Šodien vārdadienu svin Monvīds, Egita, Emīls, rītdien - Ludmila, Laimdots, Laimiņš
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Vai drīkst medīt pīles no motorlaivas?

Dzintars
Dzintars
Pēdējo reizi manīts 2023-11-24 10:43
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Rīgas raj.Inčukalns
Medību stāžs: Labs laiks jau pagājis
Aprīkojums: gludais,kombi,vītne
02.12.2010. 18:37
Vai braucot?:D:D:D
Aivars
Aivars
Pēdējo reizi manīts 2024-06-19 18:05
Mednieku organizācija: LMS
Atrašanās vieta: Saldus , Druva,Zvārde
Medību stāžs: no tāļā 1989.gada
Aprīkojums: sauer, krieghoff,banelli,gruening&elmiger ,anschutz, ,blaser R8
Suņi: viens boksers
02.12.2010. 23:37
...daudzākus gadus atpakaļ redzēju,kā vīri jūrā ar motoreni paceļ pīļu baru pēc tam velk zem bara un stingri šauj,pat rezultatīvi,pēc tam atgriežās un salasa guvumu.,:)
Ints
Ints
Pēdējo reizi manīts 2025-06-21 07:15
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Mednieku organizācija: m/k Spārne Ģibuļu pag.
Atrašanās vieta: Talsi
Medību stāžs: no 2004.g
Aprīkojums: IŽ 27, Weatherby Vanguard S2 308, Winchester XPR 308
Medību trofejas: 39
03.12.2010. 08:01
Pieņemu, ka tēmas veidotājs nav mednieks, tāpēc nav nekā dzirdējis, ka eksistē med. noteikumi, kuros melns uz balta skaidrā latviešu valodā rakstīts, ka aizliegts medīt no BRAUCOŠAS automašīnas vai motorlaivas. Citās valstīs laikam var, jo pasen franču medību- makšķerēšanas kanālā redzēju, kā veči ar maskētu motorlaivu piedreifē jūrā zosīm tā patuvāk, tad gāzi grīdā, un šaušana iet vaļā uz nebēdu...
Uģis
Uģis
Pēdējo reizi manīts 2023-07-18 12:57
Atrašanās vieta: Mežā
Medību stāžs: Pietiekami
Aprīkojums: Ir
Suņi: Patīk
03.12.2010. 09:11
:D Man viemēr liekas šie cilvēki nedaudz dīvaini - "melns uz balta rakstīts", "ir taču medību noteikumi" - protams, ka ir, bet ko tos var piesaukt pie katras tēmas??? Tiklīdz kāds kaut ko piemin ne kā pēc noteikumiem tā atrodas daži dižgudrie, kuri nu ir tie noteikumu eksperti utt. Lai gan pārsvarā pat neizprot pusi no tā, kas noteikumos vai attiecīgajā likumā ierakstīts...
Un tikai nevajag te sākt kko stāstīt par to kkas kam ir jāievēro tas ir katra paša ziņā beigu beigās vai viņš ir vai nav likuma paklausīgs!
P.S. Nedrīkst arī šaut pa udenī plunčājošos pīli... :D kamēr šī mazgājās!!!
Pēteris
Pēteris
Pēdējo reizi manīts 2019-04-11 23:12
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Vidzeme
Medību trofejas: 10
03.12.2010. 09:19
Var piekrist par brīvu izvēli būt likumpaklausīgam vai nē, taču, biedri Gizmo, kas gan var būt, es atvainojos, stulbāk kā pārkāpt likumu nezināšanas dēļ?
Autors uzdeva jautājumu, no kura neizriet tendence neievērot likumu, bet gan nezināšana.. viņam tika paskaidrots, kur meklēt pareizo atbildi.
Uģis
Uģis
Pēdējo reizi manīts 2023-07-18 12:57
Atrašanās vieta: Mežā
Medību stāžs: Pietiekami
Aprīkojums: Ir
Suņi: Patīk
03.12.2010. 09:45
Izlasi tēmas nosaukumu! Kurā vietā motorlaiva brauc? :D No motorlaivas drīks šaut un būtu pat ieteicams, jo normatīvajā aktā ir arī teikt, ka jāšauj tikai tad kad esi laivā nostājies stabili un motorlaivā to varētu izdarīt vieglāk kā gumijenē - ne tā!!!???!!!
Es arī esmu labais filozofs utt. bet nevajag šo forumu ar visādām muļķībām piedrazot! Paskatoties vien cik uz šādām tēmām ir atbildes var secināt daudz ko...
Man tad ir jautājums kā var nokārtot mednieku apliecību, ja nezin likumu un MK noteikumus?
viņam tika paskaidrots, kur meklēt pareizo atbildi

Tas labi ka tika paskaidrots - tikai kas? Paskairoja par braucošu motorlaivu! Bet varbūt čalis gribēja zināt vai drīkst šaut kad motorene stāv!!! Ne?
Ints
Ints
Pēdējo reizi manīts 2025-06-21 07:15
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Mednieku organizācija: m/k Spārne Ģibuļu pag.
Atrašanās vieta: Talsi
Medību stāžs: no 2004.g
Aprīkojums: IŽ 27, Weatherby Vanguard S2 308, Winchester XPR 308
Medību trofejas: 39
03.12.2010. 10:10
Nu demagoģijas pērle! Starp citu, mednieku eksāmena atbilžu variantos speciāli izlaiž kādu vārdu atbildē, kam obligāti tur jābūt, ātrumā vai uztraukumā neiedziļinies tekstā, un sveiki, kārto vēlreiz, ja nošauj greizi vairākkārtīgi. Un nekur nav teikts, ka obligāti laivā jāstāv kājās.
Mārcis
Pēdējo reizi manīts 2010-12-06 12:19
Lietotāja statuss: Vērotājs
03.12.2010. 10:13
Interesanti, interesanti..Esmu es mednieks - piekam vēl pēc profesijas jurists!
Vienīgais laikam Uģis pareizi saprata jautājumu - runa negāja par braucošu motorlaivu..
Es braucu ar motorlaivu un redzu, ka man tuvojās lidojošs pīļu bars, tajā momentā es motorlaivai slāpēju dzinēju un gatavojos šaut pīles - vai šajā gadījumā es izdaru likumpārkāpumu kungi?:)
Slēpts
03.12.2010. 10:19
Kam nu vēl labāk zināt, ja ne juristam.
Mārcis
Pēdējo reizi manīts 2010-12-06 12:19
Lietotāja statuss: Vērotājs
03.12.2010. 11:08
Man atbilde teorētiski ir skaidra, ļoti labi saprotu, ko likdevējs ar šo tiesību normu ir domājis..
Respektīvi ir gribējis radīt drošus apstākļus šaušanai! Braucoša motorlaiva manuprāt ir motorlaiva, kurai darbojas dzinējs, kurš to laivu dzen uz priekšu, jautājums rodas citur, vai pa ūdens virsmu slīdošu motorlaivu var uzskatīt par braucošu?? Manuprāt nē.., bet tajā pašā laikā iedomājieties, ka sēdiet smailītē vai kādā citā laivā, kuru nenormālā ātrumā airē vairāki vīri un šaujat pa pīlēm (piekam likums to neaizliedz)tad, kas būs kaitīgāk?