Renār - diemžēl palīdzība kvalificējas kā malumedības, tā kā: ja izlem palīdzēt, tad zini ar ko riskē...amatpersonas, ja rīkojas saskaņā ar likumu (un citādi viņas principā nedrīkst), tad būs bargas...protams, manuprāt tomēr cilvēcīgais faktors ir kas augstāks par pozitīvajām tiesībām, bet...
Žēl, ka nav videomateriālu ar kadriem, kā kraukļi mušī dzīvu stirnu.
Tie būtu vajadzīgi, lai nākotnē varētu mēģināt panākt kraukļu medību atļaušanu. Tā kā - ja tādi un līdzīgi materiāli parādās, lūgums sazināties ar mani uz epastu arnis.puksts@medniekiem.lv vai biedrības oficiālo epastu biedriba@medniekiem.lv.
Neba no labas dzīves tā cauna ir bukam mugurā. Arī viņai ar ēdamo grūti.Tāpēc arī ķer visu ko var noķert.Arī plēsējam ,lai noķertu lielāku medījumu jāpatērē vairāk enerģijas.Katrs grib dzīvot! Mans ieteikums būtu patīrīt sniegu, piebarot un medīt plēsējus, kas šajos laika apstākļos ir ideāli gan pie ēsmas, gan ar pievilināšanu. Lapsas pat pēc neveiksmīga šāviena atsaucās uz atkārtotiem "zaķa kliedzieniem".
Te pirms jaunā gada uz lauka tika manītas 7 lapsas, divas no tām jau medās citos medību laukos, bet viena domājams ar diez vai izdzīvos ar cauršautu brūci. Bet stāsts ne par to. Uz neliela lauka kas pretī man peļo 3 lapsas viena kādi 200m divas pāri 300m vienu nomediju, šaviens bija ar karabini 30-06, blīškis labs, tās 2 lapsas kas peļoja pat nepaskatījās uz manu pusi. Sanāk kad lapsa ir nebaidīta un visa uzmaniba ir pievērsta peļošanai tad pie vienas vietas viņai kasn notiek tai apkrārt :) Ja nebūtu tās 2 pretī dz. mājām tad varētu arī pa tam ar kādu lodi pārvilkt :) Šogad varēs vēl vairāk paretināt rudastes :)
Sveicināts! Labu laides pagarinājumu esi uztaisījis. Es gribu piespēlēt ideju , uz skrūvēm uzver atsperītes. Tas tikai vizuālam skatam, pārejie domās ka Baigais amortizātors.
Žēl, ka nav videomateriālu ar kadriem, kā kraukļi mušī dzīvu stirnu.
Tie būtu vajadzīgi, lai nākotnē varētu mēģināt panākt kraukļu medību atļaušanu. Tā kā - ja tādi un līdzīgi materiāli parādās, lūgums sazināties ar mani uz epastu arnis.puksts@medniekiem.lv vai biedrības oficiālo epastu biedriba@medniekiem.lv.