Šodien vārdadienu svin Magnuss, Maigonis, Mariuss, rītdien - Regīna, Ermīns
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Apšauda lāci zoo dārzā!

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 13 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 17.11.2010. 21:22
Ar medībām saistītās tēmasBrīvie temati

Slēpts
16.11.2010. 15:50
Mārtiņ, domāju ka būtu gan jāpārliecinās vai šis kungs drīkst lietot ieroci- dikti jau nu vardarbīgs.
un izlasi lūdzu vērīgāk- izcēlums mans- "VAJAG šaut KATRU klaiņojošu suni kaut vai saimniekam pie kājām"
Grūti par iedomāties ja kaut kur uz saimnieka zemes- privātā mežā ( nenožogotā , bet ar plāksnītēm- privātīpašums-) satiktos indulis un meža īpašnieks- ( kurš ir ar tādu pašu pārliecību " IR jāšauj KATRS, kas apdraud manu īpašumu!") - lokāls kariņš garantēts:))
Slēpts
16.11.2010. 16:12
"Par klaiņojošiem suņiem (izņemot šķirnes medību suņus) un kaķiem atzīstami jebkurā gadalaikā medību platībās tālāk par 200 metriem no apdzīvotām vietām vai dzīvojamām mājām brīvi klejojoši kaķi un suņi bez uzpurņa vai reģistrācijas žetona."
Tā vismaz rakstīts medību likumā
Slēpts
16.11.2010. 16:17
klau- ja te daudzi ir tādi kas šaus suni " SAIMNIEKAM PIE KĀJĀM" tad iesaku atcerēties- ka cilvēks, kuram ir ierocis var aizstāvēt savu īpašumu.
Un gribu redzēt kā krutais indulis nošaus suni saimniekam pie kājām- neapdraudot pašu saimnieku- jo likumi un noteikumi aizliedz ieroci vērst pret CILVĒKU.
Un nebrīnamies- ka mednieki tiek uztverti par slepkavām....
Slēpts
16.11.2010. 16:23
es to ieliku, lai Indulis izlasa, ja gadienā aizmirsis. Pie saimnieka kājām jau neskaitīsies brīvi klejojoši.
Indulis
Indulis
Pēdējo reizi manīts 2019-02-15 13:39
Lietotāja statuss: Lietotājs
16.11.2010. 17:21
Es atvainojos ja kāds nesaprata. "Pie kājām" biju domājis tīri figurāli. Pēc likuma: 200m no mājām un 15m no saimnieka.
Slēpts
16.11.2010. 17:32
vai tik tie suņi nav šauti ar pistoli ,ar medibu bisi pietiktu ar vienu šāvienu ,cik man zināms mednieki ar pistolēm nekrāmējas ,tad kur ir jārok???
Mārcis
Mārcis
Pēdējo reizi manīts 2020-09-03 11:00
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Ikšķile, Tirzas pagasts
Medību stāžs: No 2005 gada
Aprīkojums: " Ierindas mednieka darba zirgi"
Suņi: taxis
Medību trofejas: 25
16.11.2010. 18:41
Paskaidrojiet man lūdzu ar ko klaiņojošs šķirnes medību suns ir priviliģētākā stāvoklī no klaiņojoša lauku kranča? Cik esmu novērojis šķirnes medību suņi parasti neklaiņo, bet tie ,kas klaiņo ,manā skatījumā, ir vienkārši klaiņojoši suņi. Un ja tāds zaglīgi šiverēs pa manu pagalmu cauri ar viņu būs.
Piedodiet man lūdzu šķirnes medību suņu īpašnieki,bet ja jūsu lolojumi nesaprot,ka aiz mednieku līnijas nav ilgstoši jāaizraujas ar medījuma trenkāšanu un pārējiem medību biedriem stundām jāgaida, kamēr atradīsies "palīgi", Jums būtu vairāk jāpastrādā ar saviem mīluļiem, lai neveidojas visādi nepatīkami gadījumi.
Man tā nedaudz uzkačāja emocijas daži komenti par "mežonīgajiem"suņiem.
Žanna
Žanna
Pēdējo reizi manīts 2023-11-02 23:18
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Aizpute
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
16.11.2010. 20:21
Mārcim M.
Man jau ir apnicis n-x teikt- MEDĪBU SUŅUS NEIZMANTO TIKAI DZINĒJMEDĪBĀS!!!
Runājot par suņiem privātīpašumā.
Jebkuram īpašniekam ir tiesības aizstāvēt savu īpašumu. Ceru, ka šo neviens neapstrīd ;)
Laukos ir gana lieli īpašumi, gan kūts 300-400 m no mājas, gan ganības pārsimts ha platībā, gan lieli zivju dīķi un kartupeļu lauki. Un suņi sargā šos īpašumus vai gana lopus. Tagad jau nav problēma radiosētu uzvilkt kaut ap puspagastu. Zemniekam sava domāšana, medniekiem-sava, bet ir jāciena vienam otru, ja gribam, lai ar mums slēdz līgumus, lai sabiedrība neuzskata mūs par mežoņiem un slepkavām un ja vispār gribam medīt, mums ir jārēķinās ar citu cilvēku interesēm!!!
Mārcis
Mārcis
Pēdējo reizi manīts 2020-09-03 11:00
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Ikšķile, Tirzas pagasts
Medību stāžs: No 2005 gada
Aprīkojums: " Ierindas mednieka darba zirgi"
Suņi: taxis
Medību trofejas: 25
17.11.2010. 12:28
Jā Žanna.Ir arī alu, asinspēdu, putnu medībam paredzēti suņi ,tikai nav kaut kā dzirdēts, ka "suņu šāvēji tādus būtu iecienījuši". Gribēju tikai piebilst,ka jeb kurš īpašnieks ir arī atbildīgs par to ,kas viņa īpašumā notiek un ko viņa īpašums dara.
Man kā suņu un zemes īpašniekam būtu kauns vispār kaut vārdiņu bilst ,ja mani suņi būtu ārpus mana īpašuma uztaisījuši šmuci.
Žanna
Žanna
Pēdējo reizi manīts 2023-11-02 23:18
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Aizpute
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
17.11.2010. 18:14
Mārci!
Blakustēmā par nošauto haskiju es biju iestājusies mednieka pusē! Arī es būtu šāvusi, ja manā sētā svešs suns plosītu lopus!