Šodien vārdadienu svin Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds, rītdien - Uvis, Gints
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Loku medības Latvijā - par vai pret? Viedokļi un argumenti!

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 68 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 27.12.2012. 15:50

Raimonds
Raimonds
Pēdējo reizi manīts 2024-03-29 20:31
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Mežmaliņa
Medību stāžs: 1992
Aprīkojums: Norrmāls...
Suņi: Dvorterjērs
17.01.2011. 14:24
Uģi, noskaties sižetu, tad pats dzirdēsi, cik un kā jau piemests, kas, ko, kam varētu atstāt. + vēl priekš mūsu bālēliņiem, inventārs, kursi, apliecības, regulārie trēniņi, pavadonis nu tas normāli, tagad jau visur tā, nekas tur izbrīnu neradīja! Pie visa tā, ja tā lieta tāda aizietu, tad varētu sākt brēk par nevienlīdzību un arī visus mūs, gan gludos, gan spicos lietotājus zem parelālas idejas pavilkt! Honorārs bieži dara brīnumus!
Savukārt patikās frāzes par krutumu un idiotismu - tur es Tev piekrītu, man arī tā škiet.
Arturs
Arturs
Pēdējo reizi manīts 2017-11-28 09:47
Medību stāžs: no 1999.gada
Medību trofejas: 32
17.01.2011. 14:25
Uģi, Bet ja kāds grib būt tas tavs LV IDIOTS, kāpēc viņam to aizliegt :D ? skādi viņš tāpat nekādu neizdarīs....drīzāk tādam idiotam iedot karabīni un viņš tev izdarīs 10x lielāku skādi nekā ar loku.
Armand tu saki... ja mēs atņemam dzīvību tad vismaz daram to ar cieņu pret medījamo dzīvnieku.... karabīnes šāviens 150m attālumā ir cieņa? diskutabli... Ja tavā sapratnē ar cieņu jāatņem dzīvība tam zvēriņam, tad jau dzīšanas medības būtu vispār aizliedzamas, jo tur bieži gadās kad zvērs tiek saskrāpēts u.t.t.
P.S. Neesmu pret medībām izmantojot karabīni :) pašam ir, lietoju un viss OK!:D
Armands
Armands
Pēdējo reizi manīts 2020-04-24 15:03
Lietotāja statuss: Lietotājs
17.01.2011. 14:56
Artūr,mēs šeit nespriežam par karabīnes vai bises šaušanas distancēm.Bet iet runa par ieroča kurš pēc manām domām nodara dzīvniekam lielākas ciešanas APZINĀTU legalizēšanu TIKAI lai palielinātu savu "EGO".Ja tas cilvēks ietu medīt ar loku tikai tapēc ka viņam gribas ēst un karabīni viņš nevar atļauties,es neiebilstu.Ceru ka domu saprati.
Kārlis
Kārlis
Pēdējo reizi manīts 2021-03-27 14:55
Atrašanās vieta: Dobele
Medību stāžs: no 2004.g.2.oktobra
Aprīkojums: TIKKA T3 308.;TOZ-16 22LR; Browning BAR Zenith 30-06.+ Zeiss Victory V8 2,8-20x56, Иж-56-3 22/28 + Burris Eliminator III 3-12x44. Mitsubishi L200
Suņi: LV dzinējs,suns
Medību trofejas: 6
17.01.2011. 15:03
ciešanas? nāve!? - pat pēc šāviena galvā dzīvnieks ir nāves mokās- lielas atšķirības nav. Bieži pirms nāves iestājas hipovolēmiskais šoks + sāpju šoks = tad dzīvnieks ir kļuvis par miesas gabalu un nomirst... Ar loku tas tiek panākts tieši tādā pašā veidā. Svarīgākais ir precīzi tēmēts šāviens.
Arturs
Arturs
17.01.2011. 15:49
Pilnīgi piekrītu Kārlim! Kas zin cik tas lopiņš lielas vai mazas sāpes jūt pie šaviena ar loku un šāviena ar šaujamo? Ar šaujamo arii bieži ir kad aizskrien (pie laba trāpījuma) vēl 100m un tad tik izdziest.... tāpēc nepamatoti ir teikt ka lode ir labāka par būltas uzgali, vai otrādi! Tie uzgaļi arī ir dažādi, un rotējot būltas uzgalis rada lielākus bojājumus iekšējiem orgāniem nekā lode, bet kā jau iepriekš te ir minēts, arī es neēsmu anatomijas un fizioloģijas specs, lai 100% kautko te apgalvotu....
Uģis
Uģis
Pēdējo reizi manīts 2023-07-18 12:57
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Mežā
Medību stāžs: Pietiekami
Aprīkojums: Ir
Suņi: Patīk
17.01.2011. 15:57
Ir teiciens "Ar IDIOTU trīdēties ir tas pats, kas ar stipru kauties" :) Ne uz vienu neattiecinu vienkārši ienāca prātā!!! LOL!!!
Andrejs
Andrejs
Pēdējo reizi manīts 2013-03-30 16:20
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Madonas novads
Medību stāžs: 20
Aprīkojums: pietiek medībām
Suņi: taksis
17.01.2011. 17:47
Ļoti labs uzņemtais materiāls un izsmeļošas atbildes.Neviens jau nevienam neko neuzspiež. Ja grib medīt ar loku ,lai medī,ja grib ar karabīni tak ar lai medī.
Spriest par nāvi vienalga vai tā ir bulta ,lode renkuļi vai skrotis - tieši tas ir idiotisms.Neviens te nav aizstāvējis disertāciju uz sāpīgs vai nesāpīgs nāves cēlonis.:)
Arturs
Arturs
17.01.2011. 17:50
Ugi!Tu man iznjeemi vaardus no mutes..:D
'Sauj garaam!
Ilmarsons
Pēdējo reizi manīts 2013-04-12 22:01
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Atrašanās vieta: Jēkabpils raj.
Medību stāžs: >20
Aprīkojums: Savage 308win
Medību trofejas: 1
17.01.2011. 18:29
Mājas cūkas arī kaujam ar 9,3x74 ? Vai nokutinām ar nazi tā, ka viss pagasts skan?
Andris
Andris
Pēdējo reizi manīts 2025-03-25 09:57
Lietotāja statuss: Guru
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv
Atrašanās vieta: Marupe
Medību stāžs: No 1989 gada
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
17.01.2011. 22:02
Ja pilnigi godigi... tad es meginaju to loku uzvilkt bet nevareju... Protams nemot vera izopereto mugurkaulu liels brinums tas nebija, bet no Jana sapratu ka ari loka uzviksana prasa zinamu trenninu! Atklati sakot instrumenta paturesana rokas parliecina..... Piekritu tam ka nogalinasana ir nogalinasana un salidzinat savienu ar karabini un savienu ar loku ir diezgan liekuligi, jo abos gadijumos mes nogalinam... :( Lidzigi ir tie pilsoni kas megina mednieku padarit par slepkavu bet pasi labprat ed RIMI malto galu vai steiku (piepumpetu ar udeni). Man pasam radas loti konkreta parlieciba ka sada veida medibas ir pietiekami sarezgitas lai to nevaretu piekopt nesagatavots mednieks! Tapec ari mans viedoklis ir par, BET ar loti stingriem nosacijumiem!!!! Tas dos garantiju ka tie mednieki kas velesies ar sadu medibu veidu nodarboties bus reali labak sagatavoti neka vidusmera mednieks...
P.S.Neaizmirsisim to ka ir pietiekami daudz mednoieku kuri piemeram medi mezacuku sivenus ar suniem, sekojosi sivenu nodurot ar dunci!!!