Nu nu nu nav jau tik traki, kas grib tas darbojās un meklē un viss notiekās... bet kurš ir nūģis tas jau arī tāds paliks, kamēr kāds napabikstīs ar stibu... bet vai tāds būs kolektīvā (saprātīgā) par vadītāju, nu šaubos, tādu jau veči noēstu pirmajās kolektīvajās medībās, nu vismaz pie mums tā būtu! Tāds netiktu ne par ko, par vadītāju, lai arī būtu apliecība. Vīri neparakstītos tādam štellēm!
Aprīkojums: Benelli M2 (12x76 plus paradokss), IŽ-54 (12x70), MC 20-01 (20x70)
Suņi: Taksis Tedis
10.01.2011. 16:00
Diemžēl Romulam taisnība - vai Arnis var ieteikt labāku mehānismu?
Visu lietu virzībā ir divi pamatvarianti - burkāns un pātaga. Priekš visiem patīkamāks ir burkāns - nav martini, nav ballītes. Gribi reģistrēt/vadīt medību iecirkni - esi tik labs "uzrādīt" savas zināšanas, spējas un "činu". Šeit var pavilkt paralēles - nez kāpēc visiem ir skaidrs, ka nebūtu prātīgi ļaut braukt ar fūri, buldozeru vai lidmašīnu cilvēkam, kurš nokārtojis tikai moča tiesības. Par braukšanu skaidrība ir, par medībām - nekā. Te tiek ļaut fīrēties visiem, kam nav slinkums. Nav lāga. No tā arī sākās ķibeles ar drošību, ar postījumiem, ar atsevišķu sugu pārmērīgu savairošanos, utt. Vai tad ne?
Juri, un tas kurš gribēs reģistrēt, atradīs visas činas un visas djēlas, tam būs i martini i ballite. Jo apskatoties apkārt, ne jau katrs mazais gariņš, grib iecirkni, un citas fīčas, daudzi pat nezin ka tāda iespēja pastāv..... Un vadītāja apliecības te galīgi garām pielīdzināt, jo par ko, tad mes te diskutējam, cik vīru tik viedokļu un intereses... viens grib dabūt māti cits meitu!
Aprīkojums: Benelli M2 (12x76 plus paradokss), IŽ-54 (12x70), MC 20-01 (20x70)
Suņi: Taksis Tedis
10.01.2011. 16:15
Raimond - esi tik labs un iesaki ko labāku. Diskusiju iesāku ar mērķi - atrast mehānismu vidējā statistiskā Latvijas mednieka kvalifikācijas/zināšanu celšanai. Ar burkāna metodi. Jo situācija nemaz nav priecējoša.
Juris saka , ka medību vadītājiem iemāca tikai minimumu.... Kas vēl medību vadītājam būttu jāiemāca??? "Galvasgabali", kurus zubrījām, lai tiktu pie pistoles nēsāšanas atļaujas? Kriminālkodeksu iekalt no galvas? Kam tas ir vajadzīgs???
Dažs labs "medību vadītājs" visu mūžu var staigāt ar apliecību kabatā, bet ja no meža un medībām neko nesajēgs, nevienam tāds medību vadītājs nebūs vajadzīgs. Tur nekādi kursi nelīdzēs...
Kārtējais vipendrons... vajag atkal mums veci, kurš vada ar trīspadsmit zvaignēm rotātu kroni,
Juri, kur Tev tik slikti mednieki? Ja tādi neizglītotie Tev apkārtnē, tad strādā ar viņiem, izglīto, bet nečikājies visiem virsu ar kaut kādu kārtējo obligāto murgu! Cik no te runājošajiem ir reāli medību vadītāji, un cik medības pa sezonu, nu aptuveni novadat (kolektīvās)?
Te reizēm palasoties, iznāk ka Latvijas vidējais mednieka tēls - neizglītots, stulbs, bruņots lauku vecis, neskujies, krievu pufaika un mēslainos zābakos....... Stulbi,
Padomājat kur tādus esat redzējuši un cik, kalab paši sevi nenovērtējam un tā noniecinām, bet visu laiku kaut ko mums vajag piedzīt pēc citu modeļa. Nezinu, varbūt kaut kur tā ir, bet cik man apkārtnē zināmi, ir kompotenti medību vadītāji, kolektīvu vadītāji, ar normālā zināšanām mednieki. Jā piekrītu, semināram, diskusijām, informācijai, bet ne kādai stulbai sertifikācijai, jo galu galā tas ir hobijs - mans vaļas prieks. Un katru gadi čikāties, kam man to, tad eju kā ierindas mednieks, un lai vada, tie kam vadoņu slimības patīk!
