Šodien vārdadienu svin Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds, rītdien - Uvis, Gints
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - MMD kauss

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 40 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 03.06.2019. 08:37
Ar medībām saistītās tēmasSacensības

Slēpts
07.06.2016. 14:07
Uz šiem mačiem sabrauc mednieki lai atkal satiktos, atpūstos no ikdienas, lai labi pavadītu laiku un atkal būt kopā ar līdzīgiem domājošiem!

Izceltajam tekstam pilnībā piekrītu, un, manuprāt, tas ka kāds pastaigā biezākā jakā, ir pēdējais par ko satraukties. Protams, arī es pasmaidīju par kungu ziemas kamuflāžas kostīmā ar strēmelēm, kas izskatījās pēc raiba ūpja, bet nu ko padarīsi - katrs izklaidējas kā māk un kā uzskata par pareizu, pasākuma atmosfēru tas pilnīgi un nekādi nemaina un tas ir galvenais.
Vēl iepriekš izskanēja ka jauki būtu ja ieskaitē ņemtu arī šķīvīšus - te nu gan es nepiekritīšu. Mums ir pa vasaru gana plaša un daudzveidīga šaušanas pasākumu sezona, kad tos šķīvīšus var klapēt melnu muti, kaut vai, ja velkam paralēles ar 'mednieciskākiem' mačiem - tā pati kombinētā šaušana. MMD ir īpašs ar to, kāds tas ir.
P.S izskanēja arī diskusija par sirdsapziņas jautājumiem/štokiem - manuprāt, vērtīgāk būtu ja tā sirdsapziņa paģērētu pa gadu vēl kādu šautuves apmeklējumu, ne tikai vienīgo reizi uz MMD kausiem un tad lielīties ka "īsts mednieks" no štoka nešauj...
Slēpts
07.06.2016. 14:41
Vīri- mans jautājums bija praktiskas dabas- ko palīdz ķirzenieki un bieza jaka.
Viena versija- jaka samazina sirdspukstu ietekmi.
Varēja jau kāds padalīties- kāpēc tāds apģērbs tiek lietots- kaut kāda fiška tur ir- ne jau par velti E. Lapiņš tieši tā ģērbās un pēc šaušanas jaku bāza mugursomā- karsts tomēr..
Intars
Intars
Pēdējo reizi manīts 2024-10-25 18:38
Lietotāja statuss: Eksperts
Mednieku organizācija: Rīts
Atrašanās vieta: Nagļi
Medību stāžs: No 2001
Aprīkojums: Blaser F3, Blaser R8 GRS+Kahles 624i, Keppeler Benchrest 6,5x47+Nightforce 15-55/52
Medību trofejas: 2
07.06.2016. 15:17
Lai vienmēr būtu "vienādi" (arī treneniņos tā šauj)+māņticība+zem jakas var saģērbt visādas noderīgas lietas:) Es tālšaušanā arī cenšos šaut vienā un tajā pat džemperī:)
Zābaki - lai šaujot stāvus kājas neļurkātos potītes rajonā. Svarīgi ir arī zābaku papēži..ir versija, ka tādējādi līdzsvars ir labāks, jo papēža pacēlums iespriego ķermeni vienā virzienā. Mazāk ir "šurpu-turpu" mikrokustību.
Kādi tik kāzusi nav bijuši:) Atceros, vienam čomam reiz palīdzēju.. setaps bij šāds: plāna jaka, tad pa virsu ..rokas no delma līdz elkoņa (čut virs) locītavai stingri notītas ar štengro skoču:), virsū biezāka jaka... Ilgi viņš neizturēja, pēc ~15 šāvieniem sāka bļaut, lai tin vaļā, jo sāp..:) utt.
Aigars
Aigars
Pēdējo reizi manīts 2022-04-20 15:52
Mednieku organizācija: M/K"Klīves Mednieks"
Atrašanās vieta: Latvijas vidiene.
Medību stāžs: Kopš 1992.g.
Aprīkojums: МЦ 21-12 , Merkel 12cal,Remington 11-87 12 cal,Tikka M695STD 30-06,Sauer 90 300Win Mag
Suņi: Rietumsibīrijas medību suņi ,vienmēr vismaz 2.Latvijas dzinēji.
Medību trofejas: 6
07.06.2016. 15:41
P.S izskanēja arī diskusija par sirdsapziņas jautājumiem/štokiem - manuprāt, vērtīgāk būtu ja tā sirdsapziņa paģērētu pa gadu vēl kādu šautuves apmeklējumu, ne tikai vienīgo reizi uz MMD kausiem un tad lielīties ka "īsts mednieks" no štoka nešauj...

