts mednieks nešauj putnus, kuri nelido,kā arī miegā guļošu zaķi.
Nau pieļaujams nogalināt dzīvnieku, kurš nonācis nelaimē,pārvarot ūdens šķeršļus,ielūzis ledū,iesprūdis utt.
Par brižu bauru šeit nekas nau minēts.Peldoš bebrs droši vien neskaitās pie tiem kas nonākuši nelaimē pārvarot ūdens šķēršļus.Par ēšanu un peļošanu
arī nekas nau minēts.Zosis drīkst medīt uz sēdināšanu tur jau nešauj nosēdušās zosis cik man zināms.Par priedē sēdošu medni nezinu pēc grāmatas sanāk
ka tomēr nedrīkst laikam jāpatišin pirms šauj.Īstenībā man ir dziļi vinalga kā kurš medī un kādas tradīcijas un ētiku viņš ievēro.