Es mednieku kursus beidzu kā otrais Dundura kursu izlaidums.Zinat, ar ko tajā laikā VMD atšķīrās jautājumi mednieku kandidātiem no jautājumiem medību vadītājiem? Ne ar ko! Topošajiem medniekiem drīkstēja būt vairāk kļūdu.Pēc manām domām,ja cilvēks ir kādu laiciņu paburzījies starp medniekiem to teorijas eksāmenu var nolikt vienā mierā. Toreiz, laikam med. vad. drīkstēja būt 1 vai 2 kļūdas atbildēs, medniekiem 4 vai 5.Tā kā arī es atbalstu kaut kādu tālāk izglītības programmu medību vadītājiem pēc zināma stāža medniekos sasniegšanas. Jo citādi sanāk ,ka es jaunais gurķis ,nokārtojis eksi bez kļūdām esmu spiests pakļauties kaut kādam indivīdam, kurš knapi izlīdis.Manuprāt medību vadītājus tomēr vajadzētu sagatavot rūpīgāk.Konkrēti tiesību,psiholoģijas jomā, arī darbs ar kartēm un dzinējmedību ,ja tā var teikt, taktiskā plānošana. Uzskatu,ka medību vadītāju gadījumā neder testa variants - jautājums un 4 atbildes.
Piekrītu Raimondam. Mārci, nu nevajag medības pataisīt par armiju ar vienotu reglamentu. Viss atkarīgs no kolektīva mikroklimata un ja būsi sūdīgs vadītājs , tad pie vadīšanas tiksi labi ja vienu reizi sezonā. Iesaku medību vadītājiem pabraukāt viesmedībās un pakopēt labās tradīcijas.
Ja rīkotu semināru veidā viss būtu ok,zināšanu nekad nav par daudz,bet te atkal papīrīši,nozīmītes,lentītes,izklausām pēc kārtējām sakām kaklā,turklāt par paša naudu.:):):)
Visu lietu virzībā ir divi pamatvarianti - burkāns un pātaga. Priekš visiem patīkamāks ir burkāns - nav martini, nav ballītes. Gribi reģistrēt/vadīt medību iecirkni - esi tik labs "uzrādīt" savas zināšanas, spējas un "činu". Šeit var pavilkt paralēles - nez kāpēc visiem ir skaidrs, ka nebūtu prātīgi ļaut braukt ar fūri, buldozeru vai lidmašīnu cilvēkam, kurš nokārtojis tikai moča tiesības. Par braukšanu skaidrība ir, par medībām - nekā. Te tiek ļaut fīrēties visiem, kam nav slinkums. Nav lāga. No tā arī sākās ķibeles ar drošību, ar postījumiem, ar atsevišķu sugu pārmērīgu savairošanos, utt. Vai tad ne?
Dažs labs "medību vadītājs" visu mūžu var staigāt ar apliecību kabatā, bet ja no meža un medībām neko nesajēgs, nevienam tāds medību vadītājs nebūs vajadzīgs. Tur nekādi kursi nelīdzēs...
Juri, kur Tev tik slikti mednieki? Ja tādi neizglītotie Tev apkārtnē, tad strādā ar viņiem, izglīto, bet nečikājies visiem virsu ar kaut kādu kārtējo obligāto murgu! Cik no te runājošajiem ir reāli medību vadītāji, un cik medības pa sezonu, nu aptuveni novadat (kolektīvās)?
Te reizēm palasoties, iznāk ka Latvijas vidējais mednieka tēls - neizglītots, stulbs, bruņots lauku vecis, neskujies, krievu pufaika un mēslainos zābakos....... Stulbi,
Padomājat kur tādus esat redzējuši un cik, kalab paši sevi nenovērtējam un tā noniecinām, bet visu laiku kaut ko mums vajag piedzīt pēc citu modeļa. Nezinu, varbūt kaut kur tā ir, bet cik man apkārtnē zināmi, ir kompotenti medību vadītāji, kolektīvu vadītāji, ar normālā zināšanām mednieki. Jā piekrītu, semināram, diskusijām, informācijai, bet ne kādai stulbai sertifikācijai, jo galu galā tas ir hobijs - mans vaļas prieks. Un katru gadi čikāties, kam man to, tad eju kā ierindas mednieks, un lai vada, tie kam vadoņu slimības patīk!