Neesmu nekāds biežais viesis šautuvēs. Tieši tāpat kā Kasparam, arī man viedoklis par papīra mērķī šāvējiem veidojas no MMD kausiem.....nu izskatās tā štoka lietošana pēc diagnozes - NEVARU PLINTI NOTURĒT.
Iemesls, kāpēc neapmeklēju šautuves ir tas, ka šīs, no manas dzīves vietas, atrodas patālu. Dzīves vietu mainīt netaisos, tātad lai tiktu pie šautuves, kura atrastos tuvāk, jābūvē pašam.....vai arī - jāmedī "papīra lapsa".
Pagaidām izvēlos - vai arī.
Lūk ieroča piešaude + treniņš:
Aigars
Slēpts
07.06.2016. 15:41
Nu re, vismaz kāda skaidrība. Man kā reizi ir nelietoti zābaki ar 2000 thinsulete, biezi līdz riebumam, un kamēr jauni, jāiet kā uz koka kājām. Būs nākamgad jānopūš putekļi un jāvelk kājās☺
Aigars
Aigars
Pēdējo reizi manīts 2022-04-20 15:52
Mednieku organizācija: M/K"Klīves Mednieks"
Atrašanās vieta: Latvijas vidiene.
Medību stāžs: Kopš 1992.g.
Aprīkojums: МЦ 21-12 , Merkel 12cal,Remington 11-87 12 cal,Tikka M695STD 30-06,Sauer 90 300Win Mag
Suņi: Rietumsibīrijas medību suņi ,vienmēr vismaz 2.Latvijas dzinēji.
Medību trofejas: 6
07.06.2016. 15:52
Ja rāda piešudes rez. tad jārāda arī disciplīnas mērķis.
Vai esmu apmierināts ar rezultātu?
100m šauju tikai no rokas. 2- nieku ieliku ar pirmo šāvienu.
Medībās jau visi šāvieni būtu rezultatīvi, bet priekš mačiem - ļoti labi saprotu, ka ir pašvaki.
Arī savu kļūdu, "sagatavošanās"procesā sapratu;
1. piešaušanu veicu 50m distancē
2.nevienu šāvienu neraidīju 100m un 200m.
Aigars
Kaspars
Kaspars
Pēdējo reizi manīts 2025-04-16 15:59
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Jēkabpils nov.
Medību stāžs: No 28.09.2006
Aprīkojums: Titan 6 .308 win., MC-21-12
Medību trofejas: 12
07.06.2016. 15:54
Protams, arī es pasmaidīju par kungu ziemas kamuflāžas kostīmā ar strēmelēm, kas izskatījās pēc raiba ūpja,

Laikam nepievērsu uzmanību bet saucamajā 3D kamuflāžā ar strēmelēm biju tikai es, un tas tērps nu galīgi nav ziemas, tam pat odi cauri kož bet nu tas tā. Un šaujat taču kā gribat, nolikums atļauj šaut gan no rokas gan no štoka, es šauju no rokas.
Kaspars
Kaspars
07.06.2016. 16:12
Kausu mērķis ir šaušanas prasmju uzlabošana un personīgā ieroča izzināšana, kāpēc es nedrīkstu uzlabot savu šaušanas prasmi no rokas, kas galu galā biežāk tiek pielietots nekā tupus rāpus vai štoks. Štoks man mājās ir, brāļa taisīts no alumīnija, ko arī zemē var iedurt, tikai zemē durt kausos nedrīkst, nafig tad man šaut no tāda štoka, ja reāli medībās es izmantoju zemē ieduramu? Toties šaušanā no rokas apstākļi ir visur vienādi.
Pēteris
Pēdējo reizi manīts 2018-02-23 18:48
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Rīga,Saldus
Medību stāžs: 1.0
Aprīkojums: IZH 43 EM
Suņi: būs...
07.06.2016. 23:33
to Kaspars:
Vispaar jau jebkuras sacensiibas ir savas vareeshanas atraadiishana... taapec maaciishnaas un prasmju uzlaboshana diez vai ir shii pasaakuma meerkjis...
Jaamaacaas un jaauzlabojas pirms saceneem..tieshi taapat, kaa kautkur bija runa par shaushanas treninjiem, pa papiiru un mezhaa pa dziiviem zveeriem...
Kaspars
Kaspars
08.06.2016. 00:37
Jaamaacaas un jaauzlabojas pirms saceneem..tieshi taapat, kaa kautkur bija runa par shaushanas treninjiem, pa papiiru un mezhaa pa dziiviem zveeriem...

Treniņā katrs šāviens uzlabo prasmes bet sacensībās vairs nē, kas sacensībās tajā šāvienā ir savādāks, vienīgā atšķirība ir tā treniņā līdz mērķim vari aizstaigāt pēc katra šāviena. Treniņā sašauj 90 punktus bet sacensībās tikai 70 vai tas parāda īstās spējas, nē tas parāda tikai to ka sacensībās ir citi apstākļi nekā treniņā un kur vēl labāku treniņu kā sacensības, tāpēc jau vēlējās to lai sacensību laikā būtu iespēja saskatīt trāpījumus vai vismaz MMD kausos atzīmētu atsevišķi 100 m trāpijumus, lai saņemot mērķi uz rokas saprastu kas ir kas un padomātu par to kapēc piemēram 200 m trāpījumi nav tur kur viņi bija dienu iepriekš treniņā.