...daudzākus gadus atpakaļ redzēju,kā vīri jūrā ar motoreni paceļ pīļu baru pēc tam velk zem bara un stingri šauj,pat rezultatīvi,pēc tam atgriežās un salasa guvumu.,:)
Pieņemu, ka tēmas veidotājs nav mednieks, tāpēc nav nekā dzirdējis, ka eksistē med. noteikumi, kuros melns uz balta skaidrā latviešu valodā rakstīts, ka aizliegts medīt no BRAUCOŠAS automašīnas vai motorlaivas. Citās valstīs laikam var, jo pasen franču medību- makšķerēšanas kanālā redzēju, kā veči ar maskētu motorlaivu piedreifē jūrā zosīm tā patuvāk, tad gāzi grīdā, un šaušana iet vaļā uz nebēdu...
:D Man viemēr liekas šie cilvēki nedaudz dīvaini - "melns uz balta rakstīts", "ir taču medību noteikumi" - protams, ka ir, bet ko tos var piesaukt pie katras tēmas??? Tiklīdz kāds kaut ko piemin ne kā pēc noteikumiem tā atrodas daži dižgudrie, kuri nu ir tie noteikumu eksperti utt. Lai gan pārsvarā pat neizprot pusi no tā, kas noteikumos vai attiecīgajā likumā ierakstīts...
Un tikai nevajag te sākt kko stāstīt par to kkas kam ir jāievēro tas ir katra paša ziņā beigu beigās vai viņš ir vai nav likuma paklausīgs!
P.S. Nedrīkst arī šaut pa udenī plunčājošos pīli... :D kamēr šī mazgājās!!!
Var piekrist par brīvu izvēli būt likumpaklausīgam vai nē, taču, biedri Gizmo, kas gan var būt, es atvainojos, stulbāk kā pārkāpt likumu nezināšanas dēļ?
Autors uzdeva jautājumu, no kura neizriet tendence neievērot likumu, bet gan nezināšana.. viņam tika paskaidrots, kur meklēt pareizo atbildi.
Izlasi tēmas nosaukumu! Kurā vietā motorlaiva brauc? :D No motorlaivas drīks šaut un būtu pat ieteicams, jo normatīvajā aktā ir arī teikt, ka jāšauj tikai tad kad esi laivā nostājies stabili un motorlaivā to varētu izdarīt vieglāk kā gumijenē - ne tā!!!???!!!
Es arī esmu labais filozofs utt. bet nevajag šo forumu ar visādām muļķībām piedrazot! Paskatoties vien cik uz šādām tēmām ir atbildes var secināt daudz ko...
Man tad ir jautājums kā var nokārtot mednieku apliecību, ja nezin likumu un MK noteikumus?
viņam tika paskaidrots, kur meklēt pareizo atbildi
Tas labi ka tika paskaidrots - tikai kas? Paskairoja par braucošu motorlaivu! Bet varbūt čalis gribēja zināt vai drīkst šaut kad motorene stāv!!! Ne?
Nu demagoģijas pērle! Starp citu, mednieku eksāmena atbilžu variantos speciāli izlaiž kādu vārdu atbildē, kam obligāti tur jābūt, ātrumā vai uztraukumā neiedziļinies tekstā, un sveiki, kārto vēlreiz, ja nošauj greizi vairākkārtīgi. Un nekur nav teikts, ka obligāti laivā jāstāv kājās.
Interesanti, interesanti..Esmu es mednieks - piekam vēl pēc profesijas jurists!
Vienīgais laikam Uģis pareizi saprata jautājumu - runa negāja par braucošu motorlaivu..
Es braucu ar motorlaivu un redzu, ka man tuvojās lidojošs pīļu bars, tajā momentā es motorlaivai slāpēju dzinēju un gatavojos šaut pīles - vai šajā gadījumā es izdaru likumpārkāpumu kungi?:)
Man atbilde teorētiski ir skaidra, ļoti labi saprotu, ko likdevējs ar šo tiesību normu ir domājis..
Respektīvi ir gribējis radīt drošus apstākļus šaušanai! Braucoša motorlaiva manuprāt ir motorlaiva, kurai darbojas dzinējs, kurš to laivu dzen uz priekšu, jautājums rodas citur, vai pa ūdens virsmu slīdošu motorlaivu var uzskatīt par braucošu?? Manuprāt nē.., bet tajā pašā laikā iedomājieties, ka sēdiet smailītē vai kādā citā laivā, kuru nenormālā ātrumā airē vairāki vīri un šaujat pa pīlēm (piekam likums to neaizliedz)tad, kas būs kaitīgāk?
Un tikai nevajag te sākt kko stāstīt par to kkas kam ir jāievēro tas ir katra paša ziņā beigu beigās vai viņš ir vai nav likuma paklausīgs!
P.S. Nedrīkst arī šaut pa udenī plunčājošos pīli... :D kamēr šī mazgājās!!!
Autors uzdeva jautājumu, no kura neizriet tendence neievērot likumu, bet gan nezināšana.. viņam tika paskaidrots, kur meklēt pareizo atbildi.
Es arī esmu labais filozofs utt. bet nevajag šo forumu ar visādām muļķībām piedrazot! Paskatoties vien cik uz šādām tēmām ir atbildes var secināt daudz ko...
Man tad ir jautājums kā var nokārtot mednieku apliecību, ja nezin likumu un MK noteikumus?
Tas labi ka tika paskaidrots - tikai kas? Paskairoja par braucošu motorlaivu! Bet varbūt čalis gribēja zināt vai drīkst šaut kad motorene stāv!!! Ne?
Vienīgais laikam Uģis pareizi saprata jautājumu - runa negāja par braucošu motorlaivu..
Es braucu ar motorlaivu un redzu, ka man tuvojās lidojošs pīļu bars, tajā momentā es motorlaivai slāpēju dzinēju un gatavojos šaut pīles - vai šajā gadījumā es izdaru likumpārkāpumu kungi?:)
Respektīvi ir gribējis radīt drošus apstākļus šaušanai! Braucoša motorlaiva manuprāt ir motorlaiva, kurai darbojas dzinējs, kurš to laivu dzen uz priekšu, jautājums rodas citur, vai pa ūdens virsmu slīdošu motorlaivu var uzskatīt par braucošu?? Manuprāt nē.., bet tajā pašā laikā iedomājieties, ka sēdiet smailītē vai kādā citā laivā, kuru nenormālā ātrumā airē vairāki vīri un šaujat pa pīlēm (piekam likums to neaizliedz)tad, kas būs kaitīgāk?