Šodien palasījos par izveidoto biedrību medniekiem.lv, radās jautājums par biedra naudām, kur un kā notiek šo naudu iekasēšana, statūtos par to neatradu pilnīgu skaidrību.
No statūtiem liekas jocīgs punkts:4.1.2. Lēmumu par biedra uzņemšanu Biedrībā pieņem valde. Valdei pieteicēja lūgums ir jāizskata tuvākās sēdes laikā, pēc tam, kad pieteicējs iemaksājis iestāšanās maksu, kuras apmēru nosaka ar valdes lēmumu. Uz valdes sēdi, kurā izskata pieteicēja lūgumu, var uzaicināt pieteicēju, dodot iespēju paust savu viedokli. Pieteicēja neierašanās nav šķērslis valdes lēmuma pieņemšanai. Valdei lēmums rakstveidā jāpaziņo pieteicējam mēneša laikā no tā pieņemšanas brīža. 4.1.3. Katrs balsstiesīgais Biedrības biedrs iegūst vienu balsi ar brīdi, kad tiek samaksāta biedra nauda, izņemot, ja biedrs ir bijis atbrīvots no biedra naudas maksājuma. Samaksātā biedra nauda netiek atmaksāta. Varbūt neiebraucu tekstā, bet vai nesanāk tā, ja biedrs iemaksā naudu un viņu atšuj, tad savu doļu viņš atpakaļ nesaņem.
Vienkārši pašam nākas saskarties ar klientiem, kuri piesienās pie katra burta un kommata nepareizā vietā. Un negribot sāc pats pievērst uzmanību visādiem sīkumiem. No sākumā it kā sīkums, bet vēlāk tas vārds spēlē lielu lomu, kā piemēram šogad divi lati bet nākamo gadu 10 ls.
Uldi - Tev taisnība savā ziņā. Jo biedru uzņemšana vai nē, tomēr ir biedrības prerogatīva - piemēram, neskatoties uz to, ka kāds "makšķernieks" samaksās biedra naudu - viņš uzņemts netiks...taču jebkurš normāls mednieks - protams tiks.
Ļoti ceru, ka nav detalizēti jāskaidro termins "makšķernieks" :)
Slēpts
10.12.2010. 10:25
Arni! Labāk paskaidro gan, citādi daļu no foruma dalībniekiem vari arī aizvainot. Piemēram mani- jo man ir divi hobiji- gan medības , gan makšķerēšana un zinu vēl ļoti daudz sev līdzīgo....
Ir tāds tēls, kura uzvārds nozīmē to pašu darbību, kuru veic makšķernieks, tikai rūpnieciskā mērogā. Ja nu gadījumā vēl nav skaidrs, tad patiešām nevaru palīdzēt. Jo nekādā ziņā nevēlos kādu personu aizskart...
4.1.3. Katrs balsstiesīgais Biedrības biedrs iegūst vienu balsi ar brīdi, kad tiek samaksāta biedra nauda, izņemot, ja biedrs ir bijis atbrīvots no biedra naudas maksājuma. Samaksātā biedra nauda netiek atmaksāta.
Varbūt neiebraucu tekstā, bet vai nesanāk tā, ja biedrs iemaksā naudu un viņu atšuj, tad savu doļu viņš atpakaļ nesaņem.
Labāk paskaidro gan, citādi daļu no foruma dalībniekiem vari arī aizvainot.
Piemēram mani- jo man ir divi hobiji- gan medības , gan makšķerēšana un zinu vēl ļoti daudz sev līdzīgo....