Šodien vārdadienu svin Monvīds, Egita, Emīls, rītdien - Ludmila, Laimdots, Laimiņš
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Medību vadītājs kurš vieglprātīgi palaiž sašautu zveru!!!

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 15 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 21.12.2010. 15:38

Aivars
Aivars
Pēdējo reizi manīts 2015-04-06 20:54
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Atrašanās vieta: Ziemeļvidzeme.
Medību stāžs: 1989
Aprīkojums: ir
Suņi: ir
21.12.2010. 15:38
28.Medību vadītājam ir šādi pienākumi un tiesības:
28.10. noskaidrot katra šāviena rezultātu un organizēt ievainoto dzīvnieku izsekošanu. Ja ievainotais dzīvnieks atstājis reģistrēto
medību iecirkni, medību vadītājs, saskaņojot ar medību tiesību lietotāju, kura medību teritorijā iebēdzis ievainotais dzīvnieks, organizē ievainotā dzīvnieka izsekošanu, piedaloties ne vairāk kā trim medniekiem. Ja ievainotā dzīvnieka izsekošanai nepieciešams medību šķirnes suns, tā izmantošanu saskaņo ar attiecīgo medību tiesību lietotāju. Ja ar viņu nav iespējams sazināties, ievainoto dzīvnieku izseko Valsts meža dienesta amatpersonas pavadībā;
Ja mednieks uzstāj medību vadītājam,tad vai nu kolektīvā ir absolūtā anarhija,vai nu medību vadītājs ir tukša vieta.
Lai cik sliktas attiecības ar kaimiņiem nebūtu, ievainota dzīvnieka izsekošanu šie liegt nevar.
Medību vadītājam ir jādara viss,lai ievainoto dzīvnieku pēc iespējas ātrāk atbrīvotu no mokām.
Raimonds
Raimonds
Pēdējo reizi manīts 2024-03-29 20:31
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Mežmaliņa
Medību stāžs: 1992
Aprīkojums: Norrmāls...
Suņi: Dvorterjērs
21.12.2010. 08:09
Ivar, ne par to bija runa un tēmats vispār skāra citu skata punktu?
Slēpts
21.12.2010. 06:55
""ja es kā mednieks izdarīju mērķtiecīgu šavienu,""
tad jau tas zvērs aizskrēja miris ,ko tur spokus ķert:)
Raimonds
Raimonds
20.12.2010. 23:58
Ārprāts? Kalab...??? ja es kā mednieks izdarīju mērķtiecīgu šavienu, par to informējot medību vadītāju, tiek arī izlemta tālākā rīcība, no vadītāja puses. Jeb tā vieglprātīgi pastāstīt nepieciešams nu es tur tā uzšāvu, bet nenokrita??? Man personīgi jau uz vietas interesētu, kas ar pēdām, kas ar asinīm, un kur un kā aizgājis, ja esmu kļūdījies ar šavienu, un censtos pārliecināt vadītāju doties apskatīties un noskaidrot lietu. Nu tas ka varbūt var te tā pārprats literārājos tekstos, nu sorry!
Nu par teritorijām, te jau arī parādās tās kaimiņu labās attiecības, labāk lai sapūst, bet ne jūs mūs pusē un otrādi! Aivar visu cieņu, bet kur tur ārprāt?
Aivars
Aivars
Pēdējo reizi manīts 2015-04-06 20:54
Atrašanās vieta: Ziemeļvidzeme.
Medību stāžs: 1989
Aprīkojums: ir
Suņi: ir
20.12.2010. 20:12
Raimonds Runts, 14.12.2010. 23:52
-galu galā, ja pats esi šaviena autors, kalab neuzstāji vadītājam, ka sekosi ar suni vai bez pa pēdu šim sašautajam lopam,
-nevar būt tā, ka tikai un vienīgi medību vadītājs zina, kam zvanīt no kaimiņa teritorijas un sazināties par savainota dzīvnieka izsekošanu, gan jau vēl kāds tās lietiņas kolektīvā zin,
ĀrprāCS!
Pēteris
Pēdējo reizi manīts 2011-10-21 15:01
20.12.2010. 13:07
Medību vadītājam, jāvadās pēc mednieku un vadītāju NOTEIKUMIEM,kuri ir darbībā .
Ja kaut kas neapmierina, tad lūdzu vajag izteiktie saprotoši?
