Sveiki,, gribēju pajatutāt,, kad esmu nokārtojis eksāmenu un saņēmis mednieka apliecību,, lai iegādātos gludstobra ieroci,, man ir nepiecieams kārtot vēl kādus papīrus, vai arī uzreiz varu doties uz ieroču veikalu un iegādāties to??
Nu, vēl būs mazliet jāpagaida. Saprotu, ka esi nokārtojis arī praktisko eksāmenu ar gludstobru, vai ne?
Tātad, vislabāk un pilnīgāk informāciju var apskatīties www.vmd.gov.lv, kas ir Valsts Mežu dienesta mājas lapa. Pamēģini arī šo saiti - http://www.vmd.gov.lv/?sadala=...
Vajadzēs noteikti ieroču seifu, veselības pārbaudes rezultātus, deklarācijas izziņu. Tikai tad, kad Valsts Policija izsniegs ieroču iegādes atļauju, varēsi doties uz patiešām jebkuru Latvijas mednieku veikalu un pirkt atļaujā norādīto ieroča veidu. Vidēji kopējais laiks no mednieka kursu uzsākšanas līdz bises iegādei paņem savus pāris mēnešus.
Lai veicas.
Uģi man ari to nestāstija tāka nevaig un es neko nepirku... Tev vaig aiziet uz policiju ar visam mediciniskajam , Samāriešu apliecībam un iesniegumu uztaisit.. tad tev parbaudis seifu mājas un ja vis kartiba bus varesi pec parbaudišanas kādu nedēļu dabut iegādes atļauju un pectam kad iegadasies dosies ar ieroci uz policiju un uzrakstisi uz sevim saņemot ieroča glabāšanas kartiņu :) Isumā viss..
Pazvani uz policiju un tev visu paskaidros pareizi un skaidri ..
Slēpts
16.11.2010. 18:20
Uģi man ari to nestāstija tāka nevaig un es neko nepirku...
Mārtiņ, ļoti slikti kursi - prasi naudu atpakaļ .... un arī Jans Kriss lai prasa naudu atpakaļ par kursiem!! Un vai tad jautājumi par Ieroču aprites likumu nav arī Valsts Eksāmenā???
Es nevēlos šeit nevienu apvainot taču šeit vienkārši nevar iztikt bez komentāriem. Varēji iet uz veikalu un tad redzētu vai pārdod vai nepārdod tev ieroci! Es pats mednieka kursus izgāju un eksāmenu nokārtoju tikai pirms trīs gadiem un ļoti labi zinu, ko tieši tur prasa. Ieroču aprites likums ir neatņemama sastāvdaļa no mednieka apliecībai nepieciešamās apgūstamās informācijas. Nav nozīmes vai eksāmenā ir kāds jautājums saistībā ar ieroču apriti, bet apgūstot visu teoriju tā ir tik pat nozīmīga kā visa pārējā informācija. Mārtiņ, varbūt tev arī ir kā savādāk izdevies iegūt apliecību? Es vienkārši neticu, ka 2004.gadā, kad tu kļuvi par mednieku to nestāstīja. Ja jau tiek uzdoti šādi jautājumi tad var tikt uzdoti vēl nezin kādi jautājumi. Es tikai ceru Jan, ka pārējie noteikumi, kas saistīti ar medībām un it īpaši par drošību medībās tev ir zināmi.
Neaizmirsti savu jaunnopirkto ieroci aiznest uz policiju!
Lai veicas!
Jā sūri un bēdīgi!!! Ja šādi jautājumi rodas jaunajiem medību apliecību īpašniekiem--varu pateikt tikai to, ka vainu Jūs cītīgi bastojāt lekcijas vai gulējāt tajās, vai gluži vienkārši Jūs viņas esat kaut kā citādi dabūjušas!!! Ja kursos nekas tāds nav stāstīts tad, kā jūs pie velna nokārtojat VMD eksāmenu???? Ja jau nezin kas būtu nepieciešams, lai varētu iegādāties ieroci tad jau droši vien nezin arī drošības noteikumus rīkojoties ar ieroci, un tad tik sākas BĒDAS MEDĪBĀS!!! Un pēdējais Daugavpils pusē notikušais notikums varētu atkārtoties n-pacmit reizes!!!
P.S pats mednieku kursus gāju 4 gadus atpakaļ Jelgavā! Cepuri nost -i PVD pārstāvji tika pieaicināti, i no policijas(spec.par ieročiem)un pēc tam šada veida jautājumi nebija!
Tātad, vislabāk un pilnīgāk informāciju var apskatīties www.vmd.gov.lv, kas ir Valsts Mežu dienesta mājas lapa. Pamēģini arī šo saiti - http://www.vmd.gov.lv/?sadala=...
Vajadzēs noteikti ieroču seifu, veselības pārbaudes rezultātus, deklarācijas izziņu. Tikai tad, kad Valsts Policija izsniegs ieroču iegādes atļauju, varēsi doties uz patiešām jebkuru Latvijas mednieku veikalu un pirkt atļaujā norādīto ieroča veidu. Vidēji kopējais laiks no mednieka kursu uzsākšanas līdz bises iegādei paņem savus pāris mēnešus.
Lai veicas.
Liels paldies par informāciju.
Mārtiņ, ļoti slikti kursi - prasi naudu atpakaļ .... un arī Jans Kriss lai prasa naudu atpakaļ par kursiem!! Un vai tad jautājumi par Ieroču aprites likumu nav arī Valsts Eksāmenā???
Neaizmirsti savu jaunnopirkto ieroci aiznest uz policiju!
Lai veicas!
P.S pats mednieku kursus gāju 4 gadus atpakaļ Jelgavā! Cepuri nost -i PVD pārstāvji tika pieaicināti, i no policijas(spec.par ieročiem)un pēc tam šada veida jautājumi nebija!