Juris
Juris
Pēdējo reizi manīts 2022-12-13 19:01
Atrašanās vieta: Kurzeme
Medību stāžs: No 1981.g.ar papīriem
Aprīkojums: pietiekams
Medību trofejas: 5
15.12.2010. 16:37
Visbiežāk medību vadītājs pieņem lēmumu pēc šāvēja teiktā. Ja konkrēti šauts un konkrēti sašauts, tad viena rīcība. Ja kaut ko murmulē, ka šaudījies itkā un iepriekš neko nekad nav nošāvis, tad cita. Vēl ir daudz faktoru(kaimiņattiecības), kāpēc vadītājs tā varēja rīkoties. Izklausās muļķīgi publiskā vidē par kādu žēloties, pat necienīgi. Tad vajadzēja situāciju pašam uzņemties vadīt, ja pamatots iemesls ir bijis tam. Un noteikti arī taptu uzklausīts tai savā kolektīvā.
Raimonds
Raimonds
14.12.2010. 23:52
Mārtiņ Legzdiņ, visu cieņu, bet neieciklējies uz notikuma vietu, bet apraksti lietas būtību, jo nezinot nianses neviens neko saprātīgu Tev neatbildēs no vadītāju pozīcijas!
Man pie kājas, kurā novadā vai kolektīvā tāds atgadījums, lai komentētu interesē -
-cik mednieki izdarīja šavienus par šo Tavu pieminēto lopu,
-kāds šaviena attālums bija, citi šavienam traucējošie faktori,
-kādas pēdas, cik asins un aptuveni kādas krāsas, cik vīri vai pēc skaņas, vai pēc dzīvnieka kustībām apliecina trāpījumu, galu galā, kur Tev ir taisnība, ka trāpījums ir bijis precīzs, ko darīja un kā uzvedās dzinējsuņi, ja tādi tika palaisti pa pēdu,
-neticu, ka kolektīvā ir tikai 1 medību vadītājs, neticu, ka tads notikums netika pārrunāts ar tās dienas vadītāja palīgiem, jeb Jūsu kolketīvā aļņu tik daudz kā citiem sivēnu,
-galu galā, ja pats esi šaviena autors, kalab neuzstāji vadītājam, ka sekosi ar suni vai bez pa pēdu šim sašautajam lopam,
-nevar būt tā, ka tikai un vienīgi medību vadītājs zina, kam zvanīt no kaimiņa teritorijas un sazināties par savainota dzīvnieka izsekošanu, gan jau vēl kāds tās lietiņas kolektīvā zin,
-nepateici arī to vai LIcence tika aizpildīta vai nē, talab vairums te esošie vadītāji šo tēmu uztver kā reālu uzbraucienu sev slēpjot pilnu informāciju, ja jau uzdrošinājies to pacelt šeit diskusijā.
-savelkot nezināmos, es saku, ka pats šaviena izdarītājs ir galīgi garām, sanāk tā, kā aunu noliek uz nummuru un šis tik izšauj, neleikoties zinis par medījuma tālāko likteni, varbut tad jau ka pēc 100m ir augts un tur baro kraukļus.
Mans uzskats, ja tiešām ir tādas domstarpības pa medību vadītāja rīcību, tad tas ar steigu ir jārisina kolektīva iekšienē, jo te tas ka es vai kāds cits, Mārtiņa domāto vadītāju nosaucot par labo vai slikto tēlu pilnīgi neko nemainis!
Mārtiņš
Mārtiņš
Pēdējo reizi manīts 2022-02-01 08:09
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Zaube - Riga
Medību stāžs: 14 gadi
Aprīkojums: TO3 - 34P ; Iž - 27EM
Suņi: laika
Medību trofejas: 9
14.12.2010. 18:32
un neviens šeit ari nevienu neapvaino, ne vaditaju ne mednieku.
Mārtiņš
Mārtiņš
Pēdējo reizi manīts 2022-02-01 08:09
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Zaube - Riga
Medību stāžs: 14 gadi
Aprīkojums: TO3 - 34P ; Iž - 27EM
Suņi: laika
Medību trofejas: 9
14.12.2010. 18:31
es nesaprotu kada starpiba ko sikak paskaidrot kur tas noticis ka tas noticis, kapec noticis un kurš vainigs. kads tur sakars ar medibu vaditaju apliecibam un ar kadam bisem šauts.
Temats ir vienkarš , gribu lasit jusu domas ko jus par tadiem domajat??Pārējais lai paliek mana ziņā.
Ja nesaprati tad neraksti neko, nevajag uz reiz riet ka suņiem.